6. 10. 2015

Letné prázdniny 10. kapitola 1/3










 obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...
varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne) 
Pre Profesor, Mononoke, Henri.Wilde


„Vskutku pozoruhodné Potter, že ste sa doteraz nedokázali ani len obliecť... čakáte snáď kým vám s tým pomôžem?“ okomentoval profesor jeho súčasný stav, no Harryho to ani trochu netrápilo, ešte stále bol otrasený z toho ich spojenia a zvykal si na tú zvláštnu prázdnotu spojenú s ich oddelením. To, že bol stále ešte nahý v Snapovej posteli, bol len nepodstatný detail. Samozrejme, nemal v úmysle, aby to vyzeralo tak, že naňho čakal, niečo také nemal v úmysle, no jednoducho bolo ťažké vstať a robiť čokoľvek iné, keď si časť z neho, akoby profesor odniesol so sebou.
„Ak nejaký čas počkáte, postarám sa o to...“ odsekol Harry chladne, stále ešte nepriateľsky naladený, kvôli tomu, čo mal možnosť vidieť. Nepáčilo sa mu, ako Snape zaobchádzal s tou ženou a rozhodnutie Temného pána bolo čiastočne trestom aj preňho. Nedokázal sa zbaviť pocitu, že rád by toho mal urobiť viac, aby k takýmto veciam nedochádzalo, že on sám by mal... skrátka zdalo sa mu, akoby sa len skrýval, kým sa ostatní dostávali do takýchto situácií a stávali sa nevyhnutnými obeťami pre vyššie dobro, ako ich nazývali niektorí jeho členovia.
„Doteraz som bol vo vašej hlave, nemal som čas zaoberať sa ničím iným...“
„Áno, iste, Potter, to je jedna z tých komplikácií, ktorá musí byť odstránená čo najskôr...“
„To si nemyslím, mali ste mi toho ukázať ešte omnoho viac, neuzatvárajte predo mnou svoje pocity, chcem vedieť, čo sa deje, musí byť predsa nejaký spôsob, ako s tým niečo urobiť...“
„Nie, Potter... o to sa nepokúšajte... Pozhováram sa o tom s riaditeľom, to je to jediné, čo vám môžem sľúbiť“ zarazil ho okamžite Snape.
„Áno, to zatiaľ postačí, ale teraz si ešte poďte ľahnúť, nevyzeráte dobre...“
 vyzval ho Harry a mierne odhrnul prikrývku, aby mu to umožnil.
Hneval sa naňho opäť, no vedel, že jeho hrdosť by zrejme nezniesla, keby sa pred ním nedokázal udržať na nohách. A nechcel ho zbytočne dráždiť, nie potom čo sa mu podarilo vykonať naposledy.
„Nie, Potter, nie je vhodné, aby som...“ bránil sa jeho profesor. „Radšej už choďte a nestarajte sa o to...“
„Teraz na to zabudnite...“ takmer sa natiahol po jeho ruke, na čo Snape zareagoval tým, že si sám pre seba niečo zamumlal o nepolepšiteľných Potteroch, no zároveň si ľahol k nemu.
Nevedel, čo ho podnietilo k tomu, aby sa oňho takýmto spôsobom staral. Nemalo by mu predsa záležať na tom, ako sa bude Snape cítiť, keď ho uvidí slabého a zraniteľného, zničeného útokmi Temného pána na jeho myseľ, no nemohol sa zbaviť pocitu, že kvôli ich spojeniu, je to preňho ešte omnoho ťažšie než zvyčajne a práve on je preňho len neželanou komplikáciou.
A uvažoval nad tým, že ho tam nechá samého, že z tej postele odíde, tak ako si to ten muž prial, no bolo mu príliš dobre a pohodlne na to, aby to urobil. Stačilo mu sa len pritisnúť bližšie k nemu, len tak, aby ho Snape mohol jednou rukou pritiahnuť bližšie k sebe a okamžite zabudol na akékoľvek nepohodlie.
„Čo to zas robíte, Potter, čo zas...“ hovoril len o ňom, aj keď ani on sám tú ruku neodtiahol. Práve naopak, jeho zovretie bolo pevnejšie, takmer majetnícke a Harry proti tomu nič nenamietal, aj keď on sám nesúhlasil so všetkým, čo Snape urobil a neznamenalo to, že mu odteraz bude bezhranične dôverovať, no kontakt s ním bol neobvykle príjemný a upokojujúci, nemal v úmysle sa ho práve teraz vzdať. Jednoducho to tak cítil a musel sa vyrovnať s tým, že mužov dotyk je preňho prijateľný.
„Takto to nepôjde, Potter, vy viete, zašli sme príliš ďaleko, spreneveril som sa svojim povinnostiam a budem sa musieť zodpovedať za to, čo som s vám urobil...“
„Nie, pane, nechcem, aby ste sa za to zodpovedali. Stalo sa to, lebo ja som vás provokoval...“  nemienil popierať svoju vinu ani sa skrývať za zlyhanie niekoho iného.
Snape mu však neodpovedal.
Vyzeralo to tak, že únava bola silnejšia než jeho výčitky, zaspal, nepochybne skôr než to on sám očakával.
Harry cítil tlkot jeho srdca, keď sa pritisol bližšie k mužovej hrudi, keď bol opäť pohodlne uvelebený pri ňom a podriaďoval sa tomu pocitu, tomu neznámemu pocitu, ktorý bolo ťažké spojiť so Snapom samotným.
***

S riaditeľom sa im nepodarilo spojiť.
No Snape ho ubezpečil o tom, že ak bude môcť, okamžite im odpovie.
Harry odpísal Ronovi a takisto aj Hermione, od ktorej tiež medzitým dostal mierne znepokojený list, týkajúci sa Ronovho nemožného správania a zbytočného nafukovania istých vecí, ktoré vôbec nie sú také, ako sa na prvý pohľad zdajú.
Harry, viem, že Ron ti prednedávnom písal o mne a Dracovi. No on ako vždy netuší, čo vlastne videl...
A takisto napísal aj Siriusovi, keďže počas tých dvoch ďalších dní, nemal so Snapom lekcie, potreboval sa niečím zamestnať, aby nemyslel na Helen. Stále bola nažive, aspoň podľa posledných správ nič nenasvedčovalo tomu, že by už došlo k tomu najhoršiemu.
Harry netušil, kedy budú lekcie pokračovať.
Profesor by to zrejme nikdy dobrovoľne nepriznal, no potreboval sa zotaviť po tej poslednej návšteve u Temného pána.
Harry počas tých dvoch dní, svoju posteľ využíval len málokedy, lebo akosi prirodzene ostával vždy uňho, Harry prišiel vždy až trochu neskôr, až v čase, keď  profesor nemal náladu hádať sa s ním. A musel pripustiť, že je to veľmi príjemná záležitosť, ktorá mu pomáhala lepšie spať, jedine tým si vysvetľoval to, že ochotne opäť vstupoval do Snapových osobných priestorov.
A keďže práve teraz nastal ten správny čas, odložil všetky ostatné veci, s ktorými sa dosiaľ zaoberal, rozlúčil sa s Hedvigou „Tak ahoj zajtra“ a pomaly opustil svoju izbu.
Mal v úmysle opäť dnes pokúšať osud.