6. 1. 2016

Temná strana sily 3. kapitola 1/3







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“




  Pre Farah a Awastu.

Do  ohňovej sály dorazila tesne pred piatou. Srdce jej prudko bilo, kvôli tomu ako utekala po tých chodbách, aby to stihla, kvôli poruche výťahov, bolo všade príliš veľa ľudí, a práve teraz, keď to najmenej potrebovala, bolo dosť zložité dostať sa do spodných častí chrámu.
Bola oblečená v tom istom odeve padawanov, ktoré mala na vyučovaní, upravila si len vrkoč, ktorý sa jej medzitým opäť stihol rozpliesť, práve teraz bol však pomerne zložito posplietaný, keďže si potrebovala niečím zamestnať ruky a práve nič iné nebolo naporúdzi a nechcela sa inak nijako špeciálne pripravovať, nešlo predsa o nič zvláštne, len o hodinu s jej takzvaným majstrom, ktorý až teraz zistil, že existuje.
Nepochybne pod hrozbou problémov s radou, ktoré ho zrejme prinútili k tomuto kroku, čo jej vôbec nepridávalo na nálade. Posledné o čo stála bolo zažívať niečo také práve v kritickej fáze svojho výcviku. No už pochopila, že zrejme nebude ušetrená, že nemôže uniknúť a ani sa o to viac nesnažila.
Pozorovala vírenie farieb na stenách, tvoriacich akýsi zvláštny, čiastočne až živo pôsobiaci kaleidoskop.
Striedmosť celej miestnosti bola v akomsi kontraste s výraznými stenami, ktoré akoby boli plné sily, pretekajúcej vesmírom, tej sily, ktorú tu bolo možné skúmať a pochopiť skutočne až do hĺbky.
Jej bývalý majster túto miestnosť nemal rád, považoval ju za priveľmi extravagantnú. Uprednostňoval o niečo pokojnejšiu bielu sálu, po tých čistých bielych stenách, takmer po nej opäť zatúžila, keď ho tam uvidela stáť. Nehybného, nedostupného. Uprostred pri hlavných kameňoch, blízko pri tých vázach, v ktorých sa pohyboval život, patriaci všetkým a zároveň nikomu, ten život, ktorý sa ako nespútaný živel mohol zmeniť na oheň.
Horieť pomaly a zahriať alebo neľútostne zničiť všetko, čo mu stojí v ceste. Pomaly zišla po tých  úzkych schodíkoch, starostlivo kládla dôraz na každý jeden krok, už si ju očividne musel všimnúť, no nepozrel sa na ňu ani nijak inak nezareagoval na jej prítomnosť.
Nerušila ho, čakala na to, kedy ju osloví on. Tak to bolo zaužívané, majster by ju mal osloviť ako prvý, jej povinnosťou bolo čakať, čo však dráždilo jej nervy viac než čokoľvek iné.
A opäť sa v nej ozval ten strach, bola ním absolútne naplnená, keď k nej zdvihol zrak. Proti svojej vôli si spomenula na Tamiru a jej otázku, na to čo by povedala, keby ho videla, keby cítila tú temnotu, ktorá ho obklopovala, ktorá s jeho príťažlivosťou tvorila niečo, čomu bolo ťažké odolať aj pre ľudí oddaných rádu.
Zastala.
 „Theia Fleminová, pokojne poď bližšie...“ vyslovil jej meno a ona ignorovala to zachvenie sily, ktoré ňou prešlo, keď mu hľadela do očí. A v jeho slovách bola výzva a určitá forma príkazu.
„Áno, majster...“ poslúchla, no nemala veľkú radosť z toho, že sa dostane do tesnej blízkosti Skywalkera, omnoho radšej by ostala tam, kde doteraz stála, no neodvážila sa neposlúchnuť.
To jediné sa jej podarilo povedať, všetko sa potom akosi uzavrelo a ona opäť nenachádzala slová.
Obzvlášť preto, že to bude zrejme naposledy čo sú tak blízko seba, keďže sa už vopred pripravovala na to, že jej povie to, čo sa občas stávalo niektorým, ktorých nedobrovoľne k niekomu priradili. Bolo to vždy nepríjemné, vždy stresujúce, no ona to zvládne bez toho, aby prejavila pred ním akékoľvek pocity, bez toho, aby mu dovolila, aby videl ako sa bude vyrovnávať s potupou podobného druhu.  
„Prešiel som si tvoje záznamy, vytvoril som si celkový obraz o to, v akej fáze výcviku sa nachádzaš, no vyskytli sa isté komplikácie, ktoré mi zabránili, venovať sa ti, tak akoby to štandardne mala prebiehať medzi majstrom a padawanom, moju neprítomnosť ti vynahradím aj na úkor svojho osobného voľného času, ak to bude nutné, preto aby sme dobehli zameškané... Nemám v úmysle k tomu nič viac povedať... Odteraz sa budeme stretávať pravidelne a nič by nemalo narušiť rádom predpísaný výcvik, zodpovednosť za neskorí začiatok preberám na seba a vysporiadam sa aj s dôsledkami, ktoré by z toho mohli vyplynúť... Máš nejaké otázky?“ dokončil svoje pomerne nejasné a dosť strohé vysvetlenie.
Nevedela na čo by sa ho mohla spýtať. Bola absolútne ohromená tým, že si ju nechá.
Desila sa toho, že ju vyhodí, ale ani predstava toho, že bude viesť jej výcvik nebola veľmi lákavá. Predtým možno áno, ale keďže naposledy sa do nej tak pustil, boli pocity voči nemu skôr zmiešané a dosť negatívne, preto stále zotrvávala v tom porazeneckom postoji, s ktorým aj prišla.
Istý čas bolo ich jediným spoločníkom mlčanie, ktoré by sa zrejme predlžovalo, keby to nebol on, kto sa rozhodol pokračovať. Jeho tvár akoby sa čiastočne zbavila tej temnoty a opäť pôsobil takmer ľudsky, takmer ako mladý muž, ktorý bol... bez tých formalít okolo toho, príťažlivejšie než, keď používal tón určený pre členov rady.
„Mrzí ma, Theia, že sme nezačali práve najlepšie, pripúšťam, že je to moja vina, nezareagoval som na tvoje menovanie tak, akoby sa patrilo, od osoby v mojom postavení, bol by som rád, keby sme mohli začať odznovu, keby bolo možno zabudnúť na tie nepríjemnosti z tých posledných dní...“ znelo to skutočne úprimne a čiastočne, akoby to zahojilo ten nepokoj, ktorý v nej vyvolal on, no stále si nebola istá touto ponukou na mier, alebo čo to vlastne bolo, ani tým, že bol k nej zrazu milý, že chcel, aby sa to medzi nimi urovnalo. Niečo, akoby ju varovalo, niečo v nej trvalo na tom, že by sa mala od neho odvrátiť, no nechcela byť ako on, nechcela zavrieť tie dvere, ešte skôr než sa vôbec otvorili, bola v dosť zraniteľnej pozícii a on mal v rukách všetky tromfy, čo bol takisto aspekt, ktorý bol na zváženie.
„Čo sa mňa týka, majster, môžem sa o to pokúsiť, som ochotná nebrať do úvahy, naše povedzme, že nedorozumenia, ak sa aj vy budete snažiť pochopiť mňa... To, čo ste videli naposledy, nie je tak, ako sa zdá, ja a Gwain, nie je medzi nami nič, čo by bolo v rozpore s kódexom rytierov Jedi... Naše priateľstvo však existuje a nie je možné ho len tak vymazať, podobné ako iné priateľstvá, ktoré v ráde vznikajú a predpokladám, že aj vy rozumiete tomu, aký je medzitým rozdiel... Nemám v úmysle urobiť nič, čo by zahanbilo mňa, ostatné ženské členky, či rád ako taký... To, čo ste videli, bolo len súčasťou tej radosti, ktorú som si dovolila prejaviť aj keď pripúšťam, že nebola celkom na mieste, vzhľadom na miesto, na ktorom sme sa nachádzali, no nemala som v úmysle znevážiť postavenie žien v ráde ani nič podobné, z mojej strany šlo len o neúmyselné pošmyknutie...“ poslúchla svojho prvého majstra, ktorý si myslel, že by bolo najlepšie, keby sa podriadila rozhodnutiu rady, no nemala v úmysle len tak zabudnúť na všetko, čo sa stalo a začať odznova bez toho, aby mu neobjasnila svoje stanovisko, čo sa týkalo jej vzťahu voči žiakovi svojho majstra.  
Trochu viac sa vystrela, aby dokázala čeliť ďalším prípadným obvineniam z jeho strany, no on povedal len: „Áno, iste, rozumiem tomu, možno viac než si myslíš, čo znamenajú priateľstvá tohto druhu... nebudem ti to vyčítať, no v budúcnosti by som bol radšej, keby si zanechala tie minulé väzby a sústredila sa hlavne na výcvik, ktorý by mal byť pre teba prvoradý... staré väzby ťa budú len obmedzovať... “
„Budem sa snažiť vás nesklamať, majster...“ vyslovilo to, aj keď to tak necítila, čiastočne proti svojej vôli, čiastočne preto, lebo ho napriek všetkému potrebovala. 

predchádzajúca kapitola  nasledujúca časť