16. 8. 2013

Premena 2/5








  pár: Stiles (Jennifer Blake)/Derek
 varovanie: zámena tiel, romantika, jednorázovka delená na 5 častí, smrť.
 Obsah: Stiles zistí, že sa stal obeťou útoku démona.


Nervózne poskakoval pred dverami a pokúšal sa utíšiť to svoje splašené srdce, ktoré sa akosi nemohlo dostať do normálu, a to všetko len kvôli pár bozkom. Musel od Dereka rýchlo utiecť. Inak by zrejme nedokázal zaručiť čo by urobilo to je požičané telo.



Prečo to muselo byť také...  Bolo také ťažké od neho odísť, neprial si nič iné len to, aby ho mohol ešte chvíľu takto bozkávať a on takmer zabudol v akej kaši sa to ocitol.



Ani len netušil, že to Derekovi tak, ide, že sa bude cítiť tak, akoby mal chuť, akoby bol preňho príťažlivý a mohol by urobiť to, za čo ho neskôr mrzutý vlk bude chcieť zrejme zabiť.



Stiles, musíš sa upokojiť. On si myslí, že bozkával svoju priateľku nie teba! Keby vedel, že si to ty, asi by ťa prehryzol na polovicu.



Pomyslel si.



Pokúšal sa ovládnuť svoje myšlienky, ktoré sa práve teraz neuberali tým správnym smerom. Nesmie takto vstupovať do Derekovho súkromia. Musí sa sústrediť na to, čo je podstatné. Nájsť svoje telo. Dostať sa z tohto a vrátiť sa k svojmu zvyčajnému spôsobu uvažovania bez ženských túžob, ktoré ho nateraz poriadne mučili.



Niečo nadprirodzené ho pomocou profesorky zrejme vytiahlo z jeho tela. O niečom takom občas počul, výmena duší z filmov a podobne, ale nepredpokladal, že sa tu bude povaľovať nejaká náušnica, ktorá ho zázračne vráti do jeho tela.



Siahol do profesorkinej kabelky, v duchu sa jej za to opäť ospravedlnil, rovnako ako aj za to, že ju musel prezliecť z nočnej košieľky, a pritom sa na ňu trošku aj pozeral, lebo inak to nešlo. Každopádne bol rád, že si u Dereka nechala aj nejaké nohavice, keďže chodiť v sukni by mu práve teraz rozhodne neprospelo. Už aj tak mal mierne problémy s tým, že uňho nemala žiadne tenisky. Balansovať na vysokých opätkoch nebolo práve najľahšie, musel kráčať veľmi pomaly a len dúfal, že Derek ostal v posteli a nedíva sa na to, ako neisto udržiava rovnováhu.



Prezuť si tie topánky, to musel urobiť ako prvé, lebo by ho zabili skôr než nejaká nadprirodzená príšera.



Zamieril pokojne k jej autu, (želal si vidieť tam namiesto toho svoj džíp) cestou sa zastaví v obchode a rýchlo kúpi nejaké tenisky, keďže v tomto nezvládne chodiť dlhšie, než to bude nutné, a pošle bleskovú správu svojmu skvelému priateľovi a zvolá ich malú ľudskú svorku, ktorá si zo všetkým poradí.



Nemôže sa takto ukázať uňho doma, jednak by spôsobil dosť značný chaos, už len tým, že prišiel do domu svojho žiaka, a potreboval nejaké pokojné miesto, aby sa so Scottom mohol pozhovárať.



Sadol si za volant, zabuchol dvere a rýchlo napísal správu pre kamaráta.



Píšem ti z neznámeho čísla, lebo mám fakt veľký problém, fakt veľmi veľký problém Scott, nechaj všetko tak a príď na obvyklé miesto. Budem tam asi o pol hodinu.



Stiles



Neodoslala sa.



A čoskoro pochopil prečo, slečna Blaková nemala kredit.



Po svoj sa rozhodne vrátiť nemohol. Nevedel, kde jej jeho telo, mohlo byť pokojne doma a asi ťažko by vysvetľoval, prečo tam prišiel. Nechcel sám sebe narobiť problémy, ani vyplašiť tú bytosť, ktorá ho zrejme mala vo svojej moci.



Už mu bolo jasné, že obchodu sa naozaj nevyhne. Jej mobil bol sám o sebe dosť zvláštny, žiadne iné kontakty, okrem Dereka. Žiadne iné správy, okrem Derekových. Tie ostatné mohla vymazávať, ale to sa ľuďom zvyčajne nechce a história hovorov bola takisto zaplnená len Derekovým číslom, ktoré ani Stiles nemal, ale usúdil to z toho, že okrem Derekovho cteného mena tam bola pridaná aj jeho fotka.



Bolo to zvláštne. Nie ani tak preto, že by nemohla mať v kontaktoch len jeho, ale čo ostatní ľudia? Čo jej rodina a priatelia.



Každopádne mobil nebol ani poriadne nabitý, radšej našiel tú vec, a rozhodol sa ho dobiť počas jazdy autom, aby mu náhodou neprestal fungovať v tej najnevhodnejšej situácii. Displej na chvíľu zhasol a on v ňom uvidel svoju terajšiu tvár, tento mobil by sa dal rozhodne použiť aj ako zrkadlo...



Myšlienky mu stále odbiehali, kvôli nervozite a nedokázal to kontrolovať.



A potom niečo uvidel, hrozná tvár, celá doničená, takmer neľudská. Trvalo to asi len zlomok sekundy.



A on nevedel, čo presne to bolo a ani to nechcel zisťovať. Strčil mobil do nabíjačky, naštartoval a čo najrýchlejšie vyrazil na cestu do mesta. Každopádne až potom, ako si vyzul tie hrozné topánky.



Len pokojne. Len pokojne. Drž sa svojho plánu a všetko bude dobré.



 Preletel tú cestu, akoby sa chystal na preteky, ešte nikdy nebol v mesta tak rýchlo, vystúpil pred obchodom, nahmatal jej peňaženku a ani nie o pätnásť minút už vychádzal von, s pohodlnými topánkami, a kreditom.



Odoslal správu a čakal.



Kým prišla odpoveď uvažoval o tom, čo by ešte mohol urobiť.



Ok. Budem tam.



Scott.



Značne sa mu uľavilo, keď si to prečítal.



No jeho radosť ako vždy netrvala dlho. Mal pocit, akoby ho niečo pevne zovrelo do pasce, s ktorej nedokázal uniknúť. Hlava sa mu zakrútila, musel na chvíľu privrieť oči.... A keď ich opäť otvoril, už nebol v tom aute...



Ležal na akomsi tmavom podklade, celé jeho telo sa chvelo, nadvihol sa, spoznával svoje oblečenie, svoje ruky, nahmatal aj tvár, a rozhodne bol opäť chlapcom, ale nebol doma, ani nikde kde by to poznal.



Ležal na tvrdom povrchu, nad ním sa niečo pohybovalo, ako chladný tieň. Naklonilo sa to nad jeho krk a salo to z neho, nemohol sa pohnúť, nemohol urobiť nič, ani len kričať, aby tá vec prestala.



V jeho hlave zaznel profesorkin hlas.



Už si niekomu povedal o tom, čo sa ti stalo?



Nie, nikomu práve som sa chystal, ale... nech prestane... tá vec... nás zabije....



Nemôžem to zastaviť. A nemám veľa času. Dobre ma počúvaj, Stilinski.



Nikomu nesmieš povedať, čo sa s nami stalo, ani Derekovi ani svojim priateľom! Nikomu!



Prečo?



Ak niekomu povieš, pravdu, už sa tu nebudem môcť skrývať. Moje kúzlo, je viazané na tvoju mlčanlivosť. Čerpá silu z môjho tela, na to, aby ťa nedokázali len tak ľahko zabiť. Cítil si to, však? Moje telo ti nedovolilo povedať Derekovi pravdu o tom, kto si. Vysvetlil si si to po svojom, ale bola to moja práca.



Myslia si, že som im obetovala teba. Sú spokojní a kŕmia sa. Ak zistia, že som tu a pokúšam sa ich zastaviť, zničia moju dušu a prídu si aj po teba.



Čo sú to za tvory?



Nemajú mená známe ľuďom. Nenájdeš o nich žiadne informácie, len pokračuj v mojom živote, akoby som to bola ja. Tvojou úlohou bude vykonať rituál, pošlem ti do hlavy inštrukcie. Spoločne ich porazíme, ale bude si to žiadať čas.



Koľko času?



Približne mesiac. Rituál je viazaný na jednotlivé fázy a musí sa urobiť poriadne, inak nás oboch zabijú.



Ako je možné, že vôbec viete také veci?



Som emisár Stiles.



Ale...



Teraz sa prebuď a rob čo som ti kázala! Je to tvoja jediná šanca. Ak prehovoríš, dostanú nás a obaja zomrieme.  



Hlava ho zabolela, keď pocítil ako sa doňho dostávajú jej myšlienky. Ten rituál, mal to všetko umiestnené v mysli, siahol na nejaký časopis, ktorý mala medzi vecami a aj na tužku a rýchlo si to všetko zapísal.