26. 5. 2015

Botticelliho anjel 11. kapitola 3/3



 
FINÁLOVÁ ČASŤ



pár: pacient/doktor
Luca/Cezare Buonarroti
18. stor.
obsah: Cezare je mladý lekár, (nemanželský syn šľachtica, kt. mu zaplatil štúdiá), žije pokojným životom v jednej z dedín patriacich k otcovmu panstvu.Počas jednej cesty do mesta nájde na ceste, mladého chlapca v bezvedomí,  jeho meno je Luca (17) a už od narodenia sa po svete potĺka sám, pracuje u krčmárky v dedine, u ktorej má podľa jej slov dlh, Doktor sa potom, ako zistí v akých podmienkach žije rozhodne mladého muža ujať a pomôcť mu... Čím však sám seba uvrhne do veľkého pokušenia, lebo chlapcova prirodzená nevinnosť a jeho mladého telo v ňom prebúdzajú dlho potláčanú vášeň...
taliansky historický slash

poznámka: po mojej korektúre, príprava na knižné vydanie.


 Pre ell, Ester.

„Nepočul si ma! Prikázal som ti, aby si prišiel bližšie...“ chladne si ho premeral Cezare, pretože to bolo súčasťou hry na zlého šľachtica a on sa do nej začínal pomaly dostávať.
„Áno, pane...“  s miernou dávkou obáv vyhlásil Luca a chvíľu to skutočne vyzeralo, akoby mal z neho strach, akoby sa len veľmi ťažko odvažoval pozrieť sa mu do očí.
Mladý barón pomaly vstal a pokúšal sa nemyslieť naňho ako na krehkého anjela, za ktorého ho vždy považoval, aby nepokazil príjemne sa rozvíjajúcu hru. Napokon uznanlivo prikývol, keď videl ako chlapec pristúpil bližšie a odstránil tú poslednú vzdialenosť, ktorá ich ešte od seba oddeľovala.
„Áno, myslím, že sa budeme môcť dohodnúť...“ vyhlásil spokojne.
Opatrne sa pohrával so šnúrkami na jeho košeli, rozviazal ich a skúsene začal pomaly kúsok po kúsku rozopínať gombíky, na jeho pomerne drahom kabáte.
Takmer ľutoval, že je ich až toľko. No rozhodne dbal o to, aby bol jeho chlapec dobre oblečený a aby mu nič z toho, čo si mohli dopriať iní mladí muži z dobrých rodín, nechýbalo.
„Pozrieme sa lepšie na to, čo my ponúkaš...“
„Pane, ja...“ hlesol Luca znepokojene, keď pocítil ako jeho ruka vkĺzla pod jeho odev a mimovoľne sa jej dotkol tou svojou, ktorá bola vzápätí prudko odsunutá.
 „Len pokojne, nič zlé sa ti nestane...“ ubezpečoval ho šľachtic podmanivým hlasom lovca, ktorý tíši svoju korisť. Nejaký čas sa mu láskavo prihováral a trpezlivo čakal, kým sa chlapec napokon neodovzdal do jeho rúk.
Bolo to vzrušujúce.
Celá tá hra v ňom rozprúdila zmes príjemných pocitov.
Luca vyzeral, akoby sám so sebou skutočne zvádzal boj, akoby bola jeho hrdosť práve teraz tak náhle zlomená.No jeho oči neprezrádzali bolesť, ale len vzrušené očakávanie.
Cezare z neho pomaly sťahoval kabát. Láskal ho, takmer zbožne sa dotýkal jeho odhalenej pokožky, keď s trpezlivou nežnosťou zbavil chlapca aj košele a postupne pokračoval ďalej, takmer akoby odhaľoval nádherné umelecké dielo. A tie oči ho priam prosili, aby to urobil, aby viac na nič nečakal. Tie oči, ktoré dnes túžili po temnote viac než kedykoľvek predtým.
Pevne ho zovrel v objatí, nejaký čas ho držal, no potom pomaly a neúprosne obrátil svojho chlapca smerom k menšiemu starožitnému stolíku, ktorý patril k tunajšej knižnici.
Prehnutý a vystavený na obdiv len a len jemu.
Tak sa mu páčil.
         „Pane, ja... pane... prosím...“ jeho hlas znel takmer zúfalo.
Stiahol si nohavice a dal si záležať na tom, aby jeho nehodný dlžník počul ten zvuk, keď k tomu došlo.
„Tvoja splátka, nezabúdaj na ňu, alebo snáď chceš, aby...“
„Nie, prosím, pane pokračujte...“
„Áno, takto sa mi páčiš, môj chlapče...  presne takto ostaň...“ prikázal mu ostro. A on sa mierne predklonil, aby mu dovolil ochutnať niečo z tých zakázaných vecí, na ktoré sa jeho mladý zverenec, tak starostlivo pripravil. Láskal ho svojím jazykom na mieste, ktoré v chlapcovi vyvolalo hlbokú spokojnosť.
„Nie, tam nie...“ prosil mladík takmer neúprosne a on by si aj myslel, že sa mu to vskutku prestáva páčiť, pretože to bol nepochybne dosť dobrý herecký výkon, preto na chvíľu prestal.
„Cezare, prosím...“ vzlykol nespokojne.
A on k nemu začal pristupovať ako k vyznávačovi tej temnoty, o ktorú sa s ním aj on chcel podeliť.
Pripravil si ho.
Spojil sa s ním.
Luca, nech bol akýkoľvek, vždy mal istý pôvab, ktorý v ňom vyvolával zmes pocitov, ktoré z neho nepochybne urobili osobu, ktorá sa nechcela o tento pôžitok s nikým deliť. No svet ho nútil k tomu, aby to len málokedy dával najavo, preto si ho obzvlášť teraz bral spôsobom, akoby si prial potvrdenie toho, že patrí len a len jemu, nie tým mladým ľahkovážnym dámam, ktoré sa mu natískali do priazne, odkedy sa stal súčasťou vyššej spoločnosti a naučil sa v nej pohybovať.
Chlapec tlmene stonal. Pritláčaný k stolíku a on ho držal, divoko a nemilosrdne si bral všetko, čo prinášalo objatie temnoty, ktorej obaja podliehali.
         „Ľúbim vás, Cezare...“ pošepol mu Luca, keď spolu neskôr len tak sedeli, a užívali si, sladkú bezstarostnosť. Tú podmanivú blízkosť milovanej osoby, ktorá sa nedala ničím iným nahradiť, považoval jeho mladý pán za nenahraditeľnú súčasť ich vzťahu.
„Aj ja ťa veľmi ľúbim, Luca...“ držal  toho drahého chlapca v objatí,  nedokázal myslieť na nič iné len na svojho anjela, ktorý v ňom prebudil túžbu po živote.

Koniec

poznámka: doriešime ešte niektoré veci s bočnými postavami v epilógu, nuž tak nejako som dospela k tomu, že by mohol byť koniec tejto poviedky teda... ďakujem všetkým, ktorí si našli čas na jej prečítanie a takisto špeciálne aj za komentáre. 
Ešte nás teda čaká epilóg.