7. 8. 2013

Vlk (BONUS 12)



 
BONUS
varovanie: bonus k poviedke Vlk,  tzv. abusive relationship
pár:  Lydia/Deucalion, Danny/alfa dvojčatá



LYDIA
Rozkladala veštecké kocky v malej kúpeľni. Už dlho nič nevidela, všade okolo nich sa roztvárala len temnota. Neprichádzali žiadne ďalšie odpovede. Zhrnula svoje obľúbené drevené figúrky, neznášala veštenie z takých, ktoré čo i len náznakom pripomínali zvieracie kosti, tieto vlastnoručne vyrobené ich kmeňovým šamanom, boli o niečo príjemnejšie a lepšie voňali. Umiestnila ich späť do vrecúška, ale asi najdlhšie držala v rukách figúrku vlka, tá bola asi najvýraznejšia a prejavila sa v každom dnešnom hode, všetko ostatné odniesla temnota. Keď ju aj vlk omrzel, zložila ho k ostatným do svojej tašky. Potom sa ešte raz pozrela na svoju tvár v zrkadle, skontrolovala ako vyzerá, upravila si šaty, opäť bez nejakého hlbšieho významu, keďže on nemohol v žiadnom prípade vidieť ako vyzerá.
Prečo by ju malo zaujímať, či to vidí alebo nie?
 Chce len vyzerať dobre.
Napomenula samu seba, hneď ako jej myšlienky zablúdili k nemu. Je dobré, že je slepý a starší od nej, rozhodne to tak bude jednoduchšie. Mala by sa tešiť, že napokon netrval na spárení s ňou, keďže podľa neho je aj napriek duvlkovi, len obyčajným slabým človekom.
Bol pre ňu nebezpečný ako muž  aj ako vlk, ale niečo ju k nemu priťahovalo. Nemala by niečo také pociťovať, nebola skutočná vlčica, ľudia to nevnímali tak intenzívne a mala predsa aj lepšie vyhliadky ako skončiť v područí nejakého šialenca.
Nevedela, čo chystá, ani prečo bol tak dlho mimo radar pôvodnej svorky. Navštevovali spolu rôzne zaujímavé miesta, vždy ju zaviedol niekam, kde bolo pomerne rušno, nikdy nemala čas sa nudiť, stále boli na cestách a nič jej nechýbalo, keďže nešetril ani peniazmi, ani ničím čo potrebovala, stále čakala, že niečo urobí. Pozorne ho sledovala, ale pôsobil takmer ako všetci ostatní nadšení cestovatelia.
Bol k nej slušný, možno až príliš, ani sa jej nedotkol a dalo by sa povedať, že spolu istým spôsobom dobre vychádzali, keďže doteraz neurobil nič, čo by jej mohlo hoci len náznakom ublížiť. Boli to muky, lebo nevedela,  čo všetko má pre ňu ešte pripravené. Niečo však zlepšilo jeho náladu v posledných dňoch, ale nič viac sa jej zistiť nepodarilo, jeho odpovede boli dokonale vyhýbavé a neustále ju zamestnával inými činnosťami.
Srdce jej poskočilo, keď niečo zavylo a udrelo do dverí. Zľakla sa tak veľmi až si musela na chvíľu sadnúť.  Neustávalo to, dvere by aj tak mohli povoliť, tak ich otvorila a pripravila sa na všetky možné dôsledky, dokonca aj na boj, no neočakávala že na sebe pocíti váhu ťažkého vlčieho tela a sladkastý pach krvi. Nanešťastie nepatril jej, neuhryzol ju ani na ňu nezaútočil, len ním bola pritlačená k zemi, a keď sa pozrela do jeho očí, už nemala najmenších pochýb, kto sa to vrátil domov.
Žiadny iný slepý vlk nemohol vyzerať tak hrozivo a nepochybne ani žiadny iný by len tak ľahko v meste neprežil. Teraz, keď ho pozorovala dlhšie, vedela, že nie je ľahké byť slepým predátorom, ďalšie zmysly mal intenzívnejšie a bojoval rovnako dobre, ako ostatní vlci, ale to sa rozhodne nepodarilo všetkým, ktorí takto dopadli. Dozvedela sa od jeho známych, že to bol takmer zázrak, že dokázal takto fungovať, možno mal šťastie, že o zrak prišiel už ako plnohodnotný alfa.
Tmavohnedú srsť na krku mal zlepenú krvou, otriasla sa od odporu, ale napokon sa prekonala a dotkla sa ho.
Nehojilo sa to tak dobre, akoby očakávala. A musela to robiť veľmi opatrne, aby na ňu kvôli bolesti náhodou nezaútočil/i, nevedela nakoľko je pri zmysloch.  Nebol v poriadku, vrátil sa k nej a doslova sa jej zveril do rúk aj so svojimi zraneniami, čo by pri plnom vedomí určite urobil len veľmi nerád.  Jeho vlk prebral kontrolu a hľadal len svoju neoznačenú partnerku.
„To bude dobré... ani to veľmi nebolí, však?“ prihovorila sa mu.
Malé zaklínadlo by mohlo urýchliť hojenie, už sa na to aj chystala, keď si uvedomila s kým má tú česť. Nemala by mu pomáhať ani liečiť jeho rany pre všetkých by bolo najlepšie, keby utrpel jednu smrteľnú a už sa  z toho nedostal. Hneď ako si na to pomyslela duch vlka venoval jemné štuchnutie jej ľudskej duši. Vrčanie nespokojnosti prešlo jej hlavou až kým ju poriadne nerozbolela.
No nemohla mu ublížiť, on ju už toľkokrát videl bezbrannú a nikdy nič neurobil. Nepochybne by mala využiť každú príležitosť, ale čím dlhšie na vlka hľadela, tým viac bola presvedčená  o tom, že niečo také urobiť nedokáže. Nie je taká ako on. Nezbavuje sa problémov takýmto spôsobom.
Zavrčal, srsť sa mu na krku zježila, ale jeho hnev bol skôr smerovaný kamsi inam, akoby ešte stále cítil nebezpečenstvo, ktoré ho zahnalo domov.
„Čo tam je?“ opýtala sa ho.
Hovoriť s ním ju upokojovalo, aj keď bolo zjavné, že jej neodpovie. Niečo uvidela, niečo čo sa na nich dívalo cez pootvorené dvere, temnota v tej najhoršej forme, aká len mohla byť, nedokázala sa ani hnúť, keď hľadela do tých krutých očí...
„Pyrrha...“
Tá vec to povedala ženským hlasom, a tak rýchlo ako prišla sa aj stiahla. Vlk ešte nejaký čas vrčal, ale napokon ostal ležať pri nej, čiastočne opretý tak, aby sa ho mohla dotýkať, urobila to... Hladila ho, jemne liečila to poranenie, pochádzajúce od nejakej temnej bytosti.
DANNY
Pripravoval sa na slávnosť, ktorá mala celú svorku opäť spojiť, aspoň čiastočne, keďže vyjasnenie si hierarchie bolo len prvým krokom ako všetko rozbehnúť. Každopádne po oficiálnej časti, prijatí nového alfu a všetkých tých mrzutých rituálov, mala začať tá pravá zábava, veľká party, hudba, pitie, dievčatá a chlapci tancujúci a zabávajúci sa až do rána. A dobré jedlo rozhodne veľa dobrého jedla, určené špeciálne na takéto sviatočné príležitosti... Rovnako ako jeho obľúbené koláčiky, už dlhšiu dobu nemal možnosť ochutnať, nemohol sa ich dočkať.
Skočil sa prezliecť z tradičného oblečenia, ktoré mal ako partner dva dvojčiat do pohodlných nohavíc a čierneho trička.
Netrvalo to dlho a miestna mládež už mala veci pod kontrolou, z čoho vyplývalo hlavne to, že sa na slávnosť akosi dostalo aj pivo, hlasná hudba a všetko, čo k tomu patrilo. Aj on si šiel zobrať svoj pohár,  aby sa trochu uvoľnil. Potom hľadal jedného zo svojich partnerov. Podľa možnosti radšej Ethana. Jeho brat sa mu síce ospravedlnil, ale znelo to tak trochu silene a nemal z toho dobrý pocit.
Rozhodne cítil tú spolupatričnosť všade na okolo. Svojich partnerov zatiaľ nenašiel, ale uvidel niekoho, kto stál za to, aby sa pri ňom pristavil.
„Scott?“
„Ahoj, Danny...“
Vyzeral dobre, vyspelejšie ako naposledy, keď ho videl a nebol mŕtvy. To samo o seba bola rozhodne príjemná novinka.
Scott zmizol po jednom výlete do lesa, stalo sa to pred pár rokmi, nikto nevedel, čo presne sa tam odohralo, od tej doby bol nezvestný.
„Kde si bol? Všetci ťa tak dlho hľadali... Čo tvoja matka už to vie?“
„Nie, nič nevie. A nemuseli ste ma hľadať. Nič vážne sa mi nestalo...“
Ukázal mu svoje červené oči.
„Rád som ťa videl, Danny, ale už musím ísť...“
Člen alfa svorky. Scott bol tiež s nimi.
Preblesklo mu to mysľou. Jeho zmiznutie tiež obklopovala temnota, preto zrejme nič nezistili ani po značnom úsilí.
Pocítil ako ho niekto objal okolo pása a privinul si ho bližšie.
Partner ho našiel.
Od davu sa oddelil aj Aiden, pristúpil k nim a pred všetkými ho pobozkal.