22. 9. 2015

Vtedy som verila 1. kapitola 1/3




fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle, Myrtle Elizabeth Warren.

Obsah: „Vtedy som verila, že on už viac nebude súčasťou môjho sveta. Ale on sa vrátil a nič viac nedokázalo zastaviť temnotu...“
Myrtla je v 7 ročníku a Tom sa vráti z "objaviteľskej cesty" a dostane miesto profesora OBČM...
pokračovanie Poviedky vtedy som mala ten pocit, verzie A, mimo kanón


 pre Farah

„Hej, Myrtla, tento rok si asi budeš musieť hľadať nového mentora, všakže?“ podpichol ju Davis.
Jeden z jej spolužiakov, stíhač ich metlobalového družstva, ktorý svoje prijatie do družstva zrejme oslávil tým, že sa rozhodol ju pred všetkými provokovať. Hneď ráno pri stole si chcel prostredníctvom nej upevňovať svoj vplyv.
„Ak aj áno, od teba si povolenie pýtať nebudem...“ odsekla chladne a dala mu najavo, že sa s ním viac nebude zaoberať.
„Jasné, ako inak, ale nič v zlom, len som to skúšal... teda...“ nejaký čas na ňu ospravedlňujúco hľadel, potom prešiel pohľadom po svojich kamarátoch z družstva, ktorí sa horlivo uškŕňali a niečo mu posunkami naznačovali. Očividne ešte nebol koniec a ona by to mala strpieť, bez výbuchu mágie, podľa možnosti.
„A čo tak profesor Riddle, ten by sa ti nepáčil?“
„A vieš, že ani trochu... ale teba zrejme zaujíma viac, než by bolo vhodné...“ oplatila mu to s úsmevom.
„Nie, to predsa... nie skrátka...“ vyjachtal zahanbene a šiel si radšej sadnúť k svojim priateľom.
„Tak vidíš, čo som ti vravel, ani sa o to nepokúšaj chlapče...“ smial sa jeden z nich.
Túto partiu prehral a musel sa s tým zmieriť. Opäť poslali jedného z nich, aby sa s ňou zhovárala, nič nové, aspoň tento rok mohli prísť s niečím originálnejším.
Myrtla si ho už viac nevšímala. Radšej predstierala, že si pozerá svoj rozvrh.
No jeho poznámka ju mrzela, lebo si spomenula na tú skutočnosť, že tento rok nebude Slugyho klub a ona sa bude musieť zaobísť bez svojho obľúbeného profesora. Slughorn akosi nezvládol tú záležitosť s komnatou, od všetkých sa dištancoval a na istý čas sa utiahol do ústrania.
Až napokon odišiel do predčasného dôchodku, čo vôbec nebolo dobré, hlavne nie pre ňu. Keďže sa nemohla spoliehať na klubové výhody a elixíry už nikdy neboli také ako predtým. Jej obľúbeným predmetom boli Magické hlavolamy, nový povinne voliteľný predmet, ktorý ešte Slughorn stihol presadiť.  Za Dumbledorovho pôsobenia sa mu to podarilo, bola to jediná záležitosť, na ktorú sa tento rok tešila.
Tento rok ho nahradila jedna profesorka v strednom veku, no po menovaní profesora Riddla, tomu už nikto nevenoval pozornosť. Prišla neskôr, až dnes, lebo sa povrávalo, že riaditeľ ešte stále presviedča Slughorna, aby predsa len ostal, no očividne neoblomne trval na svojom, lebo dnes ráno pri učiteľskom stole sedela nová kolegyňa.
Elixíry mali mať v stredu, malo to byť ich popoludňajšie vyučovanie, dnešok však nevyzeral dobre, obzvlášť kvôli popoludňajšiemu vyučovaniu,  za obedom by mali mať Obranu proti čiernej mágii, dvojhodinovku pre siedmakov, tento rok si skutočne priala, aby ten predmet mohla vypustiť, viac než kedykoľvek predtým, príprava na Mloky vyzerala fakt hrozivo, no ona ten predmet potrebovala k prijatiu na štúdium, ktorého súčasťou boli aj vedomosti z tohto predmetu, keďže sa nepriamo dotýkal aj obrany proti temným silám, samozrejme nie aktívnej, ale skôr pasívnej prípravy, bola to však jedna z podmienok, ktorú musela splniť, ak sa chcela dostať do vyššieho kurzu, o ktorý mala po škole záujem.
No neostávalo jej nič iné len zmieriť sa s tým, že pondelky bude musieť tráviť na jeho hodinách.  
Aspoň ráno vyzeralo znesiteľne, Aritmancia, tá jej snáď vylepší náladu, jej prognózy sa podľa poslednej veštby zlepšili, aj keď očividne ani toto umenie nebolo až také presné, kvôli prítomnosti istých ľudí.
Každopádne už sa na tie výpočty tešila, bolo zaujímavé počítať cudziu tabuľku a neriešiť svoju vlastnú.
Akosi takmer mimovoľne sa jej pohľad presunul na učiteľský stôl.
Profesor Riddle sa o niečom zhováral s riaditeľom, dívala sa naňho chvíľu, nie dlhšie, než by bolo vhodné.
No tak, bude to v poriadku, všetko bude také, ako vždy... Len sa upokoj, lebo si ešte bude myslieť, že od neho niečo chceš a nedopadne to s tebou dobre, nesmieš si ho všímať, správaj sa k nemu ako ku každému inému profesorovi a všetko bude také, ako má byť...
Presviedčala samú seba.
Počas jeho posledného roka jej predsa nijako neublížil, na verejnosti sa k sebe správali priam ukážkovo.
Nič nenasvedčovalo tomu, že teraz by to malo byť inak.
No aj tak sa nedokázala zbaviť strachu spojeného s jeho prítomnosťou na škole.