12. 9. 2013

Premena 4.1








 pár: Stiles (Jennifer Blake)/Derek

 varovanie: zámena tiel, romantika, jednorázovka delená na 5 častí, smrť.
 Obsah: Stiles zistí, že sa stal obeťou útoku démona.
poznámka: pokiaľ sa vám časť páčila prípadne aj nepáčila, (názory sú vždy rôzne) pokojne si vyskúšajte moje nové hviezdičkové hodnotenie, zatiaľ je to to najlepšie externé čo som našla, keďže na blogu nikdy nič poriadne nefunguje. 




Najbližšie štyri dni si s Derekom vymieňali len správy. Neprišiel za ním, pozoroval ho len z diaľky. Nebol z toho ktovieako nadšený, potreboval vidieť aspoň jeho, začínalo mu to naozaj chýbať, keďže bol jedinou osobou, ku ktorej sa mohol priblížiť bez toho, aby vzbudil nejaké podozrenie. Nepredpokladal, že problém stojaci medzi nimi predstavuje len ten škrabanec na nohe, niečo také by už dávno malo byť zabudnuté, Derekove správy však boli dosť vyhýbavé, dosť zvláštne, akoby sa pokúšal niečo pred ním zatajiť a želal si, aby sa chvíľu držal ďalej od neho, no nebol si istý, či to zvládne. Tá samota mu už začínala dosť liezť na nervy.
Niekoľkokrát stretol svojho otca v meste, videl na ňom, že je zúfalý, stačil jediný pohľad naňho a cítil sa hrozne, ako nejaký zradca, ktorý sa len díva ako jeho otec trpí a nič s ním neurobí, no darach mu veľmi rýchlo pripomenul, čo by ho čakalo, keby sa odvážil odhaliť ich tajomstvo. Otec by mu  zrejme aj tak neveril, dokonca aj ostatní by zrejme pochybovali o jeho zdravom rozume, keby za nimi prišiel s niečím takým, no to by D musel pustiť z vodítka, nateraz súhlasil len s tým, že ho láskavo prepustí k mrzutému vlkolakovi. Pre istotu mu aj písal, aby bol na jeho príchod pripravený. Jej partner proti tomu nič nenamietal, celkom sa na to tešil, možno sa konečne dozvie aj niečo nové nielen to, ako sa majú správne drviť isté byliny, aby sa mu podarilo vytvoriť omnoho väčší magický kruh. 
Na šiesty deň, keď už mal takmer všetko na nový rituál pripravené, rozhodol sa  prekvapiť ho svojou návštevou. Oblečený stále v nohaviciach, ale iných, než tie, ktoré nosil do školy, mierne namaľovaný a doslova nadšený tým, že mu konečne bude venovať pozornosť niekto iný než kolegovia v práci, a bude môcť odložiť opravu tých slohových prác, ktoré musel na darachovu výslovnú žiadosť zadať štvrtému ročníku, netrpezlivo prešľapoval pred vchodom do domu mrzutého vlka.
Keď sa vo dverách objavil Derek, dostal chuť ho vyobjímať, keďže to bol po dlhom čase človek, s ktorým aspoň nemusel predstierať, že jediné čo ho zaujíma sú polročné výsledky miestnych detí.
No stačil len jediný pohľad naňho a dokázal akurát tak pozdraviť:
„Ahoj...“
Nervózne zamával, nevedel kde sa to v ňom práve teraz zobralo, také to nervózne gesto.
Okamžite bol chytený za ruku a vtiahnutý dovnútra. Nesťažoval sa, keď bol na chvíľu úplne stratený v objatí svojho požičaného priateľa. Nechápal prečo cíti radosť, prečo je zrazu taký šťastný len kvôli tomu, že ho objal on. Opäť to pripisoval svojmu momentálne dosť osamelému životu. Nenamietal ani proti pár bozkom, dokonca mu ich aj oplatil v rovnakej miere ako ich dostával, ich aj vrátil. S ním to bolo také... neskutočne jedinečné... Možno preto, že to bol prvý muž, ktorého pobozkal, niežeby niečo také niekedy plánoval.
Derek bol tak trochu napätý, cítil to z jeho nervózneho postoja, aj z toho, ako sa vlk prejavoval počas toho, ako bol zatlačený ďalej do domu. Vyzeralo to akoby sa musel naozaj veľmi kontrolovať, aby sa aspoň čiastočne nepremenil.
„Stalo sa niečo, je všetko v poriadku...“
Nechal sa ešte chvíľu objímať, doslova si vychutnával ľudsko-vlčí kontakt, keďže to bolo za posledné dni možno prvý raz, čo sa ho niekto takto dotkol. A jeho telo malo isté túžby, ktoré akosi nezodpovedali tak úplne jemu, aspoň si tým teda nebol tak celkom istý. Práve teraz si totiž neželal nič iné len zapadnúť do Derekovej postele...  Nebol si istý, či to chce darach alebo on sám prípadne obaja, vedel len to, že svojho partnera už zrejme nepustí. A kedy vôbec ho začal takto oslovovať... Nepoznajú sa, aspoň nie takto fyzicky, pamätá si na to, aké dobré poštuchnutia Derek dáva, ako naňho vrčí a považuje ho za bezmocného človeka, možno preto nemohol pochopiť, odkiaľ sa v ňom zobral ten pocit, že k nemu patrí. A nebol sám, kto prejavoval netradičné reakcie.
„Stalo sa niečo?“  opýtal sa, keď uvidel ako sa alfove oči opäť farbia dočervena, bez toho, aby ho niečím vyprovokoval.
„Nie, nič... Všimol som si, že vlk na teba reaguje akosi inak než predtým...“
„Je agresívny, však?“
„Áno, ale skôr preto, lebo ťa konečne prijal a prial by si, aby si sa s ním bližšie zoznámila.“
„Čo presne to znamená?“
„Predtým sa vôbec neozýval, keď sme boli spolu, teraz by najradšej prebral kontrolu.“
„Snáď ma nechce zjesť...“
„Obávam sa, že má s tebou iné plány...“
Nepúšťal ho z objatia, a Stiles nebol ochotný sa nikam len tak posunúť. Chcel byť čo najbližšie pri ňom. Možno to bola tá energia z toho stromu, ktorú získal, možno práve tá v ňom vyvolávala takú intenzívnu túžbu... Stretol sa s Issacovým pohľadom, menší vlkolak sa naňho mračil a vyzeralo to, akoby práve prehltol niečo mimoriadne kyslé, aspoň tak sa práve teraz tváril.
„Dobrý deň, pani profesorka...“
„Ahoj, Issac.“
„Čo tu robíte?“
 „Nemáš nič na práci...“ zavrčal naňho Derek.
„Žiadny strach, už odchádzam...“
zmierlivo zamumlal Issac, zrejme sa so svojím alfa vlkom nechcel dostať do otvoreného konfliktu, preto radšej šiel tráviť svoj čas niekam inam.
„Ehm... nejaké nové správy o Stilesovi?“ opýtal sa už zo zvyku, bolo zvláštne svoje meno vysloviť tak, akoby šlo o niekoho iného, ale od včera nemal žiadne čerstvé informácie a ani nič nestíhal zisťovať, keďže Derekove správy len veľmi stručne a D mu dal prácu, konkrétne pozrieť si nejaké veci nielen na to, aby zvládol vyučovanie, ale aj na rituál, preto sa akosi nestíhal tak úplne venovať svojmu podivuhodnému prípadu.
„Nenašli ho ani živého ani mŕtveho... Polícia tvrdí, že ho uniesol sériový vrah... Taká je oficiálna verzia... No doteraz sa im ho nepodarilo vypátrať... Aj my sme v koncoch, nevieme, kde by sme ho ešte mali hľadať... Stále netušíme, kde má Darach svoje miesto... Asi tak pred dvoma hodinami sme objavili ďalšie telo...“
Stiles mal pocit, akoby mu niekto vrazil päsťou do brucha. On vedel veľmi dobre, kde asi tak sídli, aj keď si nevedel spomenúť na presnú polohu a nemal z toho žiadny osoh, keďže musel aj naďalej mlčať.
„Ďalšie telo...“
„Zdá sa, že Darach pokračuje v dokončení svojich plánom...“
Pokúšal sa zhlboka dýchať, aby neprepadol panike. Niečo také nebolo možné. D predsa nemal svoje telo, vtom bol Stiles a on určite nikoho nezabil. Nemohol, teda... aspoň si na niečo také nespomínal.
„Ste si istý, že šlo o štýl toho druida?“
„Nie sú o tom žiadne pochybnosti.“
Neodvážil sa na nič spýtať toho druhého vnútorného hlasu. Netúžil vedieť, čo sa vlastne dialo, keďže boli tu situácie, keď bol akosi bezbranný, no pamätal si všetko, čo robil... A nikdy sa neprebudil na nijakom zvláštnom mieste, okrem tých, na ktoré ho pri plnom vedomí vodila... Nepredpokladal, že by niečo také dokázal spáchať a potom by si na to vôbec nepamätal, ale nechcel pokúšať osud, nie teraz, keď Derek sleduje všetky jeho reakcie a mohol by si to celé zle vysvetliť... Mohol by si myslieť, že skutočne...
„Jenny, si v poriadku?“
„Neviem, ja... len ma to prekvapilo... to je všetko... netušila som, že opäť začal... myslela som si, že možno sa už nevráti... ja ani neviem...“
Nechal sa odviesť do  priateľovej izby. Sadol si na posteľ a chvíľu naňho znepokojene hľadel. Niečo také neočakával, ako mohla zabíjať a pritom byť...
Nič nenaruší moje plány, Stilinski. Nezabúdaj na to.
Hlas D mu pripomenul s kým má dočinenia. Stratil sa späť v jeho myšlienkach. Tak rýchlo ako sa objavil.