5. 1. 2015

Jeho bozk



Pár: Harry Potter/Severus Snape
Obsah: Harry Potter sa po poslednom boji vracia späť do Škriekajúcej búdy.
Varovanie: AU, fénixove slzy, romantika, vzťah muž/muž,
Motto:  „When I thought that I fought this war alone
You were there by my side on the frontline.“

    Pre weras, Profesor.




„Vstaňte, Potter.“
To boli prvé slová, ktoré dokázal vysloviť, keď pocítil ako ho ten mladík pevne zovrel v objatí.
Niečo také bolo neprípustné a obzvlášť pre nich dvoch.
No nedokázal tomu zabrániť ani keby chcel.
Stále bol v šoku, jeho telo sa spamätávalo z toho, že prežil.
 „Vy žijete? Ako je to...“ ďalej vzrušene vykladal Potter a vyzeralo to tak, že nemá v úmysle ho poslúchnuť. 
„Fénixove slzy, Potter... snáď si nemyslíte, že Dumbledore zabudol dať isté inštrukcie tomu svojmu...“ prerušil ho Snape netrpezlivo.
Bolo ťažké tú vetu dokončiť, lebo Potter sa začal opäť hýbať, a to bolo to preňho bolestivé.
S námahou sa nadýchol.
Cítil ako jeho telo zaprotestovalo proti akémukoľvek pohybu, ale aj napriek tomu sa pokúsil toho chlapca od seba dostať.
No bolo to ťažké, keďže Potter nejavil ani len náznak toho, že by mal v úmysle povoliť zovretie. Aj on bol doráňaný, nevyzeral dobre a reagoval pomalšie než obvykle.
Namiesto toho sa len chvel a držal ho, aj keď bolo viac než jasné, že Snape o toľkú horlivosť z jeho strany nestojí.
Aj on bol doráňaný, nevyzeral dobre a reagoval pomalšie než obvykle.
„Počuli ste ma, Potter... Skutočne by som ocenil, keby ste sa pohli...“
„Prepáčte, pán riaditeľ...“ zamumlal ten chlapec.
„Prestaňte s tým riaditeľom...“ skutočne netúžil po tomto oslovení, bolo preňho pripomienkou obdobia, ktoré by najradšej vymazal z pamäti.
Potter pomaly povolil zovretie , no spôsobil tým len to, že jeho hlava pomaly klesla do mužovho lona.
Zjavne aj on mal menšie problémy s koordináciou.
„Mali ste sa nechať ošetriť, skôr než ste sem prišli... Na čo ste vôbec mysleli?“  zagánil naňho, keďže nemal inú možnosť, ako mu dať najavo svoju nespokojnosť. Bol príliš blízko, nechcel, aby niekto s ním zdieľal takúto formu blízkosti. Aj napriek tomu, že to potreboval, lebo jeho telo by sa mohlo pod vplyvom dotyku inej osoby zbaviť počiatočného šoku rýchlejšie, ale nechcel to prijať, považoval to za prejav slabosti, ktorý si on sám len málokedy doprial.
„To som už urobil, som len unavený,  to prejde,  len chcel som byť nejaký čas tu a rozlúčiť sa s vami...“
„Myslel som si, že sme sa už rozlúčili...“ vyhlásil Severus chladne.
Nechápal, prečo Potter musel byť tou osobou, ktorá mala byť s ním v takom dôležitom okamihu. Prečo so všetkých ľudí práve on a jeho oči ho sprevádzali, keď si myslel, že už viac nemá žiadnu nádej, no zrejme to bola jedna z tých záhad života, na ktoré neexistujú jednoznačné odpovede.
„Nie, dostatočne, pán profesor...“ zaprotestoval Potter, nepochybne pod vplyvom toho svojho hrdinského komplexu tu práve pri ňom ležal a nezmohol sa na nič iné len na to, aby ho opäť vystavoval zbytočnému pokušeniu.
„Na tom nezáleží, Potter. Musíte mi sľúbiť, že o tom, čo ste práve videli nikomu nepoviete... Nepotrvá to dlho a ja budem preč, čoskoro urobím isté opatrenia, ktoré vyvrátia akékoľvek podozrenia...“
„Ale pane, vy predsa... nemôžete len tak...“
Snape sa ho opäť pokúsil odsunúť, ale namiesto toho, aby sa mu to podarilo, dotkol sa jeho pliec a neskôr aj vlasov.
Jeho telo ešte stále nebolo celkom v poriadku, potreboval byť v teple a rovnako  aj pokoj, aby sa z toho dokázal spamätať, ako však mohol byť pokojný, keď mal pri sebe toho chlapca. Teplo jeho tela mu aspoň čiastočne pomáhalo vyrovnať sa s chladom, ktorý ho obklopoval, no ani zďaleka to nebolo všetko, čo by práve teraz potreboval.
„Tu ma nič dobré, nečaká, Potter. Poznáte ich, viete veľmi dobre ako to chodí a ja nemám žiadne dôkazy, len moje slovo, a to už neznamená nič...“
Potter konečne zdvihol hlavu. Jeho ruka opatrne skĺzla po chlapcovom chrbte, nemal v úmysle sa toho mladého muža dotýkať, no usúdil, že bude lepšie ho podoprieť, aby opäť neskĺzol do istých miest, kam by jeho hlava nemala mať možnosť zavítať.  
„Máme vaše spomienky,“ pripomenul mu.
Snape opatrne vykrivil kútiky úst.
Len nedávno si od neho vzal tú fľaštičku a vrátil svoje spomienky späť tam kam patrili.
Potreboval ich, bez nich sa cítil neúplný, akoby stratil veľkú časť samého seba. S nimi sa cítil omnoho lepšie.
„Vskutku? Myslíte si, že to zaváži. Musím vás vyviesť z omylu. Nemajú žiadnu cenu, aspoň nie pre nich...Vráťte sa k vašim priateľom... A mlčte, ak pre mňa chcete skutočne niečo urobiť, bude stačiť ak ma poslúchnete...“ žiadal ho prísne.
„Pomôžem vám, urobím všetko, čo mi poviete... ale bol by som rád, keby ste si to ešte rozmysleli...“ prisľúbil mu Potter ochotne a stále naňho naliehal, akoby sa snáď domnieval, že práve on bude mať tú moc dostať ho z pazúrov ministerstva.
„Nie som zbabelec, nemyslite si, že utekám, lebo... A čo sa týka vašej pomoci, vskutku neviem, čo iného okrem mlčania by ste pre mňa mohli urobiť...“ ani presne nevedel, prečo sa mu to snaží vysvetliť. Nebola to predsa jeho záležitosť a on bol zvyknutý jednať sám, bez toho, aby sa niekto miešal do jeho vecí. Pripisoval to celkovej únave a dlhodobej izolácii, ktorá mu tak náhle rozviazala jazyk.
Vedel, že ak prežije, bude to preňho vzhľadom na okolnosti jediná úniková cesta. Bolo to tak dohodnuté, všetko bolo pre takýto prípad pripravené. Nemal v úmysle sa dostať do toho chaosu spojeného s dokončovaním posledných záležitostí s prívržencami Temného pána.
„Ja viem, že nie ste... prepáčte mi, že som to o vás tvrdil... mýlil som sa...“ zamumlal Potter ospravedlňujúco a tváril sa pritom ako nevinnosť sama.
„Niečo sa vždy nájde, pán profesor. Stačí keď o tom poriadne popremýšľate...“  nedal sa ten chlapec len tak ľahko odradiť. A Severus sa obával, že skutočne dosiahne všetko, čo chce.
Porazil predsa Temného pána, to už vo svete čarodejníkov niečo znamenalo.
A tie jeho oči, díval sa do nich, keď čelil smrti, a po celý čas vedel, že sú jeho.
A teraz sa naňho dívali s úctou a oddanosťou, ktorú mal možnosť vidieť aj vtedy, keď sa Potter priblížil k pravde. Takmer si prial, aby sa naňho Potter takto nedíval, aby nebol schopný tak rýchlo obrátiť list.
Ten chlapec využil jeho váhanie a naklonil sa bližšie k nemu.
 „Som rád, že ste tu, že sme vás nestratili...“ vyhŕkol Potter možno až príliš rýchlo a tváril sa pritom, akoby to skutočne myslel vážne.
„Potter, ja vás varujem, ešte stále vás dokážem prekliať...“ varoval ho Severus bez váhania. A cítil sa takmer akoby bol opäť vo svojej koži, keď tie slová plynuli z jeho úst.
„To nebude potrebné, pán profesor.“
Potter sa opäť posunul a tentoraz sa vzdialenosť medzi nimi skracovala rýchlejšie, než vôbec stihol zaznamenať. Nepochybne to súviselo s uvoľnením pravdy, ktorá sa už nedala zastaviť.
„Naposledy som to neurobil správne, teraz to chcem skúsiť znovu...“ povedal mu jeho bývalý študent a on sa už nadychoval k odpovedi, no namiesto ho toho cítil, ako sa pery toho mladého muža opäť zamerali na tie jeho.
Cítil ich istotu, ich túžbu po kontakte s ním a dovolil, si aspoň v tejto chvíli cítiť, že žije, skrátka, dopriať si ten pocit.
Aj keď zvyčajne nemal veľa priestoru na nežnosť, jeho skúsenosti v spojení s Potterovou nevinnosťou, boli preňho impulzom, ktorý v ňom prebudil hlad po nových možnostiach.
Doprial mu všetko, čo potreboval, všetko čo by dal osobe, ktorú by si dovolil milovať, ak by mu to bolo umožnené.
Potter prudko dýchal, zjavne ho táto malá ukážka toho, čo by s ním dokázal urobiť, zapôsobila.
„Pane, môžem ísť s vami... ja... chcel by som... nejaký čas žiť mimo toho všetkého...“ vyhlásil napokon, keď sa mu konečne podarilo trochu sa spamätať.
Severus už medzitým vstal.
Bol najvyšší čas na to, aby rozbehol svoje plány. No nemohol ignorovať to posledné, čo práve teraz očakával od záchrancu čarodejníckeho sveta.
„Chápete vôbec, čo mi to tu navrhujete, Potter?“
„Áno, rozumiem tomu veľmi dobre a chcem to tak... Potrebujem ostať s vami... Musíme si toho spolu tak veľa povedať a urobiť... Nemôžem to nechať len tak... “ pokračoval aj napriek varovaniu, ktoré sa nepochybne zračilo v pohľade jeho profesora.
„A čo vaši priatelia?“
„Postarám sa o nich. Len mi to dovoľte,“ naliehal ďalej.
„A slečna Weasleyová?“ zaútočil profesor opäť, bol si vedomý toho, že zmienka o jeho priateľke by mala schladiť jeho nadšenie.
„Nemôžem sa k nej vrátiť, nie potom, čo sa stalo medzi nami... pre mňa to niečo znamená, pane, ja...“
„Tak postavíte sa už konečne alebo vám mám pomôcť?“ hrubo mu skočil do reči Severus.
Sentimentálnosti bolo viac než dosť, skutočne nepotreboval, aby mu tu Potter začal hovoriť o svojich pocitoch, ktoré mali pramálo spoločné s tým, čo potreboval on sám.
Ten mladý muž, ktorého stále vnímal ako toho chlapca porušujúceho pravidlá, napokon poslúchol.
Stáli tam oproti sebe.
Severus Snape nejaký čas len mlčal.
Nemal v úmysle vziať Pottera so sebou.
Nepovažoval to za vhodné a už vôbec si nemienil vziať na svedomie to, čo všetko by Potter mohol stratiť, ak by sa náhodou rozhodol zotrvať s ním dlhšiu dobu. No možno by to preňho bola vhodná príučka, aby sa na vlastnej koži presvedčil o tom, čo znamená pokúšať jeho trpezlivosť. Možno by ho mohol nejaký čas pri sebe strpieť, keďže to ani zďaleka nevyzeralo tak, že by Potter mienil práve teraz ustúpiť a on bol príliš unavený na to, aby sa s ním ďalej dohadoval a bolo nutné čo najskôr vykonať všetky prípravy.
 „Tak dobre, Potter, nejaký čas mi budete robiť spoločnosť, ale ak vás to začne unavovať, potom sa nesťažujte, viete predsa veľmi dobre, čo vás asi tak čaká...“
„Prijímam vaše podmienky,“  odpovedal mu Potter bez váhania.
A potom to urobil, použil kosť, ktorú zmenil na telo, nepochybne vyzeralo veľmi dobre, keďže Potter sa pri pohľade na jeho dvojníka strhol.
Fénix sa vrátil a oni mu dovolili, aby ich presunul do jedného z tých chránených domov, ktoré svojho času užíval jeho niekdajší pán.




                                                       predchádzajúca časť    download   nasledujúca časť

Poznámka: bude ešte tretia záverečná časť s názvom Život s ním.
Opäť zrejme pri nejakej príležitosti.