11. 8. 2013

Stalker 1. kapitola 3/3









varovanie: posadnutosť, sebauspokojovanie, obťažovanie, voyerizmus
pár: Gareth/John a i.
obsah: Gareth pozoruje svojho suseda Johna a jeho rodinu. Nemá pred ničím rešpekt. Dokonca umiestnil kameru aj do ich domu.
On sám žije samotárskym životom, bez priateľov, dokončuje posledný ročník na strednej, ale škola ho vôbec nezaujíma, jediné čím je posadnutý je jeho príťažlivý sused a jeho dokonalá rodina.  Kým on má všetko, Gareth žije v prázdnom dome, dostáva od matky na účet peniaze, aby mohol dokončiť školu, potom sa už o seba musí postarať sám... Po starých rodičoch mu ostal len dom, ktorý je nie práve v najlepšom stave...
No počas svojho pozorovania zisťuje, že veci nie sú vždy také ako sa zdajú...
predpokladaný počet kapitol: 10 (delené na 3 časti, po 2 str. 1 kap/6 str.) 
poznámka: prvá kapitola dokončená. Modrým písmom je naznačené to, čo sa odohráva na kamere, prípadne rozhovory, ktoré G. len počúva. 
Červeným písmom sú označené doplnené časti po editácii.




Hneď za ním nasledovalo aj pípanie mobilu. Siahol na stolík a zobral si ho do ruky. Už tradične mu písala len mama.
Príď zajtra do predajne motoriek. Hneď ráno ešte pred otvorením.
M.

Okej. Budem tam.
G.
Odpísal čo najrýchlejšie, ale nemal z toho dobrý pocit. Niečo sa muselo stať, keď chcela, aby sa trmácal metrom cez polovicu mesta, len kvôli tomu, aby prišiel za ňou do práce.
Jeho matka milovala motorky. Pracovala ako vedúca práve v predajni zameranej na motokros a všetko, čo k nemu patrilo.
Pomáhala tam už vtom čase, keď ešte nebol ani len na svete, ale ako bežná zamestnankyňa tam nastúpila opäť len pred pár rokmi. Prednedávnom bola majiteľom povýšená na vedúcu. Zrejme to tak trochu súviselo s tým, že sa majiteľ  napokon stal jej priateľom, ale ani to nemuselo nič znamenať, jeho mama bola veľmi schopná v tejto oblasti a motorkám sa venovala naozaj príkladne. No k tomuto obchodu mala aj tak pomerne zvláštny vzťah, už len preto, čo všetko pre ňu znamenal.
Zoznámila sa tam s Garethovým biologickým otcom. Zvykla mu o tom rozprávať ako o dni, keď stratila hlavu kvôli totálne nezodpovednému idiotovi s úžasnou motorkou. Gareth si niekedy predstavoval aké by to bolo, keby sa Carson nikdy v tých dverách neobjavil.
Mama vždy zvykla hovorievať, že si radšej vtedy mala vziať voľno. Pokúšal sa nebrať si to osobne, ale aj tak ho to vždy mrzelo, ale zároveň túžil potom, aby mu o otcovi rozprávala, preto ju nikdy neprerušoval. Chápal, prečo to medzi nimi nemôže fungovať ako v normálne rodine. A zvyčajne by sa aj hneval, že niečo také vôbec pridala do svojho príbehu, ale svojho otca po celý ten čas videl, len za hrubým sklom, v lepších dňoch, v  návštevnej miestnosti. Otec tomu tak povediac dal, vyslúžil si doživotie. Nepoznal podrobnosti, keďže táto téma bola v ich rodine skrátka zakázaná.
No mama zrejme vôbec nechcela hovoriť o tom, kedy bol uňho naposledy na návšteve ani spomínať na svoju dievčenskú nerozvážnosť. Niečo také naposledy urobila, keď vyletel zo školy, aj keď vtedy to bolo o niečo dramatickejšie ako zvyčajne a odkedy mala priateľa o takéto témy nemala viac záujem.
Zrejme šlo ako inak opäť o platby školného.
To mu hneď pokazilo náladu. Nikdy sa mu nepáčilo, že je od nej teraz natoľko závislý, ale nemal na výber, pokiaľ chcel naozaj dokončiť školu. Pokúšal sa to brať iba ako pôžičku, ktorú jej niekedy v budúcnosti bude môcť vrátiť.
Odložil mobil, sústredil sa opäť len na svoj počítač. Konečne nabehla obrazovka a všetko s tým spojené.
Stále tu boli veci, ktoré nevidel, ale ani vidieť nechcel. Dedkove súkromné súbory, no obával sa, že by tam mohlo byť niečo, čo by nerád videl, nebol si istý, čo všetko si mohol nahrať, tak sa radšej do týchto vecí nepúšťal. Zameral sa skôr na živé vysielanie, a sledovanie svojej obľúbenej rodiny.
Prechádzal jednotlivé kamery, až kým nenašiel to, čo hľadal.
17:20
Dom B.
Pekná blondínka, malá kópia svojej mami, oblečená v krátkych nohaviciach a bielom tričku, práve pozdravila svojho otca a zamierila do svojej izby. Bola jednou z tých dievčat, za ktorými sa chlapci z denného štúdia aj externého štúdia otáčali, mala len šestnásť, ale vyzerala staršie. O čom rozhodne svedčili plné tvary jej postavy a prsia, vzbudzujúce nepochybnú chlapčenskú pozornosť. Eryn patrila k tým pekným a bezstarostným bytostiam, aspoň tak mu to vždy pripadalo. Nikdy nemal možnosť s ňou dlhšiu dobu hovoriť, keďže do školy chodil len vo štvrtok, už nebol denný študent, ale dorábal si školu diaľkovo, a popritom pracoval. Občas ju stretol na chodbe, prípadne v jedálni počas obednej pauzy, a niekedy, keď sa staral o ruže, tak sa opaľovala v záhrade a odhaľovala tak svetu svoje pôvabné dlhé nohy. No nikdy s ním nehovorila, ani sa navzájom nezdravili. Poznal ju len vďaka pozorovaniu, ale počas tých krátkych scén o nej nezistil takmer nič podstatné. Robila to isté, čo ostatné dievčatá v jej veku a tešila sa obľúbenosti so strany chlapcov. Absolútne ho nezaujímalo ako to s ňou dopadne.
Pretože bola jednou z tých, ktorí ho považovali za budúceho sériového vraha, alebo niečo podobne pochybné. Nepatril k typom vhodným na romantické rande vo dvojici. Dievčatá sa ho báli a vyhýbali sa mu.
Niežeby o niečom takom sníval. Zmieril sa s tým, že sa mu páčia muži. Mal rád ich pozornosť.
Ani tá však v jeho prípade nebola nejako výrazne intenzívna. Aspoň nie čo sa týkalo nejakých dlhodobejších vzťahov. Bol skôr tichým pozorovateľom a držal sa v úzadí, to nebolo veľmi atraktívne.
Práve preto ho upútal hlavne John. Mohol ho pozorovať úplne bez rizika.  Všetko mu bolo úplne jasné, neexistovali žiadne pochybnosti a obmedzenia. Vedel presne, čo môže od neho očakávať a neprial si nič viac, než môcť ho ďalej opatrne sledovať.
Práve teraz sa však jeho pozornosť musela sústrediť aj na zvyšok rodiny. Nutne musel pozorovať aj ich, nebolo možné to úplne oddeliť.
„Nedá sa to odložiť?“
Johnov hlas znel tak príjemne, no bolo na ňom badať počiatočný náznak mrzutosti. Nemal chuť nikam ísť.
„Nie, tá večera je naplánovaná. Sľúbila som, že tam pôjdeme... Harold a Nancy budú nadšení...“
„Tak dobre, dám si rýchlu sprchu a potom môžeme vyraziť,“ súhlasil napokon, ale bolo na ňom vidieť, že sa veľmi premáha, aby svojej manželke vyhovel. Nemal rád takéto akcie, vždy pred nimi bol nervózny. Gareth ho často takto videl, nespokojného a takmer zúfalého, práve vtedy, keď sa ho snaživá manželka snažila dotiahnuť na nejakú spoločenskú akciu či večierok. Hlavne po práci nemal obzvlášť rád, keď naňho vyrukovala s niečím takým.
„Čo Seth?“
Zmienka o staršom synovi, v Garethovi vyvolala rozporuplné pocity. Seth sa podobal viac na otca, aj keď oči mal po matke a bol tak trochu povýšenecký, ani k nemu sa Gareth radšej nepribližoval. Niečo ho na ňom dráždilo, nevedel, čo presne, možno to, že preňho predstavoval ďalšie pokušenie, ale nikdy ho nepozoroval. Nie tak ako pána B. Obával sa toho, že by mohol začať túžiť aj po ňom. Nebolo by to veľmi rozumné. Školu a veci s ňou spojené chcel s tejto hry vynechať, už raz sa mu podarilo pri istej príležitosti všetko zničiť, nechcel to opäť riskovať.
„Ten príde neskôr, robí nejaký projekt so spolužiakom.“
Tak to určite.
Pomyslel si Gareth.
Predpokladal, že trávi čas s nejakým dievčaťom. Rozhodne nezaháňal aspoň nie v tejto oblasti. Nemal žiadnu stálu priateľku, večne ich striedal, ale vždy si vyberal veľmi dobre. Ani jedna z nich mu neurobila žiadnu scénu. O ňom však premýšľať nechcel. Pán B sa vzdialil od rodiny. Srdce sa mu prudko rozbúchalo, a ruky sa mu na stole roztriasli natoľko, až ich musel spojiť.
Gareth fascinovane sledoval, ako objekt jeho záujmu vkročil do kúpeľne, bola malá, ale zariadená s vkusom a všetko v nej bolo zladené skôr klasicky, nijak prehnane, ale jemu sa to tak páčilo.
Prepol sa na ďalšiu kameru a díval sa len na muža, ktorý sa pomaly začínal vyzliekať.
Rozopínal si gombíky, rozväzoval kravatu a všetko to nechával úhľadne zložené bez toho, aby došlo k pokrčeniu.
Nemal by sa dívať. Teraz by mal prepnúť niekam inam, ale nedokázal od neho odtrhnúť zrak. Ešte ho nevidel nahého. Zatiaľ odolal tomuto nutkaniu, no dnes to asi nedokáže.

1. kapitola                2.kapitola
1
2