25. 1. 2014

Obyčajný chlapec 7. kapitola 1/3





 varovanie: na motívy seriálu being human (cena za ľudskosť, kde Mark hral upíra) novopremenenýupír_Misha, vodca upírov_Mark, upíri skôr ako v being human
pár: M2
obsah: Misha je obyčajný mladík, ktorý práve zmaturoval, ale nechystá sa podať prihlášku na vysokú školu, nájde si dočasnú prácu ako barman v jednom malom nočnom bare, chce si na istý čas len užívať život a o nič sa nestarať, počas cesty na nočnú nájde na zemi ležať akéhosi muža...

Hodnotenie




 venované Sanasami a Lilith.

„Nesmieš ich nechať zomrieť...“ to povedal ako prvé, keď sa vrátil domov.  Jeho partnera takáto reakcia vôbec neprekvapila, zrejme očakával, že ak prekročí  prah tajnej nemocnice zrejme budú veľmi blízko prvej rozsiahlej partnerskej hádky. A porozprával mu o všetkom, čo už zrejme aj tak vedel, bez jeho vedomia by sa totiž asi len ťažko prijímali také rozhodnutia. Vyložil mu aj svoj plán ohľadom Emily. Čo sa týkalo Charlie, tak to ešte tak celkom nevedel, akoby sa jej dalo pomôcť, ale predpokladal, že ak doktorka bude v lepšej nálade niečo sa jej podarí vymyslieť, Arthur mu už svoju spoluprácu prisľúbil, pokiaľ presvedčí ich hlavného šéfa.
Mal pocit, akoby za tie ženy hovoril, akoby bol jediný, koho ich osud v skutočnosti zaujímal.
„My nezomierame, Misha, náš odchod nazývajú zvyčajne len likvidáciou...“ povedal takmer bez záujmu.
To slovo sa mu nepáčilo, ale prijal ho, tak ako prijal podmienky existencie v tomto svete, ale ešte nebol pripravený zložiť zbrane.
„Ale ty ju nepovolíš, však? Nedovolíš, aby to tak skončilo...“ žiadal ho, aj keď sa obával, že nebude mať radosť z jeho odpovede. Hovoril s upírom, ktorý smrť poznal celé roky a ako vodca zrejme robil takéto rozhodnutia, aj keď jemu sa už len pomyslenie na nejakú likvidáciu priečilo, preňho to bolo iné.
Už vtedy, keď ho pozoroval cítil, že je v ňom viac z lovca než z koristi. A nemá zábrany toho typu, ktoré momentálne naštartovali zvyšky mladíkovej ľudskosti. A tie ho nemilosrdne hnali až za hranicu toho, čo by si mal ako mladý a neskúsený člen nadprirodzeného spoločenstva dovoliť.
Markov pohľad bol práve teraz veľmi zvláštny, takmer nečitateľný, no napriek tomu, čo si o ňom myslel, nevyzeralo to, že ho to teší, ale ani že ho to ktovieako zaujíma. Tieto dve možnosti zrejme už dávno nepovažoval za dôležité, no pred ním svoje pocity ukryť nemohol nie úplne.
Mark vstal a pristúpil k nemu. Nedotkol sa ho, len stál pri ňom a pozeral sa mu priamo do očí.
„Môžem ti dať čas, zdržať Starších a upriamiť ich pozornosť na iné veci...“
„Naozaj?“ uľavilo sa mu, presne to potreboval viac času a príkaz, ktorý by doktorku donútil urobiť tie veci, z ktorých mala strach a pociťovala k nim aj odpor. Nechápal, prečo sú vlkolaci v ich svete považovaní za podradných, on ich takých ešte nevidel, či už fungovali svorky alebo nie.
„Nebudem sa dívať istým smerom, a ty urobíš to čo musíš...“
Nevidel medzi nimi a upírmi veľký rozdiel, ale takéto myšlienky boli nebezpečné, doplatil by na ne, keby ich vyslovil nahlas, tak skôr skúšal  o pani Andersonovej a Charlie nehovoriť ako o obetiach vlčieho útoku, ale len ako o obyvateľkách mesta, o ktoré sa Mark ako strážca zákona aj ako vodca mal starať.
Misha sa musel kontrolovať, aby nezačal od radosti poskakovať. Mal toho najlepšieho priateľa na svete, a aj keď to nedával najavo, aj jemu záležalo na tom, aby neboli obetované nevinné životy. Mrzelo ho, že o ňom zapochyboval.
„Máš môj súhlas, ale aj ja mám jednu podmienku.“
 „Akú?“
„Do záležitostí mimo nemocnice sa nebudeš pliesť. Nechcem, aby tvoje meno figurovalo v akomkoľvek probléme, ktorý by sa mohol vyskytnúť v meste. Ak ti niečo prikážem poslúchneš, a budeš sa správať rozumne.“
Nepáčilo sa mu to, ale vedel, že nemôže dostať všetku a Mark mu sľúbil niečo, čo by aj jemu samému mohlo spôsobiť starosti.
„Sľubujem, že záležitosti mesta okrem nemocnice nechám len v tvojich rukách.“
„A budeš ma informovať o tom, ako prebieha tvoja záchranná akcia...“
„Samozrejme, že sa o všetkom dozvieš ako prvý... A zrejme som ti dnes ešte nepovedal, ako veľmi ťa ľúbim, musíme to napraviť... okamžite... “  objal ho okolo krku a nevšímal si ani možnosť toho, že by sa mohol dotknúť ostrých zubov. Nebál sa ich, lebo po dlhom čase cítil, že má svojho partnera na svojej strane a nemusí s proti nemu bojovať.