21. 11. 2015

Virtuální realita 14. kapitola druhá časť






Sylvík & Adelaide (Merope Merzmer)
Žánr: slash
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: tentoraz celá časť odo mňa…
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.
Poznámka: Tu pokračuje moje skromné pokračovanie, majte trpezlivosť, snáď z toho niečo bude, očakávajte však text v slovenčine, majte na pamäti, že ste boli varovaní aj ministrom mágie, pred istou dávkou cukru, trpkosladkého okúzlenia, ktoré vás možno čaká…
poznámka: korektúra len zbežná, momentálne nemám silu opravovať, robím na jednom texte a ten ma čo sa týka toho zamestnáva, ale zrejme budem mať trochu pomoc, teda s čítaním poviedok po sebe, takže to snáď niekedy bude aj opravené...





Pre Henry.Wilde, Abequa, S.G a pre AduCornellu.


Bolo už dosť neskoro, keď sa Alan vrátil späť z večere, ktorá prebehla pomerne úspešne a vskutku to vyzeralo tak, že tento nový projekt by mohol mať budúcnosť.
Chystal sa ísť rovno do postele, no predtým si ešte skontroloval či náhodou nedostal nejaké ďalšie správy. Bol to len taký impulz, ktorý práve teraz nedokázal ignorovať.
Od Daniela neprišlo nič. Niežeby niečo očakával, predpokladal, že má práve teraz dosť svojich starostí. A aj proti jeho vôli ním prešlo bodnutie bolesti, ktoré ho zasiahlo až kdesi do žalúdka, večera mu zrazu nepripadala až taká dobrá a pocítil isté nepohodlie s tým spojené.
Počas tej noci dlho nedokázal zaspať, všetko to v jeho mysli ešte raz prebiehalo a bolo to omnoho horšie než predtým.
Tá prestávka nebola jednoduchou záležitosťou ani preňho aj keď sa snažil poslúchať rozum a nechať city bokom, no práve teraz ho to očividne opäť dobehlo a takmer ľutoval, že sa na ten mobil vôbec díval, lebo mu to pripomenulo jeho vlastnú bezmocnosť voči istým vplyvom, ktorú nemohol poprieť.
Prešiel aj na účet Polovičného princa, kde našiel viac správ než predpokladal, po tvári mu prebehol neistý úsmev, keď opäť odpisoval svojmu obľúbenému autorovi.
Bol preňho tou jedinou oporou, vďaka ktorej ešte stále nestratil nádej.
***
Uprel pomerne unavený pohľad na svoj otvorený notebook, na pozadí sa prelínal obrázok z natáčania filmovej ságy Harry Potter, na ktorom bol Dan spolu s ním a samozrejme aj ostatnými kolegami v pomerne veselej nálade. Usmieval sa a objímal svojho mladého kolegu okolo pliec.
Bolo to ešte vtom období, keď bolo natáčanie v plnom prúde a on si užíval každú minútu, lebo musel pripustiť, že šlo o projekt, ktorý sa takpovediac vymykal bežnej rutine a ľudia, ktorých počas tohoto výnimočného fenoménu stretol boli preňho za tie roky takmer ako rodina. Svojím spôsobom to bolo jedno z tých krajších období, na ktoré vždy bude s láskou spomínať.
Okrem notebooku ako sebou mal hrnček kávy jeden z tých, z ktorého k nemu prichádzala trpká vôňa dnešného rána. Bola pripravená na rýchlo, takmer nedôsledne a veľmi mu nechutila a ešte sa ani poriadne nestihol prebrať, lebo už pár dní akosi nedokázal poriadne spať, mal krízu aspoň čo  o týkalo toho a okrem toho opäť takmer neskoro do noci četoval s istým autorom fanfiction, ktorého napokon presvedčil, aby si nechal skontrolovať hlavu a vyzeralo to tak, že je všetko v poriadku, keďže to s ním vydržal pomerne dlho.
Ich diskusia bola od istého času viac než plodná, nepochybne preto, že svojím spôsobom to bol on, vďaka ktorému dal slashu ešte jednu šancu, keď prekonal počiatočný šok spojený so zistením, že práve Severus Snape sa pomerne často stáva milencom Harryho Pottera a takto sa to deje v predstavách mnohých autoriek a takisto aj autorov tvoriacich poviedky tohoto druhu. Pričom tento pár s príhodnou skratkou Snarry takpovediac spája celý svet a autorov z mnohých krajín, ako sa mal o tom možnosť presvedčiť, keď istý čas skúmal tento neobvyklý fenomén.
Vďaka komentáru pána Pottera, ako svojho obľúbeného autora a momentálne aj jediného spoločníka zvykol sám Alan prezývať, hneď na začiatku ich obnoveného dopisovacieho vzťahu,.
No ich diskusia až teraz naberala na intenzite, mal pocit, akoby prostredníctvom toho mladého muža prežíval, niečo čo o odohrávalo v jeho osobnom živote, stačilo len prečítať si tú ich poslednú diskusiu.

Real Harry
22:00
To ste si skutočne mysleli, keď ste to čítali?

Princ
22:01
Obávam sa, že áno.

Real Harry
22:03
Budem sa vás teda snažiť presvedčiť o opaku. Má to vôbec nejaký význam?

Princ
22:04
Nie.

Real Harry
22:05

Tak ako, skúsim to znovu (smiech), Harry skrátka nedokázal myslieť na nič iné len na to,  ako ho jeho profesor urobí. Tak to skrátka je! Neveríte mi? Nepovedal to priamo, ale vyplýva to z toho, ako ochotne mi prisľúbil pomoc s veď-viete- … skrátka to sa nedá pochopiť inak, než, že bol pripravený na to, aby sa diali isté veci.

Princ dvojí krve
22:05
Verím, no kdeže osobne poznám Veď-Viete-Koho, som si istý, že by mu to neprešlo, ak viete na čo narážam, drahý pán Potter…

Ukladal si ju, lebo si rád prechádzal to, o čom si spolu písali, ak by náhodou narazil ešte na niečo, čo by sa ho chcel spýtať v súvislosti s jeho poviedkami. Čo preňho momentálne bolo tým jediným liekom.

Princ dvojí krve
Páči sa mi starší muž. Je výnimočný s ním je všetko zapadá na to správne miesto, takmer akoby Harry našiel svojho Snapa, ak mi rozumieš… Chcel by som byť s ním, skutočne byť s ním, ale on… nie som si istý, či mám uňho vôbec šancu. Pobabral som to, urobil som niečo, čím som ho veľmi sklamal a on mi už teraz nedôveruje.

Napísal mu približne po polnoci, keď už boli obaja značne uvoľnení a ich diskusia sa mohla zvrhnúť takmer na čokoľvek.
Rozumel, viac než by bolo vhodné.

Princ
Nestrácaj nádej, ak skutočne veríš tomu, že Snape našiel svojho Harryho, tak si buď istý, že Snape sa ho len tak ľahko nevzdá, nie je z tých, čo ustupujú z boja.

Real Harry
Ďakujem ti, konečne niekto, kto verí, že mám ešte nádej :D :D  Pokúsim sa ho tých obáv zbaviť, ak to bude možné, čoskoro budem mať na to príležitosť a už sa skutočne nemôžem dočkať… ja viem, nemal by som ti tu o tom písať a zaťažovať ťa svojimi problémami, no cítim sa s tebou veľmi dobře a si tou osobou, ktorej som sa s tým túžil zveriť už dlhší čas.

Princ
Niet začo, drahý pane aj nabudúce vás rád povzbudím, ak to bude nutné, no dávajte si pozor, pády z metly, obzvlášť z veľkej výšky, bývajú často veľmi bolestivé.


PP
Budem to brať na vedomie, a pokúsim sa zachovať rozvahu (podľa možnosti aj odvahu).

Alan vedel, že mu v podstate poradil, niečo na čo by si on sám zrejme netrúfol a mal na to trochu iný názor, a pôvodne ani nemal v úmysle dovoliť, aby to znelo tak, akoby niečo také dokonca aj podporoval, no keď z jeho slov priam cítil, že sa z tej jeho odpovedi teší takmer ako malé dieťa, nedokázal mu odoprieť to potešenie, ešte nejaký čas snívať o tom svojom výnimočnom mužovi. A možno práve jemu to napokon vyjde, ak bude mať šťastie…
Aj on spoznal niekoho výnimočného, istého mladého muža, ktorý zodpovedal presne tomu o čom hovoril jeho internetový autor. Svojím spôsobom aj on cítil, že aj Snape našiel svojho Harryho, no možno si to už myslel len on, lebo sa mu už nejaký čas vyhýbal a nebolo ešte vôbec isté, či naňho jeho mladý kolega ešte myslí.

***
Je to Daniel.
Presvedčenie o tom, že je to skutočne on v ňom rástlo s každým ďalším slovom, počas tých pár dní bojoval s tým, či by mu mal naznačiť… či by mu mal povedať, že on je… No mohol sa aj mýliť, možno si len niečo zle vysvetlil a bolo to úplne inak než si myslel. Preto sa ho spýtal, preto napokon naznačil isté veci a on mu povedal svoje meno, povedal mu, že sa volá Daniel. Mohla to byť len náhoda, no on tomu neveril, nie potom čo ešte napísal, po tých ďalších slovách, ktoré potvrdzovali jeho pôvodnú teóriu.
Nejaký čas mu ani len neodpísal, taký bol z toho vykoľajený, že práve jemu napokon povedal o svojich pocitoch o tom všetkom, čo práve teraz prežíval v súvislosti s osobou, ktorá v podstate bola stále s ním.
Real Harry bol tou osobou, ku ktorej sa každý večer vrátil a napokon aj tou, kvôli ktorej nespával.
A jeho žalúdok bol od istého obdobia viac než nestabilný, čo sa mu vskutku nestalo už celé roky, aby stresoval takým spôsobom, to už dávno bolo súčasťou len jeho dávnej minulosti.

Real Harry
Ak som ťa niečím urazil, tak ma to veľmi mrzí… Nemal som to v úmysle, však sa na mňa nehneváte, pane?

Taká bola reakcia na jeho neodpisovanie so strany jeho obľúbeného autora, vďaka ktorému objavil úplne iný svet a zároveň aj prekonal samého seba a všetky svoje očakávania.

Princ dvojí krve
Nemusíš sa mi ospravedlňovať, všetko je v poriadku Danny, prepáč, že som ti neodpisoval, no potom našom včerajšom rozhovore som si pár vecí uvedomil… Teraz už chápem tú tvoju neobyčajnú znalost charakteru Harryho Pottera… si to skrátka ty… a možno len možno, by som mohol pripustiť tú možnosť, že ja profesora Snapa tak dôkladne poznám, podobne ako ty lebo som…
Nedokončil to.
Nemohol, akosi mu to zrazu nebolo umožnené napísať to priamo.
Real Harry reagoval takmer okamžite.

Real Harry
Al? Si to ty? Povedz, že si to skutočne ty?

Hľadel na tú bielu klávesnicu, na tie takmer až vyšúchané písmená z posledných dní a napokon napísal jednoducho len: ÁNO.

pokračovanie nabudúce...