13. 2. 2016

Temná strana sily 9. kapitola 3/3








Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“



Pre Farah a Awastu

„Gwain nás pozýva k sebe...“ oznámila jej Agápe, keď už istý čas len nečinne sedela vo svojej izbe. Presnejšie povedané čítala si na tablete najnovšie správy a ležala na posteli.
Včera všetko prebrali, každý detail misie, teda tej oficiálnej časti, všetko ostatné, Theia akosi takpovediac vystrihla. To, že ju majster volal maličká, že zaspávala na jeho pleci... Nemohla jej povedať, čo cítila, ani keď ho volala späť.
Cítila sa kvôli tomu trošku previnilo, no nepredpokladala, že by bolo vhodné povedať jej niečo, čo by mohlo vyznieť do istej miery v ich neprospech, preto sa radšej držala oficiálnej verzie, v ktorej sa nič z toho neuvádzalo.
Mala nariadený aj deň odpočinku, po náročnejšej misii to bola nevyhnutnosť a takisto aj vzhľadom na to, že jej ruka, by mala ešte najmenej dvadsaťštyri hodín nebyť nijako výrazne zaťažovaná.
No privádzalo ju to do šialenstva, a to deň ešte ani zďaleka neskončil.
„K sebe?“
„Do časti pre starších členov...“
To bolo miesto, ktoré padawanky a padawani navštevovali len veľmi zriedkavo, lebo v tej časti chrámu bývali tzv. starší členovia, ktorí ešte nemali status majstrov, no už ani nepodliehali vyučovaciemu procesu.
Theia sa tam zatiaľ ešte nemala možnosť dostať a považovala to za príjemné zavŕšenie inak pomerne pokojného ničnerobenia.
„Bude párty?“ 
„Jasné, ale len taká menšia... to vieš, chlapec chce urobiť dojem...Nuž ešte možno príde aj Ivor, a tak poslala som mu správu, či sa nechce zastaviť... takže len taká maličká a musíme byť slušní, aby nás nikto nenahlásil...“ Agápe mala zrazu červené všetky štyri líca.
„No zatiaľ mi ešte neodpísal, tak neviem...“ tvárila sa mimoriadne nevinne, no bolo na nej vidieť, že by nemala nič proti tomu, keby sa tam zastavil.
„Jasné, ako inak...“ spokojne prikyvovala Theia. A už sa aj chystala jej pomôcť, lebo bolo nutné priniesť nejaké občerstvenie, keďže Gwain čo sa týkalo toho, málokedy myslel na ten správny výber.
A oni mali vždy po ruke všetko potrebné vďaka nakupovaciemu zoznamu, ktorí šestka pravidelne aktualizovala.
Šestka už aj teraz všetko pozorne zaznamenávala a tie najlepšie položky vždy objednávala z ich rozpočtu, tak aby im nič nechýbalo, šestka bola skrátka úžasne presná, čo sa týkalo týchto domácich záležitostí a dnes jej už urobila tri účesy, podľa jej momentálneho želania, no vždy akosi skončila pri svojom typickom voľnom vrkoči.
„Ide sa na výpravu, na neprebádané územie, to je hlavné...“ vyhlásila takmer víťazoslávne.
„Áno, iste, ako inak...“ usmievala sa aj Theia.
Ivor bol fajn a predpokladala, že s ním bude aj zábava, len dúfala, že kamarátka sa naňho príliš nenaviaže. Ona sama ani len nevedela, ako sa dostala do toho problému s Gwainom a teraz... zdalo sa jej, akoby až príliš skoro povolila svojmu majstrovi isté veci, no zrejme to súviselo s tým, že teraz keď ho prijala, brala ho čo sa týka dotykov, ako svojho predchádzajúceho majstra, tým sa utešovala, aj keď už teraz vedela, že to nie je celkom tak. Zahnala však spoľahlivo akékoľvek myšlienky spojené so Skywalkerom. A definitívne nie s Anakinom, absolútne a rezolútne pre ňu nemôže platiť toto oslovenie, aj keď jej to takpovediac dovolil.
A ďalej sa prehrabovala v ich hlavnej skrinke, šumivé chrumky tie musí rozhodne vziať aj tie hviezdičkové, tie mala najradšej, boli dobré aj v mlieku, ale bez neho jej chutili ešte viac.
„Máme aj tie hadie jazýčky?“ vedela, že Gwain ich miluje, no nikdy nie je ochotný ich kúpiť.
„Mali by byť tam niekde vzadu za tými zázvorovými cukríkmi...“
Tam sa Theia rozhodne nedívala, zázvorové záležitosti jej nikdy veľmi nechutili, no ukázalo sa, že boli presne za tou krabičkou, pripravila preto aj tie... silou posunula aj pár ďalších sladkostí... Pričom si dávala pozor, aby jej druhá ruka zotrvávala v pokoji.
„Čo má rád Ivor?“ opýtala sa.
„Neviem, no mesiačiky nič nepokazia...“ navrhla Agápe pomerne nesmelo a ona s ňou musela súhlasiť.
„No skutočne neviem, či naozaj príde či...“  obe jej hlavy, boli takpovediac v rozpakoch už len z tej predstavy.
Vložila do tašky aj tie... A okrem nich aj pár limonád. Predpokladala, že Gwain ich príde vyzdvihnúť, lebo samé nesmeli ísť na tú stranu, preto sa nebála, že by toho prípadne mohla naložiť viac, než by v danom okamihu zvládla odniesť.
S celým proviantom a s Gwainom, ktorý im prišiel ochotne robiť nosiča, sa napokon vybrali do časti, v ktorej boli ubytovaní tzv. starší členovia rádu.
Pridal sa k nim aj Ivor, čo Agápe veľmi potešilo, aj keď sa to snažila zakryť, no Thei to jej priam nákazlivé nadšenie nemohlo uniknúť. Agápe mala ráno ešte pár hodín no popoludní jej majsterka vybavovala akési súkromné veci, tak si s ňou pomerne príhodne dohodla, že bude mať aj ona voľno, aby sa mohla starať o svoju povedzme, že práve teraz trošku indisponovanú kamarátku.
 Nikto ich nezastavil, nikto si ich nevšímal, len Gwain ukázal pri prechode svoju kartičku a ich nahlásil ako svoju návštevu, na čom práve teraz nebolo nič zlé, keďže šlo o návštevu počas dňa, problém by nastal len keby tam chcela prísť sama, návštevy len vo dvojici, to už bolo omnoho podozrivejšie a často aj dosť ťažšie realizovateľné.
 Takto si len prevzali návštevnícke vizitky, všetci okrem šestky, ktorá samozrejme prešla bez problémov a nič také nepotrebovala, a mali možnosť ísť za ním ďalej, až k meditačnej fontáne predstavujúcej harmóniu a mier, ktorá vskutku pôsobila veľmi upokojujúco a slávnostne.
Až k menším bunkám, v ktorých, sa nachádzala aj tá jeho, mala aj taký malý balkónik. Na ktorom sa mohli pokojne usadiť.
„Tak vitajte u mňa...“ povedal im Gwain.
A pomáhal im dávať jedlo do misiek, o pitie sa našťastie postaral, Theia dostala svoju obľúbenú chladenú limonádu.
A práve s ňou sedela v tej časti balkóna, s ktorej mala dobrý výhľad na všetko čo sa dialo vonku.
Vonku bolo dnes veľmi pekne a stálo za to, vpustiť dovnútra viac slnka.
„Nebude to problém, ak všetko necháme otvorené?“  pre istotu sa opýtala Agápe.
„Nie, vôbec... Teraz je tu dosť pusto, všetci sú na misiách, a tak... aj ja pôjdem, už o tri dni budem zas preč... “
„Tri dni? Tak to je veľmi skoro, možno zas skončíme spolu, lebo majsterka spomínala, že tiež asi niekam vyrážame...“ pripustila Agápe tú možnosť, že by opäť mohli pracovať spolu.
Gwain s úsmevom prikývol.
„Ak to tak bude, tak potešenie je na mojej strane, keďže som už mal tú česť... a možno práve preto, by si mohla niečo vybrať, pokojne môžeš pustiť aj hudbu, kým sa to nedostane na druhú stranu, tak to bude v poriadku... “  Agápe prikývla zdvihla ruku a nastavila to silou.
„Čo je na druhej strane?“ zaujímala sa Theia.
„Nuž... tam už bývajú rytieri s vyššími hodnosťami, takí  ako ten tvoj majster... začína tam tzv. dlhý blok... je lepší než ten náš začiatočnícky, no tam sú už aj prísnejšie pravidlá a už by som vás tam nemohol tak dobre pohostiť ako tu.“