10. 12. 2015

Snehové vločky








Postavy: Harry Potter, Severus Snape...
Obsah: Malý Harry a snehové vločky
varovanie: trojitý drabble (neriešim počet slov, bez obmedzenia 

http://meropesvet.blogspot.sk/p/advetny-kalendar.html




Snehové vločky dopadali na jeho plecia. Bledé, krehké, výnimočné. Aj na jeho ruky bez rukavíc, ktoré mu veľmi rýchlo skrehli.
Harry si ich obzeral. Tešil sa z nich. Po dotyku s nimi nenasledoval trest, boli jeho hrou, jeho darom, tým jediným, na čo sa tešil. Také krásne a krehké. Krajšie než všetky tie žiarivé ozdoby.
A počas toho vianočného večera, keď si ich priam nadšene obzeral, uvidel muža. Bol vysoký, chudý, oblečený zvláštne, no Harry sa ho nebál, lebo vyzeral ako tie osoby, ktoré sa niekedy tvárili, že ho poznajú a oni mu nikdy neublížili. No zatiaľ sa neodvážil ho osloviť, zatiaľ ešte nie.
Stál tam. Neďaleko blikajúcej pouličnej lampy ako tieň, ktorý sa tak náhle zjavil počas tej vianočnej noci. Dívali sa naňho akési rozporuplné čierne oči, akoby ich pohľad bol obvinením, no zároveň bol k nim priťahovaný, k tomu chladu, k tej pokojnej hladine, z ktorej nedokázal nič vyčítať.
No, keď pristúpil bližšie, muž zmizol, akoby sa náhle rozplynul, keď odniekiaľ zafúkal mrazivý vietor.
Harry pomaly zamieril hore tou istou cestou, ktorou prišiel, ďaleko od toho svetla tej pouličnej lampy, späť do tej nekonečnej tmy.