9. 9. 2014

Senátor 22. kapitola 3/3







pár: Mark/Misha
varovanie: staroveký Rím, otroctvo, zvrhlé
Obsah: Misha (15) je predaný ako otrok do domácnosti rímskeho senátora.


hodnotenie
 

 Pre Ell, Lilith.



Počas tých ďalších dní, ktoré nepochybne preverili Eovu oddanosť, si Misha užíval pokojnú atmosféru, ktorá sa stala súčasťou ich životov s pánmi.
Eos sa stále obzeral za dievčatami, pokiaľ  mu to bolo umožnené, no pred senátorom vystupoval ako poslušný, prípadne v primeranej miere vzdorovitý otrok.
Nevysvetlil mu dôvod svojho konania, tváril sa v tomto zmysle tak trochu záhadne a Misha sa postupom času zbavoval toho nepríjemného napätia spojeného s tým, keď sa senátor obrátil na Ea s akýmkoľvek príkazom.
Pretože ten mladý muž skutočne zaujal svoje miesto v dome a robil to, čo bolo vhodné vzhľadom na jeho postavenie v tejto rodine.
Jednotlivé mesiace ubiehali pokojne, dokonca ani konflikt medzi ženami už nebol až taký vyostrený, zmenil sa však na dosť nebezpečnú a pomerne tichú ignoranciu.
Dokonca aj Atticovi sa uľavilo  potom, ako bol ukončený posledný proces, majetkové záležitosti boli zariadené a on si tiež užíval ničím nerušený a dalo by sa povedať, že jednoduchý život v dome svojho staršieho milenca.
Práve teraz však bol jeden  z tých tichších večerov, keď bol senátor pozvaný samotným cisárom a spolu s Atticom mu robili spoločnosť.
Misha a Eos boli sami vo svojej izbe, tmavovlasý otrok vyrezával sošku vlka, z kúska dreva, kým Eos neustále pobehol sem a tam.
Jeho privilégiá dospeli až do takej miery, že mohol mať tento nožík, aj keď len na určitý limitovaný čas.
Preto sa dosť ponáhľal, aby to stihol skôr než nadíde noc, pretože ak by ho nevrátil včas, mohol byť mať problémy so svojimi pánmi.
No vyrezávanie bolo preňho pomerne upokojujúcou a príjemnou činnosťou, ktorú počas takýchto večerov rád zdokonaľoval.
Eos mal však zjavne iné plány, vykláňal sa z okna v novom odeve, ktorý nedávno dostal od senátora.
Misha k nemu len občas zdvihol zrak, keďže práve teraz si musel dávať pozor hlavne na prsty, dokončoval totiž hlavu a tá bola preňho asi tak najťažšia.
Napokon však dokončil svoje dielo, spokojne si ho obzrel a šiel odovzdať nôž na vyrezávanie späť do skrinky, na to určenej.
Keď sa vrátil, Eos mu venoval jeden z tých spokojných úsmevov a nadšene si prezeral hotovú figúrku.
„Je to skutočne veľmi pekné...“ pochválil ho a obzeral si jeho dielo zo všetkých strán.
„Môžem ho uložiť na poličku?“
Misha znakoval áno, tak sa tam Eos vyštveral a uložil to k tým ďalším figúrkam.
A potom sa vrátil k nemu, späť na mäkký koberček, na ktorý sa uložil.
Chvíľu len tak ležali vedľa seba.
Tak ako počas tých ďalších nocí, odkedy im senátor daroval aj túto vymoženosť.
No bol to práve tento koberček, na ktorom často končili nahí a úplne zbavení zábran.
Misha sa uložil do Eovho náručia, dovolil mu, aby ho objal.
Cítil tep jeho srdca, jeho priam fascinujúcu blízkosť.
Spojenú s mäkkosťou koberčeka so zvieracej kože.
Počas takýchto okamihov bol skutočne šťastný, cítil sa tu ako doma, v ich izbe, v pevnom objatí iného muža.
„Budeme si musieť dávať pozor, od cisára sa vždy vrátia takí rozdráždení...“ nespokojne poznamenal Eos.
Misha sa pohol v jeho náručí.
Nebolo nutné na to práve teraz odpovedať, Eos ho už poznal natoľko, aby vedel, že aj on sa tých príchodov obáva.
No dnes ich čakala jedna z tých nocí, keď boli len sami dvaja, oslobodení od akejkoľvek práce a príkazov.
Pritisol svojej pery k tým jeho v jemnom bozku, v čistej nehe, ktorá nebola ničím iným len prejavom priazne.
A potom použil svoje ruky, aby položil tú otázku, ktorá ho trápila. Chcel vedieť, či má Eos nejaký plán alebo či toto jeho podriadenie sa je len nejakou hrou so zlým koncom. Odpoveď ho prekvapila, a tak trochu aj dojala.
„Ale musím uznať, že teraz je to jednoduchšie, keď som sa im podriadil ja... Stále to nemám až tak rád, ale už som prijal svoje postavenie a odovzdal som im svoje telo, ale moju dušu tú mi nikdy nevezmú... Nebudem cítiť k senátorovi to, čo k nemu cítiš ty, ale rozhodol som sa to urobiť, aby sme mali konečne pokoj, nechcem byť neustále trestaný a ponižovaný, chcem si žiť dobre, tak akoby som bol doma a viem, že jediný spôsob ako to dosiahnuť je prijať senátora, lebo mi dal dostatočne najavo, aký osud by mal čakal, ak by som uňho upadol do úplnej nemilosti, ja nezniesol by som ten dom rozkoší a všetko s tým spojené, bolo by to peklo... Tu mám aspoň nejaký život a mám tu aj teba... “
Misha pocítil ako sa mu po týchto slovách skutočne uľavilo, pretože ho sledoval, vyhodnocoval jeho reakcie a aj keď preňho bolo ťažké tomu uveriť,  pochopil to, že to myslí vážne pri pohľade do jeho očí.
Nebola v nich žiadna pretvárka ani nijaký iný úmysel, len úprimná snaha o to, aby obaja mohli žiť lepší život. 

poznámka: keďže poviedka nám pomaly končí (ostávajú 3. kapitoly do konca + ep) tak to už nechcem nejako výrazne komplikovať, už budeme len uzatvárať... Aj keď nejaké zmeny ešte nastať môžu...