30. 3. 2013

Stevard 11. kapitola 1/2






Pár: M2, stevard/pilot
Varovanie: romantika, homofóbia, 15+, vzťah muž/muž
Definitívny počet kapitol: 15. (delené na 2 časti)
Obsah: Misha (30) pracuje ako stevard v jednej z veľkých leteckých spoločností...
Poznámka autorky: ešte nikdy som neletela lietadlom, vedomosti mám len z internetu a zo série dokumentov Letecké katastrofy. Z toho vyplýva aj správanie členov posádky, ktoré no môže obsahovať isté nepresnosti, vzhľadom na to, že sa v danej problematike až tak nevyznám.



Neskôr večer...

„Tak tu ste? Už som sa obával, že neprídete...“ Jered sa na nich oboch doširoka usmial, keď ich uvidel vchádzať do obývačky.
„A čo sa ti to stalo? Niekto ťa uhryzol?“  vrhol zmätený pohľad na Marka.
„Nie, nič také. Radšej to nechci vedieť...“ zamumlal. Poriadne ho to zabolelo, vždy keď sa pokúšal rozprávať. A naozaj sa veľmi hneval, že sa to stalo, lebo to znamenalo, že sa s Markom nebude môcť bozkávať, nehovoriac o tom, že nebude môcť ani poriadne hovoriť, ak nechce, aby to opäť začalo krvácať.
Misha ani zďaleka nemal dobrú náladu. Spodnú peru mal teraz akosi väčšiu než zvyčajne a dosť rozboľavenú.
Počas letu z jednej priehradky vypadla príručná batožina a udrela ho do tváre. Tak trochu mu to natrhlo spodnú peru, dosť to aj krvácalo, preto to rozhodne nemohol označiť ako príjemný let a rozhodne mu to pokazilo náladu aj na akékoľvek oslavy, ale rozhodol sa nesklamať svojho priateľa a potrápiť ho svojou pochmúrnou náladu, a rovnako aj jeho nového partnera, ktorý ešte ani zďaleka nevie k čomu sa to upísal.
„Veľmi to bolí? Potrebuješ niečo?“ Jered začal ako na povel kmitať po izbe, vrcholne ustarostený, úsmev s tváre mu hneď zmizol, keď si všimol, že nejde len o drobnú ranku.
Misha pokrútil hlavou. Usadil sa na svojom zvyčajnom mieste na gauči a stiahol so sebou aj Marka.
„To je ok, sadni si už...“ zamumlal, ale hneď to aj oľutoval, keďže ho to opäť pekelne zabolelo. Markove pohladenie rozhodne zmiernilo bolesť a to, ako si ho k sebe opatrne privinul bolo príjemné, tak sa oňho oprel a bezstarostne privrel oči. Dnes z neho rozhodne nebude nič, ale to neznamená, že nemôže Jeredovi tak trochu zavariť, pokiaľ na to má konečne dobrú príležitosť. Slova sa okamžite ujal Mark.
 „A čo tvoj let? Tak ako sa ti lieta s novým kapitánom?“
„Ujde to, ale radšej by som bol, keby si sa vrátil ty. Je tak trochu starší a nemá pochopenie pre môj špecifický humor. Ozaj, kedy sa vrátiš?“
„Neviem, pracujem na tom.“
„Teším sa na teba. Ak by som ti mohol nejako pomôcť, stačí povedať...“
„Ďakujem.“
Misha niečo nesúhlasne zamumlal.
„Radšej nerozprávaj, ak ťa to tak bolí... Aj ty ostaneš doma, však?“
Misha natiahol ruku a ukázal dva prsty.
Dostal dva dni plus víkend. To rozhodne nebolo zlé a na budúci týždeň mu vyšla dovolenka, ale to by už mal mať ústa v poriadku, pokiaľ nebude robiť nič neprimerané. Ich výlet tým rozhodne ohrozený nebol.
 Dali mu ich kvôli tomu, že takto rozhodne nevyzeral dobre, a nemohol by poriadne komunikovať so zákazníkmi, keďže rana bola naozaj dosť hlboká. Ešte stále mal pred očami to, ako sa lietadlo náhle naklonilo, batožina vypadla a on mal zrazu rozťatú peru. A na rukách krv...
Pričom to celé akosi poriadne vydesilo aj cestujúcich a na palube vypukol dokonalý chaos. Rozhodne to nepatrilo k top spomienkam z jeho kariéry.
„Ničoho sa neboj. Budeme sa o teba starať a rozmaznávať ťa. Však, Mark?“
Misha sa opäť zamračil. Mark ho rozmaznávať rozhodne môže, ale čo sa týka Jaya, tak to si ešte rozmyslí.
Rozhovor zatiaľ však akosi pokročil.
„A zajtra kedy letíš?“
„No, až poobede. Dovtedy som len váš...“ znelo to až priveľmi nadšene. A ten jeho úsmev. To nemohol len tak ľahko zniesť.
Misha majetnícky ovinul ruku okolo Marka a prebodával spolubývajúceho znechuteným pohľadom. Nedá mu ho. Ani na chvíľu mu ho nepožičia, nech si to vyhodí z hlavy! Mark patrí len jemu.
Jared si všimol, ako sa naňho díva. A nenechal to len tak bez povšimnutia.
„Misha na mňa zase žiarli, povedz mu niečo... Ja sa len snažím byť milý...“
„Zrejme sa asi obáva práve toho...“ neochotne pripustil Mark.
Mierne sa naklonil a niečo pošepol svojmu partnerovi. Misha sa takmer rozplýval od šťastia. Niečo také pekné mu ešte nikto nepovedal. Zrejme by sa dostal až k tomu zamilovanému a mimoriadne prihlúplemu úsmevu, keby to tak veľmi nebolelo.
„Veľmi vám to spolu pristane. Naozaj som to dobre zorganizoval.“
Chválil sa Jered, čím opäť šliapal po nebezpečnej pôde.
Mark ako správny kapitán zaregistroval možné nebezpečenstvo a okamžite pohotovo zareagoval:
„A čo ten tvoj priateľ? Som naňho naozaj zvedavý...“ pripustil Mark.
„Je v kuchyni. Dáva pozor na večeru... To by ste mali vidieť, čo pre nás pripravil. Je skrátka skvelý...“
Misha vedel, že jesť môže akurát tak cez slamku, preto akosi nepociťoval žiadne nadšenie, ale pri srdci ho hrialo Markove horúce vyznanie, preto len prikývol a ďalej sa oňho spokojne opieral.
„Chvíľku počkajte. Idem sa za ním pozrieť...“
Odplachtil do ich malej kuchyne, ktorá sa takmer nikdy poriadne nepoužívala, ale teraz sa z nej šírila podozrivo lahodná vôňa niečoho pomerne sladkého.
O pár minút neskôr sa vrátil späť s mladým mimoriadne pekným svetlovlasým mužom, ktorý mal okolo seba opásanú zásteru. Samozrejme tá zástera bolo to jediné čo mal na sebe.
Blake zo striptízového klubu, kam ho raz Jered dotiahol. Blake, ktorý bol... no... dá sa povedať, že kedysi obyčajný tanečník, dnes majiteľ najvyhľadávanejšieho nočného klubu v meste. Dalo by sa povedať, že tancoval na profesionálnej úrovni v istej skupine, ktorá mala dosť fanúšikov a rozhodne toho zarobili toľko, až si mohol niečo také dovoliť.
Utkvel mu v pamäti hlavne preto, lebo bol istým čas jeho spolužiakom na strednej. Samozrejme bol asi tak o tri roky starší ako Misha a ani si nedorobil maturitu, ale rozhodne to bol natoľko pekný chlapec, že sa naňho nedalo len tak ľahko zabudnúť.
Misha naňho šokovane civel. Padla mu sánka, čo hneď aj oľutoval, keďže bolesť bola natoľko silná, až sa celý roztriasol. A vyhŕkli mu slzy.
„Kde tu máte kúpeľňu?“ opýtal sa Mark.
„Tam napravo. Druhé dvere... Je tam aj lekárnička v tej modrej skrinke... Mám ti pomôcť?“ ponúkol sa.
Mark pokrútil hlavou. Misha s ním mlčky šiel do kúpeľne. Rozhodne nebol rád, že Jered si začal práve s touto osobou.