14. 9. 2015

Virtuální realita 7 časť druhá



Sylvík & Adelaide (Merope Merzmer)
Žánr: slash
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: tentoraz celá časť odo mňa…
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.  
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.
Poznámka: Tu pokračuje moje skromné pokračovanie, majte trpezlivosť, snáď z toho niečo bude, očakávajte však text v slovenčine, majte na pamäti, že ste boli varovaní aj ministrom mágie, pred istou dávkou cukru, trpkosladkého okúzlenia, ktoré vás možno čaká…




           Pre Profesor, Aliya Midnight, Henry.Wilde, grid, bacil, AdaCornella.


„Zdá sa, že niekto prišiel…“ skonštatoval Daniel, keď mali za sebou plavbu po jazere a teraz im neostávalo nič iné, len postarať sa o to, aby sa ich nákup dostal do chatky.  Dosiaľ sa smial a bavil Alana najnovšou historkou z natáčania, ten pád jednej z kulís, keď sa vrhol na lorda Voldemorta defintívne stál za to, no potom ako mal možnosť tú osobu vidieť, okamžite zvážnel.
Chlieb, ktorý bol ešte pomerne teplý a skutočne vynikajúce rožky, to bolo všetko, čo Daniel práve teraz držal v rukách, zvyšné tašky boli ešte v loďke a bolo viac než pravdepodobné, že tam ešte nejaký čas ostanú.
Nepochybne preto, že momentálne sa mu akosi nechcelo pohnúť sa z miesta, lebo tu bola istá osoba, ktorej prítomnosť ho výrazne znepokojila. No vedel,že to napokon bude musieť urobiť, lebo sa bude musieť niečím zamestnať, aby sa okolo nich zbytočne nemotal.
„Vyzerá to tak…“ s neskrývaným napätím v hlase dodal Alan. Snažil sa predstierať, že je všetko v poriadku, no už len Rimina prítomnosť na jeho verande, v ňom prebúdzala nepokoj, spojený s akousi nepríjemnou istotou, že sa schyľuje k hádke, ktorú doteraz pomerne obozretne oddaľoval.
 „Ja… postarám sa o loďku…“ vyhŕkol Daniel trochu zarazene, Alan mu venoval len mierne prikývnutie.
Obozretne vykročil dopredu, zanechávajúc za sebou všetko čo mu bolo drahé, vrátane tej nespútanej radosti, ktorú pociťoval v Danielovej prítomnosti.
Zdalo sa mu, akoby všetko náhle potemnelo, akoby sa celý jeho svet túžil na tú jedinú vec, ktorú akoby mala jeho priateľka vpísanú v tvári.
A zároveň sa v ňom ozval akýsi neurčitý pocit spojený s tým, že by mal Daniela práve teraz chrániť pred týmito komplikáciami. On nebol preňho prostriedkom na pomstu ani ničím iným, bol to jeho priateľ, ktorého chcel udržať ďalej od tejto nepríjemnej záležitosti.
Nepochybne preto sa starostlivo ovládal, keď sa obrátila k nemu a oslovila ho.
„Ahoj, Alan…“  
Vyzerala skvele, dalo by sa povedať, že viac než elegantne, čo tak trochu nekorešpondovalo s tunajším prostredím, no zjavne ešte ani zďaleka nemienila zložiť všetky zbrane.
„Ahoj, Rima…“ snažil sa potlačiť akékoľvek otázky typu, čo tu do čerta robíš a ako je možné, že nerozumieš tomu, že tu práve teraz nemáš čo hľadať. No v jeho hlase bolo viac chladu a nezúčastnenosti ako zvyčajne.
 „Dobrý deň…“  pozdravil jej aj Daniel.
„Ahoj Daniel, ako sa máš? Čo natáčanie?“
„Ide to dobre, ďakujem…“  vyhlásil skromne a šiel odniesť tašky do kuchyne.
Alan sa jemne dotkol jeho chrbta, keď prechádzal okolo, takmer akoby mu chcel naznačiť, že je všetko v poriadku a že sa nemusí za nič hanbiť.
Aj on hoci sa veľmi hneval, začínal chápať, že to zrejme ani nemohlo nijak inak dopadnúť. Doteraz žil v príliš veľkej pohode spojenej s tým, že niektoré veci, proste fungujú aj bez jeho pričinenia a mal možnosť zistiť, že sa kruto zmýlil, ak si myslel, že stačí len čakať na to, že možno bude opäť všetko v poriadku a dúfať, že sa to časom nejako vyrieši. Vedel, že dlhodobé vzťahy nie sú jednoduché, že v nich nie je to isté kúzlo ako na začiatku, no pochopil, že od istého času sa už ani jeden z nich nesnažil prinavrátiť späť aspoň časť toho, čo jeden pre druhého znamenali. Hneval sa skôr toho, že si bude musieť vybrať, že bude musieť buď navždy zatvoriť isté dvere a ponechať si hranicu priateľstva, alebo pozmeniť isté pravidlá, na základe toho, že aj ich vzťah sa zjavne zmenil viac než si vôbec stihol uvedomiť, a to že si to až doteraz nevšimlo, neznamenalo, že ona netúži po inej forme voľnosti, ktorú on sám nepovažuje za prijateľnú.
„Chcela by som sa s tebou porozprávať, Al, ak by to bolo možné, ale ak nemáš čas, prídem inokedy, len som sa chcela ubezpečiť, o tom, že si v poriadku…“ začala hneď bez zbytočných fráz a nariekania, čo považoval za mimoriadne rozumné.
„Tak dobre, pozhovárajme sa…“ nemal v úmysle ju práve teraz poslať preč, strávil s ňou dosť rokov na to, aby nebol ochotný si aspoň vypočuť jeho dôvody, na začiatku to bolo ťažké, ale teraz keď on sám mal pri sebe Daniela a po ich spoločnej noci, aspoň čiastočne bol schopný pripustiť tú možnosť, že by Rime a jej dôvodom pomohlo porozumieť.
„Dáš si čaj, alebo…“ mohol jej toho ponúknuť viac než dosť a nechcel, aby si myslela, že zabudol na dobré spôsoby.
„Kávu, no nechcem ti spôsobovať žiadne zbytočné starosti, ak…“ navrhla opäť s istou dávkou opatrnosti v hlase.
 „Pokojne si sadni, hneď sa vrátim…“
Nechal ju na verande a predpokladal, že zaujme svoje obľúbené miesto a pomaly zamieril do kuchyne, kde Daniel pomerne horlivo vykladal nákup z tašiek.
Necítil sa dobre. Predtým si myslel, že to bude v poriadku, že na ňu vôbec nebude myslieť, ale teraz, keď stál pred ňou, bolo to iné.
Cítil sa, akoby urobil niečo, na čo nemal právo, akoby prekročil istú nepísanú hranicu. Aj keď ona zjavne nič netušila a jeho návštevu považovala len za neškodnú záležitosť.
„Potrebuješ s niečím pomôcť…“ opýtal sa rozrušene a prial si, aby ešte stále boli v tom obchode, aby žartovali s majiteľkou… A on ešte raz povie, že je jeho priateľom a objíme ho okolo pliec, usmeje sa naňho… a budú spolu.
Bolo to bolestivé pripustiť tú možnosť, že ona je jeho priateľka, že ona sa teraz vrátila a Daniel možno bude musieť odísť…
„Nie, to je v poriadku… jas a o to postarám… “
„Dobre…“ hlesol Daniel takmer nehlučne a to ticho medzi nimi zrazu bolo úplne iné než predtím.
Alan si všimol to, ako jeho mladý priateľ zbledol a nepochybne viac než ktokoľvek iný, chápal jeho dôvody.
Pristúpil k nemu a pomaly ho obrátil k sebe.
Položil ruky na jeho plecia.
„Len sa s ňou porozprávam, Danny, dobre, o nič viac nejde… nechcem, aby si sa kvôli tomu cítil nepríjemne, ale sú isté veci, ktoré musíme uzavrieť…“ pochopil, že prišiel čas prestať pred tým zatvárať oči, hlavne teraz, keď urobil isté rozhodnutie, ktoré sa týka aj niekoho iného nielen jeho a zašiel tak ďaleko, že už nebolo možné, isté veci odkladať.
„Áno, ja viem, len…“ chápal to, ale bál sa ich rozhovoru, bál sa toho, čo sa stane, keď si všetko vysvetlia.
„Vybavím to a potom si spolu len tak sadneme, tak ako sme mali v pláne, nezabúdaj na to, že na nás dnes čaká Snapova ska… vlastne Snapov triumf…“ veľavýznamne pozrel na jednu zo skriniek.
„Už sa nemôžem dočkať…“ trochu sa upokojil Daniel a dovolil napätiu, aby z neho čiastočne opadlo, keď ho Alan pobozkal a nejaký čas pevne objímal.

Pokračovanie nabudúce…