1. 3. 2008

Epilog (Vražedná)

Mrzí ma, že som ťa zradila...tak veľmi ma to trápi... Ja som nevedela, čo robím... Remus, odpusť. Chcela by som byť s tebou.

Zúfalo schmatla do rúk fľaštičku s akýmsi krémom, hodila ju do zrkadla, v ktorom videla úplne inú ženu. Chcela to všetko vrátiť späť. Želala si byť s Remusom, hoci aj zomrieť po jeho boku, ale nie v dome Malfoyovcov s Temným pánom. Takto si svoj život rozhodne nepredstavovala ani v tých najdivokejších snoch. Črepiny dopadli na dlážku. Krásny obraz významnej spoločnosti sa nemilosrdne zrútil.

Remus, chcela by som ťa vidieť. Aspoň na malú chvíľu si prinavrátiť starú podobu. Čoby sa stalo, keby som mohla byť s tebou?

V zrkadle zazrela akýsi zvláštny obraz, videla svoju svadbu s Remusom...narodenie dieťaťa a napokon ich mŕtve tela ležiace na zemi. Neubránila sa výkriku

To by sa stalo, keby sme ostali spolu? Nie, tak radšej nech sa to nestane. Nechcem, aby si zomrel... Nezniesla by som to.

„Marion, ponáhľaj sa, odchádzame!“ chladný hlas zaznel zo spálne. Temný pán zjavne nemal náladu ďalej pokračovať v načatej činnosti.

Poriadne si poumývala tvár, aby si nevšimol, že plakala. Bola pripravená čeliť svojmu novému životu.


Počas nasledujúcich rokov ostala po boku svojho pána a bola svedkom rôznych zvláštnych vecí. Takisto aj otehotnela a narodilo sa jej dieťa, ktoré pred všetkými ukrývala. Nikdy nebola vo väzení, po páde Temného pána všetkých presvedčila o svojej pravde, prostredníctvom spomienok, ktoré mala v sebe. Jej syn však neskôr opäť rozpútal peklo v čarodejníckom svete. Do jeho života však zasiahla láska a postupne sa utiahol do ústrania. Čarodejníci počas rokov jeho nečinnosti, prežívali po dlhšom čase aspoň krátkodobý mier.