8. 9. 2013

Premena 3.5/5






 pár: Stiles (Jennifer Blake)/Derek

 varovanie: zámena tiel, romantika, jednorázovka delená na 5 častí, smrť.
 Obsah: Stiles zistí, že sa stal obeťou útoku démona.

 poznámka: krátky dodatok, nabudúce sa už presunieme na časť 4.


Domov sa vrátil dosť neskoro. Druidskú legendu o dievčati  a strome objatí si však dočítal na druhý deň ráno, aj keď sa obával toho, ako celý ten príbeh skončí, no napokon to nebolo až také zlé, ako očakával.
Dievča uzrelo dlhé štíhle nohy zvláštneho tvora, telo pripomínajúce kôru stromu. Nechalo ho priblížiť sa, obklopiť do objatia,  no veľmi rýchlo muselo znášať dôsledok svojho činu, keď pocítilo, že toto objatie nemá nič spoločné s jej želaniami, no už bolo neskoro,  celú noc bojovalo s tým mrazivým zovretím, bojovalo o svoje sny, o svoje spomienky a všetko, niekoľko týždňov zotrvalo v tomto objatí, až kým tvor neodčerpal všetku jej bolesť, všetku túžbu, potom sa už nemal čím živiť, lebo narazil na niečo pozoruhodné, niečo čo ani ona dovtedy netušila... Dievča opustilo zovretie, no zanechalo tam časť seba, z jej bolesti a sĺz beznádeje začínal rásť nový strom, ktorý navždy pevne objal tvorov príbytok. Dievča našlo pochopenie u ľudí, u takých, akými bola ona, a prestalo sa báť, strom sa stal prvou skúškou. A mnoho ďalších po nej nachádzalo svoje stromy objatia, niečo si vzalo a niečo dalo...
Strom objatia je pre temného druida prvým obradným miestom, pokiaľ nedôjde na prvý raz k pohlteniu, ale študent vyviazne bez neho, bude neskôr na toto miesto opäť priťahovaný, keď dosiahne prílišné nervové vypätie.
„Prvá skúška.“
Stiles to musel vysloviť nahlas, aby sa ubezpečil o tom, že to prečítal správne. Tak D ho vystavuje skúškam, tie obrady sú zároveň preňho aj istými lekciami, správa sa k nemu ako k svojmu žiakovi, a tá vec s démonmi bez mena, ktorých povolával temný. Predtým si myslel, že za tým musí hľadať niečo skryté, niečo doteraz nevyslovené, ani ho len nenapadlo brať to celé od slova do slova. D mu konečne dovolila do celej tej veci nahliadnuť, no začínal ľutovať, že sa vôbec do niečoho takého púšťal. Jeho myseľ si všetko pospájala dokopy a úvah mu vyšiel takmer jednoznačný záver.
Ty si povolala tých démonov. A skúšaš ma, lebo chceš, aby som bol... Nie, tomu neverím, ty určite nechceš, aby som bol...
Mojich nepriateľov je príliš veľa, Stilinski. Nie som si istá, či ich všetkých zvládnem. Potrebujem nasledovníka, ktorý bude ďalej pokračovať v prípade, že moja úloha na tomto svete sa skončí.
Nasledovník? Ja...
Bolo by mu to smiešne, keby sa neobával, že to naozaj myslí vážne. Rád by D povedal, že niečo také si musí ešte veľmi dobre rozmyslieť, ale nevyzeralo to, že sa s ním chystá vyjednávať. Kým nemal pri sebe svoje telo, nemohol veľmi vyskakovať. Preto sa radšej nevyjadroval odmietavo, aj keď nevedel si sám seba predstaviť ako osobu, ktorá vykoná ľudské obete, už len samotná predstava niečoho takého mu pripadala odporná.
Prečo ja?
Neviem to racionálne vysvetliť. Je to len pocit, niekde hlboko, neurčitý, ale veľmi silný. Na dnes však náš rozhovor skončil. Máš týždeň na prípravu ďalšieho rituálu a dobre si rozmysli, čo urobíš, nebude to ani zďaleka taká prechádzka, ako ten čo si absolvoval včera. Nezabudni  na to, že nasledovníka si vyberáme len raz a kým žije ten, ktorého sme si vybrali, nemôžeme si vybrať nového, je ti jasné, čo to pre teba znamená... Démoni bez mena by dokončili svoj vlastný pocit vstrebania, postarala by som sa o to, aby si mal možnosť to celé prežiť pri úplnom vedomí...
To radšej vynechám.
Stiles bezmocne prikývol. Bolestivú smrť v najbližšej dobe nemal v pláne. Neostávalo mu nič iné len pripraviť druhý rituál.