10. 2. 2015

Rodinné tajomstvo 3. kapitola 2/3







názov:  Rodinné tajomstvo
pár: Kim Myoung-soo/Jung Kyoung-ho
varovanie: dráma, temné, drsnejšia vec, nedobrovoľný sex, zneužitie moci
obsah: Myoung-soo začína žiť v novej pestúnskej rodine, pomerne dobre situovanej, otec rodiny má dobrú prácu, jeho manželka je doma a stará sa o malú dcérku, starší syn študuje na univerzite, a aj Myoung-soo sa hneď na začiatku dostáva do dobrej školy a oproti tomu v akých podmienkach žil predtým, to vyzerá tak, že sa jeho situácia veľmi zlepší...
No čoskoro zistí, že jeho prvý dojem nebol práve najlepší... Zisťuje, že všetko ani zďaleka nie je tak ako sa zdá...
Pán domu oňho postupom času začne javiť záujem, ktorý mu nie je nepríjemný a keď za ním jednej noci príde do jeho izby Myoung-soo s hrôzou zisťuje aká je jeho skutočná úloha v tejto rodine... 


poznámka: keďže som písala rodinné tajomstvo, odmena pribudne až večer... 

 Pre Lilith, Nade, ell, M.K. 



***
Myoung-soo mal možnosť všetkých členov rodiny lepšie spoznať.
Každý z nich mu o sebe niečo povedal a mohol im položiť ďalšie otázky, no nemal to v úmysle, len si ich vypočul a urobil si o nich určitý obraz na základe ich odpovedí.
Na prvý pohľad vyzerali ako bežná dobre situovaná kórejská rodina.
Nepostrehol nič, čo by hovorilo o opaku.
Yoo-Mi bola dokonalá domáca pani, bolo na nej vidieť, že skutočne drží rodinu po kope, aj keď bola tichšia a skôr počúvala než sa pýtala.
Zato jej dcéra Shin-Woo ani na chvíľu neposedela a všetkých presvedčila, že je nutné, aby jeho výtvor aj ochutnali.
Každý z nich si preto napokon vybral svoj kúsok a dalo by sa povedať, že to u nich zanechalo pozitívny dojem.
Myoung-soo dostal pochvalu, no hneď aj uviedol veci na pravú mieru a povedal : „Cesto robil môj kamarát, ja som mu len pomáhal...“ pretože nemal v úmysle si pripísať všetky zásluhy aj zaňho. 
 „Máš priateľa?“ opýtala sa ho pani Yoo-Mi.
Čím ho dosť prekvapila, lebo z jej strany túto otázku neočakával. Keďže skôr budila dojem tichej a poslušnej manželky.
Počas tých štandardných otázok a vzájomného spoznávania toho o sebe prezradila len veľmi málo, no od jej manžela sa dozvedel, že je umelkyňa, konkrétne sochárka, pracuje doma vo svojom ateliéry a práve dokončuje jeden pomerne veľký projekt. 
A mal možnosť možnosť všimnúť a dosť často sa pri rozhovore dívala na manžela, akoby sa obávala, že povie niečo nevhodné, čo by jej prípadne nemusel schváliť. Z čoho usúdil, že pán Jung je zrejme tým, kto má doma hlavné slovo.
Okrem iného, keďže to bol práve on, kto mal v rukách rodinné financie, bol majiteľom prosperujúcej firmy expandujúcej aj na zahraničné trhy, zmienil sa o tom, že doma býva len veľmi zriedkavo, že je zaneprázdnený, nemá veľa voľného času, no je ochotný zabezpečiť pre svoju rodinu všetko, čo budú potrebovať. A takisto sa postarať aj o to, aby Myoung-soo mal pred sebou sľubnú budúcnosť, a mal viac možností, ako doteraz.
Možno práve preto bol napokon pri odpovedi na otázku jeho manželky viac opatrnejší.
 „Niekoho som stretol, ale ešte neviem či z toho niečo bude...“  poskytol jej napokon pravdivú odpoveď.
Byun nebol veľmi nadšený týmto priznaním, videl ako nahnevane stisol pery, no nemohol s tým nič urobiť.
Myoung-soo predpokladal, že toto jeho terajšie mlčanie si cestou do domova svojským spôsobom vynahradí.
S tým sa však veľmi rýchlo dokázal zmieriť, lebo jediné na čom záležalo bolo pozorovať reakcie týchto ľudí a pokúsiť sa z nich niečo odvodiť, čo sa mu zatiaľ aj celkom darilo.
 „Tak vidíš, Myoung-soo ani ty si sa tomu nevyhol, mama rada rozoberá milostné záležitosti, na to si budeš musieť zvyknúť...“  pobavene poznamenal Min, zrejme si všimol, že ho tá otázka tak trochu vyviedla z miery a hneď mu aj pomohol, za čo mu bol veľmi vdačný.
„Nuž, aby si nebol v tejto kaši sám, tak aj ja mám priateľku, chodí na tú istú univerzitu ako ja... ale na odbor archeológia a dúfam, že raz budeme môcť spolu cestovať po svete...“
Min naňho uprel sprisahanecký pohľad a on si bol istý, že pokiaľ by skutočne prišiel do tejto rodiny, s ním si bude určite rozumieť.
Bol to taký veselý a bezstarostný chlapec, pripadal mu ako ten typ, čo a vie zabávať a nič neberie až tak vážne. 
Hlavne potom, ako sa dozvedel, že ani on ešte tak celkom nevie čo od života chce, že už dvakrát zmenil hlavný odbor a napokon zakotvil na podnikovom manažment, ktorá sa mu zrejme stane osudným, keďže ukončil druhý ročník a blíži sa do tretieho a ani sám nevie, ako sa mu to podarilo. Čo však nijako nebude brániť tomu, aby spoznával svet.  
No zrejme táto jeho prezentácia seba samého nijak zvláštne nepotešila pána Junga, zvážnel a pokúšal sa svojho syna trochu krotiť, hlavne čo sa týkalo niektorých vyjadrení, ktoré on sám považoval zrejme za príliš opovážlivé.
„Nezabúdaj na to, že tvoje cesty, len málokedy skončili úspechom, nezískal si pre firmu ešte ani len jeden cenný kontrakt...“
A dal mu jasne najavo, že rodinné impérium si tiež bude vyžadovať jeho pozornosť a jeho sny o cestovaní, zrejme nebudú mať dlhé trvanie.
Myoung-soo videl ako Min okamžite zvážnel a začal svoje slová obracať na žart, čo sa mu veľmi nepáčilo, lebo ku koncu rozhovoru zas tvrdil, že cestovanie je fajn, no nejaký čas chce venovať aj svoje rodine a ich podniku, v ktorom mal svoje trvalé miesto.
Potom sa opäť objavila tá pekne upravená mladá žena a povedala: „Večera je pripravená...“
A keď prešli do jedálne, nepochybne fascinujúcom kúsku architektúry, o ktorom by sa dali popísať celé strany,  aby si dali večeru, Min viditeľne zosmutnel a dalo by sa povedať, že stratil záujem o to, ostatným ďalej prezentovať svoje názory. Stiahol sa a bolo na ňom vidieť, že sa ho otcove pripomienky dotkli.
Myoung-soo jedol, keďže všetko bolo vskutku výborné a bolo si z čoho vyberať,  pozoroval ich a doprial si ten pocit, byť v kruhu rodiny, ktorá sa oňho zaujímala, ale po tomto prvom stretnutí už vedel, že si veľmi dobre rozmyslí, či s tým bude súhlasiť.
To, ako pán domu všetkých veľmi rýchlo ovládol a umlčal ho znepokojovalo, aj keď to nebolo nič mimoriadne, otec samozrejme túžil potom, aby najstarší syn prebral po ňom rodinný biznis a zrejme len veľmi ťažko niesol, že má záujem o niečo iné.
Nepredpokladal, že by niečo podobné postretlo aj jeho, preto to preňho v danej chvíli nebolo dôležité.
Nebol ich synom a o adopcii nepadlo ani len slovo, pochyboval o tom, že by mali o niečo také záujem, on mal byť len v pestúnskej starostlivosti, preto neprikladal až taký dôraz na tieto záležitosti.
Predpokladal, že k nemu bude pristupovať inak, keďže neprejavil ani len náznak, toho, že by mu prekážali isté záležitosti, ktoré boli pre ostatných okamžitou stopkou.
Aj Byun bol napokon so stretnutím spokojný, keďže v aute mu dal pokoj a nijako sa nevyjadroval k jeho indiskrétnosti.