10. 1. 2014

Senátor 4. kapitola 3/3







 pár: Mark/Misha
varovanie: staroveký Rím, otroctvo, zvrhlé
Obsah: Misha (15) je predaný ako otrok do domácnosti rímskeho senátora.

Hodnotenie




 venované sanasami, Ell a Tsuky.

Senátor dodržal svoje slovo. Do jeho izieb ani do miestnosti, ktorú užíval od ten mladík viac nevkročil. Obe ženy si značne vydýchli a dni plynuli v zdanlivo pokojnej bezstarostnosti. Chlapec sa v ich prítomnosti postupne zbavoval svojho strachu, po dobrom jedle a pravidelných prechádzkach na čerstvom vzduchu sa do jeho tela opäť prinavrátila stratená sila. Netrvalo dlho a opäť vládal behať koľko sa mu len zachcelo. Bol silný a zdravý tak ako predtým, spomienka na stĺp hanby postupne bledla no tomu miestu sa tiež podvedome vyhýbal, ako všetci ostatní otroci v dome.
Začal postupne opäť pomáhať ostatným len s  ľahšími prácami. Mal už omnoho lepšiu náladu, spokojne pobiehal po okolí a užíval si chvíle, ktoré mal len pre seba.
Senátor mu dával čas, aby sa zostavil, často za ním chodieval, ale len cez deň, vždy mu rozprával pekné veci a lákal ho na prechádzky. Nemal inú možnosť len poslúchnuť, aj keď prvé pokusy sprevádzal silný strach z toho, že sa naňho niekde neočakávane vrhne, no keď sa ubezpečil o tom, že mu dopraje dosť času, aby sa mohol zotaviť, napokon s ním chodil von bez problémov. Takto by sa mu to páčilo, keby nemusel robiť tie veci, ktoré sú zakázané, keby bol len senátorovým spoločníkom.
Tajne dúfal, že si kúpi ešte jedného otroka, a preto sa viac zapájal do domácich prác, ale keď sa to pán dozvedel, ešte raz zdôraznil, aby mu nedávali robiť niečo ťažké, že jeho úloha je iná a otroci to pochopili a dali mu to najavo tým, že ho takmer k ničomu nepustili, len preto aby si náhodou nepopálil ruky alebo nespôsobil iné zranenie.
Noci trávil senátor mimo domu, preto čoskoro vymizla aj úzkosť spojená s príchodom večera. Prešli tri mesiace, Gaius odišiel spolu so svojou légiou, ktorá postupovala ďalej na sever. Ich domácnosť prežívala pomerne pokojné obdobie a on väčšinu času trávil v blízkosti ostatných otrokov. Spoznal niektoré z ich príbehov.
A veľmi rýchlo zistil, že je veľký rozdiel medzi otrokmi, ktorí sa v Ríme už narodili a medzi vojnovou korisťou privezenou neskôr. Tí narodení v Ríme boli rozhodne pokornejší a o svojich pánoch hovorili ako o bohoch, bez ktorých by si nedokázali poradiť. Tí čo prišli so slobodných území boli vzdorovitejší a rozhodne toho narozprávali viac než pokorní a poslušní otroci, ktorí boli od malička závislí od vôle pánov. Predtým sa mylne domnieval, že sú všetci rovnakí, no až teraz ich začínal vnímať ako členov rôznych skupín a postupne prenikal do ich hierarchie vzťahov. Rozhodne už teraz vedel, že ak by potreboval niečo pred pánom tajiť rozhodne by s tým nešiel za niektorými ľuďmi, ktorí by považovali za svoju povinnosť mu oznámiť čo robil a ako sa správal.
Počas tohto večera bol odvážnejší než zvyčajne, a prešiel aj do častí domu, ktoré zvyčajne nenavštevoval. Šiel opačnou stranou smerom k ženskej umyvárni. Po zakázanej ceste už len preto, lebo Ideya mu vždy kládla na srdce, aby sa tejto časti domu radšej vyhol, ak sa nechce dostať do kontaktu s paňou.
No od ostatných sa rukami nohami a pomocou ukazovania, hoci nie takého presného ako to robil s Ideyou dozvedel, že tou cestou môže pokojne ísť, že sa kvôli tomu nikto naňho nebude hnevať. Tak sa rozhodol to vyskúšať práve, keď bola mladá otrokyňa zaneprázdnená.
 Cez pootvorené dvere videl ako prebieha kúpeľ, ktorý otrokyne pripravili panej. Prikradol sa k nim a nakukol dovnútra.
Tlmené vzdychy prichádzajúce z tej miestnosti v ňom  najprv vyvolali obavy, no veľmi rýchlo mu došlo, že tu nikomu neubližujú.
Sledoval ako Ideya a Nys pomáhajú s kúpaním.
„Ešte viac ešte... a ty ma pobozkaj...“ prikázala pani, mierne zastretým hlasom.
Tmavolasá Nys, ktorá zvyčajne strážila dieťa, teraz kľačala pred svojou paňou a jej jazyk sa dotýkal istých ženských partií. Ideya pristúpila k panej, aby vykonala jej príkaz. Nikdy predtým nevidel ženy pri takejto činnosti. Značne ho to prekvapilo, keďže predtým si myslel, že žene môže poskytnúť rozkoš jedine muž.
Pani ju držala pri sebe a nechávala sa od nej bozkávať aj na iných miestach. Druhá otrokyňa jej medzitým začala hladiť aj prsia.
Hoci svoju kamarátku pri takýchto činnostiach videl len veľmi nerád. Obával sa, že ho tam prichytia preto sa radšej chcel čo najtichšie odkradnúť preč, ale zastavila ho pánova ruka. Pocítil jej váhu na svojich pleciach.
Roztriasol sa.
Nemal tam chodiť. Nezakázali mu to, ale senátor ho práve prichytil ako pozoruje jeho manželku.
Určite ho potrestá. S obavami sa prikrčil. A pokúsil sa cúvnuť, no tá ruka ho stále držala a nemohol pred ňou ujsť.
Sklonil sa  k nemu a pošepol mu do ucha. „Páči sa ti?“
Nevedel. Nikdy so žiadnou ženou nebol. A hoci senátorova manželka patrila k tým krásnym a oslňujúcim stvoreniam, ktoré by rozpálili každého muža, on bol len zvedavý. Bola pekná no on sa jej skôr bál. A keby sa mu aj páčila, a priznal by to, zrejme by to senátora vôbec nepotešilo. Preto radšej len nedbalo pokrčil plecami.
Senátor ho zobral do náručia.
„To je v poriadku, maličký... Chápem, že si zvedavý, neboj sa, neprezradím ťa...“ pokračoval polohlasne.
Ovinul nohy okolo jeho bokov a oprel sa oňho. Jeho ženy sa bál viac než senátora, lebo stále kvôli niečomu kričala. A nebola najmiernejšia ani čo sa týkalo trestov. Preto mu dovolil, aby si ho takto privlastnil.
No práve teraz ani senátorova manželka nebola nebezpečná, lebo jej slastné stony rozprúdili krv aj v ňom, hoci z iných dôvodov. Pretože si pamätal aké príjemné je, ak sa oňho niekto postará, no nevedel či by niečo také chcel od svojho pána. No zároveň to bol pán, ktorý ho takmer nechal umrieť od hladu a smädu, len preto, že počúval svoje inštinkty, ktoré mu radili, aby nedovolil inému mužovi dotýkať sa jeho tela.
Jedna zo žien sa odtiahla a hrozilo, že zamieria k dverám. Senátor od nich elegantne cúvol ďalej do tieňa.
Pozorovali ako Ideya opustila miestnosť. Rukou si utierala ústa, akoby sa popálila a tak trochu nesústredene tekala pohľadom po okolí, akoby sa obávala, že ju pritom mohol niekto vidieť. No senátor sa od nej pomaly a potichu vzďaľoval opačným smerom.
„Moja manželka má tiež svoje otrokyne. Preto som si ju vzal, aj keď bola vdova.  Spája nás rovnaké prekliatie... Ona miluje len ženy...  Nys jej milenka už dlhší čas... veľakrát mi povedala, že ju ľúbi, no páči sa jej aj naša Ideya,  no je trochu divoká a vie poriadne udrieť, keď sa nahnevaná, no hlavne, keď žiarli, moja žena sa veľmi ľahko zaľúbi a potom chce mať milenku len pre seba...“ prezradil mu, keď ho odniesol späť do svojej spálne.
„Keď som jej povedal, čo Gaius urobil, sama sa oňho postarala. Zúrila tak, až mi ho takmer prišlo ľúto...“
Misha vedel, aká pani dokáže byť, keďže ju počul kričať a otroci pred ňou mali rešpekt, či už domáci alebo privezení.
„Rozumieš tomu? Vieš, čo znemená slovo milovať?“ opýtal sa ho napokon, zrejme si všimol ako neisto sa zatváril, keď mu to spomenul.
Pokrútil hlavou.
Senátor mu to vysvetlil, jednoduchšími slovami. Pomocou príkladov a on zrazu pochopil, čo znamenala to – veľmi ťa ľúbim.