29. 4. 2014

Manželská zmluva 14. kapitola 2/3








pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: Malcolmove spomienky, keďže máme pred sebou ešte dostatok kapitol, môžeme si dovoliť, aj skúmať veci z jeho uhla pohľadu.
 
Hodnotenie 





 venované Ell, Lilith.

MILOVAL SA S NÍM, TAK AKOBY SA VÔBEC NIČ NESTALO, ICH TELÁ SPOLU PREŽÍVALI SÚLAD A SPOKOJNOSŤ TAK, AKO PREDTÝM. Prijal ho a užíval si každý okamih, neprial si, aby všetko bolo ako predtým, chcel začať odznova, vrátiť sa späť k tomu, čo zameškali a opäť si získať dôveru svojho partnera.
Príjemné napätie ovládlo jeho telo a pocítil ako jeho partner napokon vyvrcholil. A aj jeho telo podľahlo prudkému orgazmu.
***
POCHYBNOSTI TÝKAJÚCE SA PLÁNU JEHO MANŽELA, HO VŠAK PREPADLI HNEĎ POČAS TOHO NASLEDUJÚCEHO DŇA, keď boli už všetky záležitosti vybavené, a spoločne s deťmi a ich opatrovateľkou, čakali na to, kedy bude Malcolmovo súkromné lietadlo pripravené. Jeho manžel sa k nemu správal slušne, ani raz naňho nezvýšil, hlas a neurobil nič, čo by ho podnietilo k tomu, aby mal z ich cesty obavy, ale aj tak mu žalúdok zvieral nepokoj. Dozvedel sa, že Robert žije, aspoň tak to vyzeralo, no zrušil všetky svoje schôdzky, a na istý čas poveril riadením svojich záležitostí v nadácii svojho právneho zástupcu, aspoň tak to vyzeralo, keď Iantovi zavolala jeho asistentka.  No ani to preňho nebolo ktovieakou útechou, istým spôsobom sa naňho naviazal, možno viac než, si predtým vôbec dokázal pripustiť.
Bol z toho zmätený, nevedel čo si má o tom myslieť. A aj vďaka tomu, čo práve teraz cítil potreboval získať odstup od toho všetkého.
Chcel to urobiť kvôli svojmu manželstvu, a kvôli svojej rodine, ale mal strach, že nemá dostatok síl na to, aby to všetko dokázal zvládnuť. Navonok sa usmieval a tváril sa, že sa nič nedeje, no tušil, že veľmi skoro bude musieť medzi ním a jeho manželom dôjsť k dôležitým rozhovorom, ktoré zrejme rozhodnú o tom, ako bude ich manželstvo pokračovať. Malcolm navrhol niečo podobné, odstup, vypadnutie  z mesta a sústredenie sa len na svoje záležitosti, no on sa oprávnene obával, že to nie je všetko, čo bude musieť podstúpiť.
„Pekné lietadlo...“ povedala Thea.
Vytrhla ho tým zo zamyslenia. Pozrel sa na svoje deti, a nevedel si predstaviť, že by ich mal potom všetko jednoducho stratiť, že by mal kvôli svojmu milencovi obetovať všetko, záležalo mu na ňom, a nevedel si ešte tak celkom predstaviť, aké to bude, keď ho vôbec nestretne, aj keď sa presviedčal, že najlepšie bude, ak sa od neho bude držať čo najďalej. Všetky tie veci ho hrozne miatli a nevedel, čo by mal urobiť...
„No hej, ujde...“ pridal  aj Tommy, za čo si vyslúžil od sestry slabší štuchanec.
„Aj ty sa tešíš, že spolu ideme preč, však ocko...“  na svojho brata provokatívne vyplazila jazyk a usmiala sa na Ianta.
„Áno, myslím, že áno,“ dodal znepokojene.
Tommy mu venoval jeden zo svojich nespokojných pohľadov. Rozstrapatil mu vlasy, za čo si priam vyžiadal ďalší no jeho syn sa neodtiahol, a dalo by sa povedať, že to prijal bez zvyčajných námietok.
Manžel sa naňho díval tak, ako tiger na svoju korisť predtým, než sa na ňu vrhne, a nezdalo sa, že by bol tentoraz len sexuálny podtext.
Dokonale sa ovládal, no Ianto mal pocit, že to všetko, je len maska, ktorú si čoskoro zloží. No nemal veľmi na výber,  samozrejme pokúšal sa ho presvedčiť, aby ostali doma, ale Malcolm všetky jeho argumenty okamžite obrátil proti nemu a deti boli také nadšené, Tommy nemal nič proti tomu týždeň vynechať školu a Thea sa tiež veľmi tešila.
Nechcel im kaziť radosť, so svojim otcom už dávno nikde neboli, Thea vlastne s ním nikdy nikam ani len necestovala.
„Môžeme nastupovať...“ povedal im Malcolm a tváril sa opäť, akoby sa nič nedialo, no Ianto vedel, že pod maskou dokonale sa ovládajúceho muža je stále aj zabijak.
Snáď pred deťmi nič neurobí.
Možno to ešte nejaký čas vydrží.
Pomyslel si zdrvene, keď im pilot otvoril dvere, a oni nastúpili do pomerne veľkého luxusného lietadla.
Malcolm rozhodne na takýchto veciach nešetril.
Chvíľu trvalo, kým boli všetci usadení na svojich miestach a od firemnej letušky si samozrejme vypočuli bezpečnostné pokyny.
Potom boli všetky dvere zavreté, a všetci sa pripútali.
Kapitán letu im ešte povedal pár pokynov a zaželal im príjemné cestovanie, potom sa už lietadlo takmer hladko odlepilo od zeme.
Ianto na sebe opäť cítil manželov pohľad. Ďalší z tých mnohých, ktorých sa obával a vedel, že tentoraz to už nevydrží.
Dnes si pred cestou dal aj lieky, zvyčajne ich nepotreboval, ale obával sa, že to nervové vypätie by v jeho prípade mohlo vyvolať aj nevoľnosť, preto bol teraz mierne ospalý a takmer bezstarostne sa opieral o svoje pohodlné sedadlo.
Keď sa lietadlo dostalo na pohodlnú cestovnú výšku,  piloti zrušili nutnosť pripútania, naklonil sa bližšie k svojmu partnerovi.
„Malcolm?“
„Potrebuješ niečo?“
„Potrestaj ma,“ pošepol mu zúfalo.
„Ako to myslíš? Prečo by som ťa práve ja mal trestať?“
„Malcolm, prosím, potrestaj ma, nech to všetko už skončí...“ obával sa, že už dlhšie to napätie nevydrží, bol ochotný zvládnuť čokoľvek, len aby bolo medzi nimi opäť všetko v poriadku.
Pocítil ako sa jeho manžel dotkol jeho ruky, ich prsty sa preplietli známym spôsobom.
„Nemusíš sa ničoho obávať, všetko bude v poriadku...“ povedal mu opäť tým neprirodzene pokojným hlasom.
„Prosím ťa, sľúb mi, že keď prídeme na to miesto, urobíš to, sľúb mi, že to urobíš čo najskôr...“ šepkal mu naliehavo.
Jeho partner mu namiesto odpovede napravil menší cestovný vankúš do príjemnejšej polohy...
„Prosím...“ zopakoval.
„Tvoj trest ťa neminie, toho sa nemusíš obávať.“
Uľavilo sa mu.

To hrozné napätie z neho opadlo.