10. 11. 2014

Ghosts 12. kapitola 3/3


pár: Sung Joon/Jung Ui Chul
herci z doramy shut up flower boy band
varovanie: školské, supernatural, duchárske, smrť, neskôr vzťah medzi dvomi duchmi!, závislosť na liekoch
obsah:
Dvaja chlapci, ktorí zdanlivo nemajú nič spoločné, ešte ani zďaleka netušia, že ich spája podobný osud...
poviedka patrí k Rivals
Odohráva sa rok dejom v poviedke Rivals!  Tieto postavy sú ešte v tomto období živé
Sung Joon (16), večne prepadajúci študent
s ADHD, neposedný a tak trochu výbušný typ, ktorý si s ničím nerobí ťažkú hlavu, večne je zadĺžený a neustále lieta v problémoch.

Jung Ui Chul (16)  mladý dedič veľkého majetku
dokonalý študent z elitnej školy, introvert zahĺbený do kníh, ktorí nemá veľa skutočných priateľov.
Chlapec, ktorého osud je už od narodenia určovaný inými.


Poznámka:  pokojná časť
 Pre Ell, Lilith.


***
Napriek počiatočným obavám a dosť skeptickému postoju, mu vodca druhej časti klanu na jeho správu odpovedal ešte v priebehu tohto dňa.
Pozval ho na večeru do svojej rezidencie a on obratom potvrdil svoju účasť podľa zaužívaných pravidiel.
A vyrazil na cestu s počtom ochrankárov, ktorí mali skúsenosti s takýmito stretnutiami, svojich milencov poveril inou úlohou a Sung Joon, ten spomínal, že večer opäť pôjde zariadiť nejaké veci, tentoraz sa na nič nevypytoval, lebo mu to prišlo vhod.
Nech to bolo akokoľvek, Kyoung-Ho aspoň formálne patril do rodiny a jeho povinnosťou bolo, dobre sa oňho postarať, so všetkým, čo k tomu patrilo, pokiaľ by sa on sám niečím nesnažil narušiť pokoj jeho domu, čo samozrejme považoval len za zbytočnú stratu času a prílišnú hrubosť, voči vyššie postavenému členovi rodiny. Pretože kým bol Jung ešte len dedič, Kyoung-Ho už svoju časť klanu riadil sám, preto bol povinný preukazovať mu úctu a rešpekt, aj keď na to dosť často zabúdal, počas formálnej návštevy, kedy ho chránili zákony klanu na to musel pochopiteľne klásť dôraz, aby sa zbytočne nedostal do konfliktu s klanovou politikou.
Boli tu veci, ktoré mohol vyriešiť trest či napomenutie, no on nemal v úmysle niečo také podstúpiť, hlavne nie teraz, keď bol v matkinej nemilosti.
Sang Hee mu síce sľúbil, že sa to s ňou pokúsi urovnať, no veľmi sa na to nemohol spoliehať, muselo to byť urobené veľmi jemne, aby si nemyslela, že ho k tomu nejakým spôsobom prinútil, a to nebola práve parketa jeho brata, preto mu povedal, aby zatiaľ do celej veci nezasahoval, kým si nerozmyslí, ako presne by to mali urobiť.
K domu prišli približne s desaťminútovým predstihom a keď vybavili záležitosti potrebné s ochrankou Kyoung-Ho, dostal sa dovnútra a bol uvedený do prijímacej miestnosti.
Pozdravil svojho bratranca tradičným úklonom hlavy a keď sa mu Kyoung-Ho tiež uklonil a pozval ho, aby sa posadil oproti nemu.
Nejaký čas len jedli a ani jeden z nich nepovedal nič, čo by mohlo narušiť tú krehkú rovnováhu medzi nimi.
Bolo to tak zaužívané a on proti tomu nič nenamietal. A jedlo bolo výborné, skutočne musel oceniť to, čo všetko si preňho bratranec pripravil.
„Čo ťa ku mne privádza, Ui Chul,“  opýtal sa ho Kyoung-Ho, keď  dokončili spoločné jedenie a ich obsluha všetko odniesla.
„Prišiel som kvôli svojmu bratovi, rád by som pozdržal uplatnenie istých požiadaviek... aspoň kým neskončí školu...“
Kyoung-Ho mu venoval jeden mimoriadne chladný pohľad.
„Dalo by sa to zariadiť, ale čo mi za to ponúkneš?“
„Som ochotný poskytnúť vyššiu protihodnotu, keďže predpokladám, že aj ty považuješ môjho brata za tak trochu vystresovaného bojka, je to ešte dieťa, potrebuje viac času, ak je on skutočne tou osobou, ktorú by si chcel...“
„Dám mu čas, som ochotný  pristúpiť s tebou na dohodu, ak tu stráviš dnešnú noc a aj pár ďalších, kým on nebude pripravený na svoju úlohu...Urobíš to preňho, Ui Chul? “ vyhlásil Kyoung-Ho, akoby o nič nešlo.
„Nerobím to preňho, Kyoung-Ho, možno mám tiež záujem vytvoriť spojenectvo s tebou a priznajme si to, že ja ti toho môžem ponúknuť omnoho viac...“ vedel, že kráča po nebezpečnej pôde, no vycítil, že má šancu zmeniť svoj osud, aj keď vtedy ešte nevedel, do akej miery sa to odrazí na jeho ďalšom živote.
„Čo presne mi chceš ponúknuť?“ opýtal sa ho, keďže to jediné ho zrejme zaujímalo.
„Moju polovicu klanu, staneš sa aj jeho dedičom a budeš  ho môcť definitívne spojiť, keď sa matka rozhodne skončiť, pod podmienkou, že mne dovolíš, aby som si žil svoj život, niekde v bezpečí, ďaleko od matkinho vplyvu... A budeš ma môcť navštevovať, kedy sa ti to len zažiada... pokiaľ mne a mojim priateľom zabezpečíš, bezpečný život... A na oplátku necháš na pokoji môjho brata, a dovolíš aj jemu, aby si žil svoj život, ani on na niečo také nebol stvorený, obaja to predsa veľmi dobre vieme...“
„Budem o tomto tvojom druhom návrhu premýšľať, zatiaľ som ochotný len poskytnúť tvojmu bratovi čas,  ak sa rozhodneš mi to vynahradiť, a čo sa týka tvojich ďalších návrhov, ak sa rozhodnem, že budem súhlasiť, zabezpečím ti život, aký len budeš chcieť aj s tvojimi priateľmi, ak pre mňa takýmto spôsobom pripravíš pôdu budeš môcť začať odznova, hoci aj s novou identitou a životom akým si vyberieš... za predpokladu, že sa rozhodnem na túto dohodu pristúpiť...“
„Platí,“ spokojne vyhlásil Jung.
Presne to potreboval, na to, aby sa poistil pre prípad, že by mu tá záležitosť s krysou nevyšla podľa jeho plánov.
A keby aj, ak by Kyoung-Ho súhlasil s tým, že ho odbremení od jeho povinností, rád by na túto možnosť pristúpil.
Spojenie príjemného s užitočným považoval za skvelý spôsob, ako sa postarať o to, aby všetko prebiehalo podľa jeho predstáv.
Mal už dosť toho, že zaňho stále rozhodovali iní, chcel im dokázať, že si svoju životnú cestu vie obhájiť aj sám.
„Môžem sa spoliehať na tvoju ochranu, aj pred matkou?“ opýtal sa ho, keďže to bola tá posledná vec, na ktorej trval.
„Áno, dávam ti svoje slovo... že ťa ochránim aj pred ňou, a ak to bude potrebné osobne zasiahnem... len jedna vec mi môže zviazať ruky, a na to ťa vopred musím upozorniť, ak zradíš klan, alebo budeš kryť zradcu, nebudem ti môcť nijakým spôsobom pomôcť, je to obecné pravidlo, ktoré zrejme poznáš, ale aj tak ti ho radšej pripomeniem.“
„Rozumiem,“ vyhlásil stroho.
Nepredpokladal, že by sa niečo také niekedy stalo.