22. 8. 2013

Vlk (BONUS 18)




 
BONUS




varovanie: bonus k poviedke Vlk,  tzv. abusive relationship
pár:  Danny/alfa dvojčatá, Lydia/Decaulion
korektúry budú neskôr...



DANNY
Mal si ísť domov!
Lydia ho poriadne spražila pohľadom. Napojil sa na jej myšlienky, pričom ich ľudské telá pokračovali v odriekaní očistných formuliek, ale oni sa mohli ďalej súkromne zhovárať. Nezazlieval jej to, celkom dobrovoľne sa zaplietol do tejto veci, keď sa ponúkol, že bude pomáhať pri očisťovaní miesta masakru. Argumentoval tým, že Lydia potrebuje svojho asistenta a keďže na blízku bolo málo dobrých šamanov, nespojených zo zlom, trvalo by im očistenie omnoho dlhšie, keby sa do toho nezapojil.
Ty by si tiež nemala byť tu.
Pripomenul jej chladne. Ešte stále sa tak celkom nespamätal z jej prebehnutia na druhú stranu.
Jeho spolužiačka pokračovala vo vykurovaní duchov vlkov a v ich ukladaní na odpočinok. On sa držal na druhej časti toho miesta a vykonával tú istú očistnú obetu, na chrbte cítil pohľad svojho partnera.
Aiden ho mal strážiť. To bolo rozhodne horšie, ako keby ho strážil Ethan. Toho by snáď dokázal presvedčiť, ale jeho o pár minút staršie dvojča nejavilo záujem o jeho žiadosti, aspoň nie o také, ktoré zahŕňali, postavenie sa proti alfa svorke.
Tomu nemôžeš rozumieť...
Ale, áno rozumiem ti veľmi dobre. Práve preto, očakávam, že toho svojho maniaka skrotíš práve ty... Je len tvoj, tak s ním niečo urob.
Nevieš, čo sa stalo naposledy, keď som im pomohla.
Ublížil ti?
Mne nie.
Tak potom to urob opäť. On ti to aj tak odpustí. Vieš, že naša svorka sa proti nim len tak ľahko neubráni.
Počíta s tým. Ak sa ho čo len dotknem, budeme mať omnoho väčší problém, než to, čo sa deje teraz.
Tak to urobím ja. Len mi povedz, čo ho tak desí.
Lydia prešla celý okruh a zdvihla ruky, aby mohla zakončiť svoju časť kúzla. Okolo nej sa mihali duchovia vlkov upokojení jej hlasom a silou zaklínadla. Spájali sa s dušami svojich šamanov a odchádzali s nimi na odpočinok.
Ak naňho niečo použiješ, jeho šamani to odrazia späť na teba. Radšej choď domov, kým ešte môžeš. Deucalion dnes nemá náladu na hranie, skončíš zle.
Ale nezabije ma.
Nie, lebo by stratil dvojčatá, ale ani oni mu nezabránia ublížiť ti.
Skúsim ho aspoň oslabiť. Chceš snáď, aby tu boli telá našich? Aby si odháňala aj ich duchov...
Duvlci opustili pôdu a miesto bolo vyslobodené od nepokoja. Vyžiadalo si to sily vytiahnuté z nich samých, preto obaja chvíľu sedeli na zemi.
Lydia, prosím!
Pokúsim sa pomôcť im, ale ty musíš odísť...
Prerušila ich spojenie a pokynula Aidenovi, aby prišiel k nemu.
„Odveď ho domov. Rituál skončil.“
„Nie, nikam nepôjdem... musím...“
„Poslúchni... a žiadne zaklínadlá...“ zavrčal naňho, ale on sa mu ďalej bránil.
Nechcel ísť. Bránil sa tomu, ale Aiden ho napokon odviedol k miestu, kde jeho brat zaparkoval ich auto a strčil ho dovnútra, aj napriek jeho protestom. Neprestal ani napriek jeho varovaniam, chcel sa vyslobodiť šamanským spôsobom, na chvíľu ochromil vlka v ňom, ale Aiden bol zrejme niečím chránený, Lydia rozhodne neklamala, keď niečo také tvrdila, pretože sa  to rýchlo vrátilo k nemu a on počul ako mu v ramene niečo bolestivo prasklo. Vlkolaka by to nijak vážne nezranilo, ale k nemu sa vrátila dvojnásobne silná rana, keby si rukou nechránil tvár, zrejme by dopadol omnoho lepšie, ale aj tak mal pocit, že ho roztrhne, už len preto, lebo ruka mu pri tele visela akosi pokrútene, vystreľovala do nej prudká bolesť. Bolelo to tak veľmi, až sa podvedome ukryl do objatia svojho partnera, no opieral sa oňho len zo zdravou rukou. Opäť mu naskočila čiastočne vlčia podoba, vrátane tých skvelých uší a na niektorých miestach sa objavila biela srsť, ale bolo to potrebné.
Aiden ho zdvihol, opatrne sa s ním vracal späť k mladej šamanke. Lydia okamžite nechala všetko tak a bežala k nim.
„Nemusel si to tak preháňať!“
„Ja som mu to neurobil. Jeho kúzlo sa obrátilo... Varoval som ho...“
Danny sa mu pokúšal vytrhnúť, len čo naňho Lydia siahla.
„Musíme s ním ísť k Deatonovi. Toto sama nezvládnem. Vyzerá to na komplikovanú zlomeninu možno aj roztrieštenie...“
 „Aké kúzlo to bolo?“
„Len som chcel, aby... znehybniť vlk...“

 


XIX