29. 11. 2013

Manželská zmluva 1. kapitola 2/3



pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka:  zavádzam istú novinku, každý kto bude komentovať sa ocitne vo venovaní, keďže pre mňa sú komentáre fakt vzácne.

Hodnotenie


                                           venované sanasami a moon




„STE SI TÝM ISTÁ?“
Očakával od neho Malcolma okrem správy, ktorá mu takmer vyrazila dych. Znepokojovalo ho to, nahlas by niečo také nikdy neprezradil, ale určitým spôsobom mu predstava inej ženy po jeho boku, možno inej ženy, ktorá by sa dostala do nadácie takýmto spôsobom prekážala. Prešiel už určitý spoločnosťou prípustný čas na to, aby niečo také nepôsobilo neprimerane, no aj tak si nevedel zvyknúť na myšlienku, že by práve teraz mala vstúpiť do dverí ďalšia pani Merlynová.
„Áno, som.“
Pani Sato ďalej popíjala svoju kávu a tvárila sa tak trochu previnilo, keď si všimla, ako tá správa zasiahla mladého muža.
„Prepáčte, niekedy som až príliš indiskrétna...“ pevnejšie zovrela svoj hrnček.
„Neurobili ste nič zlé... ak budete niečo potrebovať, kedykoľvek sa ozvite...“ upokojoval ju.
„Ďakujem.“
„Môžete mi dať aj svoje číslo?“
Zatvárila sa trochu zvláštne, keďže Ianto ju doteraz o nič také nežiadal, ale napokon mu ho nadiktovala a on si ho uložil do kontaktov. Zrejme nepredpokladala, že tú svoju ponuku myslel vážne. Po prezvonení si ho aj ona uložila do kontaktov.
Potom už len obaja mlčky pokračovali v pití kávy, občas spolu prehodili pár zdvorilých viet, no Ianto sa viac venoval malému a tomu, aby mu náhodou nepopísal všetky dokumenty. Prípadne niečo neprevrhol na stole.
§§§
Ianto si začal postupne baliť veci do svojho kufríka. Chcel si vziať len tú zmluvu a ešte nejaké dokumenty týkajúce sa benefičnej akcie, ktorá na nich čakala. Pani Sato odišla asi pred hodinou, povedala, že veci so zamestnávateľom má už vysporiadané a keďže mu doniesla malého nemala dôvod sa vracať do domu. Ich rozlúčka bola tak trochu rozpačitá a nevedel, ako si bez nej chce Malcolm zatiaľ poradiť, pokiaľ sa teda tá záhadná snúbenica neobjaví hneď na druhý deň ráno. No to bolo veľmi nepravdepodobné.
„Ideme už domov?“ opýtal sa ho Tommy.
„Áno, o chvíľku pôjdeme...“  
Skontroloval, či je všetko v úplnom poriadku, vypol svoj počítač a spoločne s Tommym odložili pastelky späť na ich miesto.
Chytil malého za ruku a na chvíľu sa pristavil pri Diane. Obliekol si kabát a malému vetrovku, a jeho sekretárka mu ešte venovala pár zvyčajných otázok:
„Budete ma dnes ešte potrebovať, pane?“
„Nie, na dnes už končíme.“
„Čo váš zajtrajší program? Nejaké zmeny?“
„Ešte neviem. Zajtra ráno to spresním.“
„Dobre. Prajem vám príjemný večer, pane...“
Ianto jej tiež pozdravil a aj Tommy so seba dostal niečo čo sa aspoň vzdialene podobalo na pozdrav. Potom už obaja, nasledovaní bledou ochrankou postupovali  k výťahu.
„Zajtra ma zoberieš so sebou, však?“
Tommy bol zjavne nadšený myšlienkou, že teraz sa oňho bude starať Ianto. Aspoň tak to malý pochopil, zrejme nemal ani len poňatia o tom, čo chystá jeho otec. Dokonca aj jeho nálada sa značne zlepšila a v jeho prítomnosti sa napokon dosť rozhovoril.
„Vyzerá to tak. Budeme spolu pracovať.“
„Ako kole...“
„Áno, ako kolegovia.“
„Tak.“
„Zajtra príde aj pani Queenová mala by doniesť aj Olivera. Pamätáš si na Olivera, však?“
Prikývol.
Na  prízemie sa dostali pomerne rýchlo. Jeden z ochrankárov im otvoril dvere a potom im už ostávalo len pár krokov do garáže a následne už sedeli v pohodlnom aute patriacom rodine Merlynovcov.
Počas celej cesty pohľadom hypnotizoval svoj mobil, akoby dúfal, že sa mu Malcolm napokon ozve sám a všetko mu vysvetlí. No nestalo sa tak a volať mu, by nemalo zmysel, mobil vždy zvonil, ale on nezdvíhal. Tommy sa schúlil na svojom sedadle, v aute mu zvyčajne nebolo práve najlepšie, jediné čo mu pomáhalo bolo  keď zavrel oči a nebol rád, keď s ním niekto práve vtedy hovoril, preto sa zahĺbil do svojich vlastných myšlienok týkajúcich sa jeho otca... Uvažoval o tom, či sa naňho ešte stále hnevá. Nikdy o tom nestihli hovoriť, k tej veci sa už nevracali, ale zdalo sa mu, že sa odvtedy naňho díva akosi inak...
Spomienka
Tá benefičná akcia bola plná ľudí, prevažne žien, ktoré mu nedali ani na chvíľu vydýchnuť, vytratil sa na terasu s pohárom šampanského, rád tie akcie organizoval, ale nemal veľkú radosť, keď ho Becca požiadala, aby sa na nich aj zúčastňoval. Hlavne teraz, keď sa veľa klebetilo o ich podľa niektorých ľudí neštandardnom pracovnom vzťahu. A práve, keď zvažoval či zatnúť zuby a vydať sa späť do tej siene plnej žralokov, dvere sa otvorili a na terasu za ním prišiel Malcolm. Venoval mu chápavý úsmev.
„Zdá sa, že sa pokúšaš uniknúť našim ženám. To by si nemal. Oni ti to môžu veľmi rýchlo spočítať...“
„Neviem, čo im mám povedať. Stále mi kladú len ťažšie a ťažšie otázky...“ nešťastne hľadel na svoj pohár, až kým nepocítil ako sa Malcolm takmer nepatrne dotkol jeho pleca. Istým spôsobom to bolo príjemné, aj keď vtom nevidel nič iné len priateľské gesto.
„Naučíš sa to. Trochu ti pomôžem, aby ťa úplne nezničili. Drž sa pri mne a všetko bude v poriadku...“ jeho ruka siahla nižšie, prešla mu až po chrbte, upokojujúco, takmer nežne.
Cítil sa dobre a uvoľnene, možno až príliš dobre, lebo to čo povedal si potom niekoľko mesiacov vyčítal.
„Mrzí ma tie veci, ktoré hovoria... o Becce a mne... Nie je to tak, ako si myslia... ak by som niekoho chcel baliť, tak by som si skôr vybral teba...“
Nedíval sa naňho, už keď to vyslovil, vedel, že šliapol vedľa.
„To má byť ponuka?“
„Nie!“
Cítil ako sa ruka z jeho chrbta okamžite stiahla.
„Bude lepšie, ak sa vrátime dovnútra.“
 Auto sa dostalo na príjazdovú cestu vedúcu k domu, pred nimi sa postupne začínalo vynárať sídlo Merlynovcov.