26. 7. 2013

4. kapitola 6/7




varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg.
Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.




Stiles myslel na svojho otca, na to ako mu to všetko bude vysvetľovať. Rozhodne to naňho zapôsobilo natoľko, až si želal, aby mohli ešte chvíľu ostať spokojnými väzňami jaskyne. Nechcelo sa mu ísť s ňou, k pôvodnej svorke nemal dobrý vzťah, otca vidieť chcel, ale povedať mu to, na to ešte ani zďaleka nebol pripravený. Bol mierne prekvapený už len z toho, že ostal vonku a nenaklusal do jaskyne ako prvý. Pokiaľ už vie o spárení rozhodne bude mať čo vysvetľovať.
„Je to zvláštne. Nič proti tebe, ale alfom pôvodnej svorky sa niekto nestane len tak, niežeby si toho nebol schopný, ale máme na to snáď tisíc pravidiel a potomkovia nášho alfu, vylúčiť ich, len tak... to mi pripadá podozrivé, doma sú veľmi obľúbení, prešla by im aj vražda... Nepredpokladám, že by sa svojho miesta len tak vzdali, je to veľmi nepravdepodobné...“
„O niečo také žiadajú osobu, ktorá so svorkou už nemá nič spoločné... Som pre nich cudzinec napriek minulosti...“ dokončil Derek.
„Otázkou ostáva, čo to malo vlastne znamenať?“
„Netuším. Nie som spokojný s jej vysvetlením...“
„Čo je to vlastne tá vaša sila, či čo...“
„Pôvodnú silu mali alfa vlkolaci z našej rodiny, je to výlučne ženská záležitosť. Nikdy nám mužom nevysvetlili ako to celé funguje. O jednej veci však môžeme uvažovať... Vlk s pôvodnou silou dokáže aj tých najmocnejších prinútiť, aby poslúchali, aby prevzali svoje zvyčajné úlohy, môže zmeniť aj farbu ich oči, ak je to potrebné... Prinútiť ich ustúpiť ako prirodzená hrozba, ako niečo, čoho sa boja aj tí, ktorí narúšajú prirodzený poriadok... preto sa tomu hovorí schopnosť premeny... To je len jedna zložka tejto takzvanej sily...“
„Ty ju máš?“
„Myslia si to, zrejme preto, že mám teraz schopnosť alfa, ktorá patrila pôvodne mojej sestre, ale tým, že si ju požičal Peter, to bolo narušené. Necítim sa nijak inak, a už vôbec nie ako hrozba pre alfa svorku.“
„Čo urobíme?“
„Ty sa pozhováraš s otcom. Ja s Corou. Každopádne neodídeme, kým mi nepovie celú pravdu. Niečo tomu chýba, povedala toho veľa, ale nič podstatné...“
Stiles by radšej hovoril s Derekovou sestrou, ale uznal, že na ňu žiadne páky nemá. Neostávalo mu nič iné len postaviť sa inému druhu zlosti...
„Nehovor mu o celej našej situácii. Neskôr sa s ním porozprávame obaja, ale teraz na to nie je vhodný čas...“
Stiles ochotne prikývol. Otec to nemá ako zistiť pokiaľ mu to nepovie, neskôr bude rozhodne nahnevaný ešte viac, ale teraz to ešte nechcel riešiť. Ledva sa stihli spolu dohovoriť, už aj bola Cora späť.
„Tak čo, máte pre mňa odpoveď...“
„Ešte sa chvíľu pozhovárame my dvaja osamote... Stiles zatiaľ pôjde za otcom a potom sa uvidí...“
Derek odviedol svoju sestru hlbšie do jaskyne. Jeho partner sa na nich takmer ľútostivo zadíval.
No napokon pomaly vyšiel von a zamieril rovno k svojmu otcovi. Ten už zďaleka pôsobil ako klbko nervov. Stiles ľutoval, že nemá v sebe žiadne alfa schopnosti. Rozhodne by práve teraz nejaké potreboval.
Hlavu hore, maličký, nie si vtom sám...
Aspoň vlčica sa chystala do boja, a že to bude ťažký boj, o tom nepochyboval.
„Ahoj, oci,“ nervózne ho oslovil.
„Ahoj, Stiles...“
A potom to začalo.
§§§
Cesta domov bola nezvyčajne tichá. Rozhodne to bola veľká zmena oproti hádke, v ktorej Stiles akosi ťahal za kratší koniec. Otec povedal pár nemilých vecí o jeho partnerovi, on na to reagoval podráždene a celé sa to riadne skomplikovalo.
O tom ako to dopadlo, svedčilo aj tom ako sedeli. Stiles a Cora spolu skončili na zadných sedadlách.
Derek a jeho drahý otec boli spolu vpredu, pričom šoféroval šerif, preto bolo viac než zjavné, kto mal v tomto spore posledné slovo. Nikto nič nehovoril, ani on sa neodvážil vyprovokovať hádku uprostred cesty.
Zatiaľ sa nedohodli na ničom. Derek ani neodmietol, ani neprijal. Povedal, že najprv chce hovoriť s členmi rady a zistiť, ako sa veci vlastne majú... Dovtedy vraj neurobí žiadne rozhodnutie.


4. kapitola
1 2 3
 5 6 7