28. 8. 2013

Vlk (BONUS 20)






varovanie: bonus k poviedke Vlk,  tzv. abusive relationship
pár:  Danny/alfa dvojčatá


 


DANNY
Neskôr...
Prebudenie v nemocničnej posteli bolo o niečo príjemnejšie ako predtým. Na stoličke vedľa neho sedel Aiden, Ethan pri ňom, objímal ho a tisol si ho k sebe.
Deaton mu porozprával všetko, čo mu o boji povedala šamanka Morrellová, už vedel, ako to všetko dopadlo a bol so sebou mimoriadne spokojný. Dalo by sa povedať, že vlk sa nasýtil a aj ovca ostala celá. Zvládnuť niečo také mu zrejme zabezpečí postup medzi šamanmi, pokiaľ dôjde k urovnaniu vnútornej situácie po smrti najdôležitejších šamanov, no vždy sa našli takí, ktorí mohli nastúpiť na ich miesta. Niektorých čakateľov to zrejme aj istým spôsobom potešilo.
Boj medzi DerekomDeucalionom bol veľmi vyrovnaný, obaja skončili v dosť zlom stave, a počas jednej obzvlášť ťaživej pauze, medzi zraneniami, Deucalion a Derek pristúpili k dohode, čo uspokojilo prekvapivo aj členov alfa svorky, aj členov pôvodnej svorky. Nikto presne nevedel, čo si vtedy medzi sebou povedali, ani čo bolo dôvodom toho, že prepustili vlkov a dohodli sa ako ľudia. Neveril tomu, že to spôsobil zlý stav Deucalionovej partnerky, niečo také by on nedopustil, vedel, že ona sa až príliš drží života, celé to zaklínadlo skôr bolo vytvorené preto, aby ostatní členovia pôvodnej svorky neutrpeli až také veľké straty. Pôsobilo to dosť dlho a prinútilo ich viac si ceniť to, čo im ponúkali ich partneri, bol to jeden z jeho nežiaducich účinkov.
Obával sa toho, že jeho dvojčatá sa naňho ešte stále hnevajú, kvôli tomu ako veľmi riskoval svoj život, a aj kvôli pocitom, ktoré v nich vyvolalo zaklínadlo. Aidena blokoval, kým bol pri vedomí, ale keď to jeho telo už dlhšie neznieslo, zrejme aj on dostal svoju dávku bolesti.
Starší z dvojčiat naňho hľadel dosť prísne. Tušil, že zrejme schytá ďalší prejav jeho zvyčajného hnevu, práve preto navrhol: „Poď k nám, musí ti byť zima...“ jemne odhrnul svoju časť prikrývky.
„Nebude ti to prekážať?“
„Nie, chcem vás mať pri sebe oboch..“
Aiden viac nepotreboval počuť. Posteľ trochu zavŕzgala, keď si na ňu ľahol, ale nepodlomila sa pod nimi.
Ethan spal ani so s ním nehlo, aj keď sa na posteli tak trochu posúvali, kým si urobili miesto.  Väčšina členov alfa svorky zasiahnutá jeho zaklínadlom potrebovala dlhšiu dobu na spamätanie.  
„Ehm... Aiden...“
„Ak sa ma chceš na niečo spýtať, tak spusť...“
„Deucalion on... a vy... stále ste...“
„Áno, Danny. Patríme k nemu. Do jeho svorky, ale aj do pôvodnej. Teraz je to jedno... Nebudeme žiť na jednom území s ním, ale taká bola napokon ich dohoda, každý si svoje územie riadi sám, ale sme jedna svorka, tak ako to chceli šamani.
„Takže to skončilo?“
„Pokiaľ sa nič nepokazí, bude tu zas až neľudský pokoj.“
„Nie som si istý, šamani možno budú žiadať odplatu, od...“
„Ich prvoradým cieľom bolo alfa svorku zlúčiť s tou našou. To sa naplnilo, a vedľajšie škody, sú vedľajšie škody, patríš predsa k nim, mal by si vedieť, že aj keď ste jedna organizácia, nikto za nikým neplače...“
„Ich heslo, je ak si silný tak prežiješ, ak neprežiješ, nebudeme za tebou plakať... Ak ťa smrť privíta, nie je to nepriateľ, proti ktorému by si mal brojiť...“
Danny si až teraz uvedomil, že nejde o žiadny morbídny žart, ale o ich životnú filozofiu. Staré bude nahradené novým, nikto nebude oplakávať straty, ktoré sú pre nich len nevyhnutnou súčasťou života. Svoj cieľ dosiahli, nie je nutné pokračovať v ďalších rozbrojoch. 

Poznámka: Nabudúce pribudne posledný bonus. Opravy Bonusov pokračujú. Chcem to stihnúť ešte cez moje prázdniny. 
Nuž bola som na zápise do školy, ale ešte do 25. máme prázdniny, aj keď musím ísť na jednu skúšku takže mám tak trochu pracovné prázdniny, ale to sa zvládne, snáď.