1. 11. 2013

Dúhový chlapec 4. kapitola 2/3






Pár: Gareth/John
Varovanie: 18+, vzťah adoptívny/otec a syn, nestabilný vzťah
Obsah: Pokračovanie Dúhového chlapca. Je to len doplnenie k poviedke Dúhový chlapec I. 

Hodnotenie


Neskôr...
„Zatiaľ nenašli vôbec nič?“
„Nie, ešte stále sú len na začiatku.“
Pán B si prešiel poslednú správu od členov rádu, ktorí patrili k jeho ľuďom.  Boy 002 Girl 001 dvaja hackeri, pracujúci spolu, ako hlavný zdroj informácií pre Lukostrelca, napriek tomu ako prácu vykonávali patrili k tzv. rádu a boli nebezpeční, to už dávno pochopil, a aj keď na prvý pohľad nepôsobili hrozivo rozhodne mali čo smrti ponúknuť. Pán B mu povedal, že tam patria ľudia, ktorí ho kedysi oslovili, aj jeho majster a jemu podobní, spolu tvorili zložitú sieť kontaktov. A bez ich pomoci nebolo možné sa pohnúť z miesta.
Gareth ich nemal rád, keďže mu dali o sebe vedieť dosť nepríjemným spôsobom. No bol to jediný spôsob ako sa dostať k informáciám, ktoré by on sám nezískal.
Nervózne prechádzal po pracovni pána B. Nedokázal ani chvíľu obsedieť na jednom mieste. Potreboval sa konečne dozvedieť niečo nové, niečo podľa možnosti povzbudivé.
„Poď ku mne...“  partner k nemu natiahol ruky, ale on sa k nemu nedokázal priblížiť.
Ostal nerozhodne stáť pri hrubšom starožitnom stole, ktorý sa len nedávno stal súčasťou ich domácnosti.
„Ja neviem, či...“
„Láska, poď pekne ku mne a ničím sa netráp...“
„Ale ja...“
„Čoskoro sa to dozvieme.“
Posadil sa k nemu na operadlo pohodlného kresla.
Mali za sebou to najhoršie, aspoň čo sa týkalo vyberania kostlivcov zo skrine. Lucy potrebovala trochu viac času, aby sa z toho dokázala spamätať, ale ubezpečila, ich že nech sa akokoľvek rozhodnú bude stáť pri nich. No videl na nej, že sa s tým ešte tak celkom nezmierila.
John ho nežne pobozkal a vtiahol ho do svojho objatia, no ani to ho nedokázalo úplne upokojiť. Nedokázal to len tak pustiť z hlavy.
„Bude to v poriadku. Dostaneme sa z toho...“ pošepol mu, ale on sa neprestával triasť od hnevu.
 „Musíme nájsť toho anonyma, skôr než...“ nechcel ani len pomyslieť, čo by sa stalo keby tie fotky poslal ich nepriateľom. Niečo také sa zatiaľ nestalo. Noelovi jeho vzťah s Lukostrelcom pripadal ako vzrušujúce dobrodružstvo, zdôveril sa mu, že aj on sám by zrejme podľahol takémuto presviedčaniu.
„Nájdeme ho, Gareth...“
Nové informácie však neprichádzali, ani počas toho dňa, ani počas ďalšej noci.
Gareth sa zamkol do svojej izby, jedol veľmi málo nechodil ani na prax, nič ho nezaujímalo, dokonca ani nevyliezol v postele, ani keď ho počas nasledujúceho dňa volali na raňajky. Neposlúchol ani svojho milenca ani svoju sestru.
„Gareth, no tak...“ pán B k nemu prišiel, aj keď si zamkol dvere, použil na to tajnú chodbu.
Mladík nedôverčivo vykukol spoza prikrývky.
„Nechaj ma na pokoji!“ varoval ho chladne.
No jeho partner sa toho nezľakol.
„Už treba vstávať, Garri.“
Pocítil blízkosť mužského tela vo svojej posteli.
„Je už niečo nové?“
„Nie.“
„Tak tu ešte chvíľu ostanem...“ schoval si hlavu pod vankúš.
„To nepôjde. Nemôžeš zmeškať raňajky.“
 Stiahol z neho prikrývku.
„Hej, čo to...“
Pán B nepočúval žiadne protesty, zobral si svojho partnera do náručia a odprevadil ho najprv rovno pod sprchu.
Gareth sa chvíľu bránil, ale napokon mu dovolil, aby mu pomohol a po dlhšom presviedčaní sa nechal odviesť do ich spoločnej jedálne.
„Ahojte...“
Pozdravila ich Lucy.
 Už tam mal plne naložený tanier, s chlebíkmi a na výber, buď džem, alebo med a maslo, sestra zrejme dúfala, že sladké raňajky ho tak trochu povzbudia.
Pán B skončil ako vždy na svojom čestnom mieste, z oboch strán obklopený svojimi deťmi.  
Obaja pozdravili, a pustili sa do jedla. Gareth len s veľkým sebazaprením natrel na svoj chlebík tenkú vrstvu džemu.
„Ako dopadol tvoj zápočet?“ zaujímalo Johna.
„Nie veľmi dobre... Budem si to musieť ešte zopakovať...“ pripustila neochotne.
Obaja ju povzbudzovali a dali jej najavo, že vôbec nie sú sklamaní. Gareth bol napokon rád, že prišiel na raňajky, aspoň sa mu podarilo sestru trochu rozveseliť.
Johnovi napokon zazvonil mobil.
„Zdá sa, že mám niečo nové...“
Gareth odsunul stoličku. A spoločne sa vrátili do pracovne.

§§§
Neskôr...
Anonym na nich čakal v podobnom skladisku, aké si vybrali pre ich predchádzajúce dobrodružstvo. Chlapec a Dievča, zotrvávali nespoznaní v tieňoch, ale svoju úlohu si zastali vynikajúco.
Gareth nespokojne hľadel na svojho kamaráta so školy. Očakával čokoľvek len nie jeho, napriek tomu, čo mu jeho otec vyviedol vždy si myslel, že Max sa bude od týchto vecí držať čo najďalej. Nanešťastie sa mýlil, keďže v pohľade jeho priateľa bolo len znechutenie a nenávisť. Okrem neho tam bol aj ďalší muž, detektív, ktorý nafotil tie zábery, aj on bol poviazaný, s ústami zapchatými a zrejme ľutoval, že sa do tejto veci zaplietol, oči mu zdesene tekali z jedného Lukostrelca na druhého. Preto ich radšej od seba oddelili a Maxa premiestnili do inej časti, otca nechal s ním a on sa rozhodol pozhovárať sa so svojím priateľom.