5. 3. 2016

Snapov syn 0.5





Snapov syn
*poviedka patrí k Čarovnej krajine (remake) zameriavajúcej sa na život, neuznaného syna Severusa Snapa a jeho láske k istej osobe... svojím spôsobom sa bude minulosť opakovať...
žáner: het, ale momentálne na tom vlastne ani nezáleží, krátka náladovka...
pár: bez páru (zatiaľ), postavy Quentin Quirrell (moja AUTP postava)  študent siedmeho ročníka na Rokforte, nepriznaný syn Severusa Snapa, jeho matka pochádza z rodiny Quirrellovcov no odčlenila sa od nich a otvorila si vlastnú dielňu so svojou spolužiačkou istou Brownovou, ktorá má dcéru Daphne (AUTP postavy)...
Daphne Brownová (budúca prváčka), Albus Severus Potter, James Potter (študent siedmeho ročníka)
Varovanie: AUTP postavy, nová generácia, možnosť, že história sa bude opakovať...




Sledoval, ako ďalšia z tých magických kociek zanechala za sebou dotyk slabého svetla.
Tmavovlasé dievčatko, ktoré sedelo vedľa neho, sa usmialo a položilo ju na vrchol druhej pyramídy. Pomocou prirodzenej mágie, ktorej sa pod jeho vplyvom len nedávno prestalo báť.
„Ešte tamtú skúsime? Tú modrú, dobre...“
Mala šťastie, bola jednou z tých, ktoré sa z toho dostali, z toho šoku spojeného s odmietnutím mágie tou najdôležitejšou osobou.
Bolo jej ublížené, to zanecháva stopy hlbšie, no on dúfal, že ešte stále bude môcť zabudnúť. A prijať mágiu, nedovoliť jej, aby prevzala kontrolu.
Viedla si dobre, lepšie než dúfal...
 „Áno, Daphne, môžeme to skúsiť...“  súhlasil Quentin.
Prisunul bližšie ďalšiu z nich. Ich ruky sa dotkli, keď jej ju podával. Teplo toho dotyku, po dlhom čase jediného, ktorý sa v jeho mysli nespájal so žiadnym druhom ohrozenia, bol ako vyslobodenie, ako prísľub tomu, že aj jeho môže chápať niekto, že práve ona v ňom nevidí to, o čom uvažujú všetci ostatní, že nie je pod tlakom tých dvoch mien, z ktorých preňho ani jedno nie je bezpečné.  
„Ale nebudeš sa hnevať... nebudeš, však... ak nebude svetlo...“ mračila sa, skúmavo naňho hľadela.
„Nie, isteže nie...“ ubezpečoval ju o tom pokojným hlasom. „Nedokážem sa na teba hnevať...“
Nevedel či pochopila, či toho bola schopná ani on ešte všetko nechápal.  Nerozumel tomu ako zvládol ten ďalší rok bez toho, aby Pottera... Ako vydržal ten tlak tých zaklínadiel, ktoré sa tlačili do jeho mysle, keď on naňho opäť útočil, keď mu nedovolil, aby zabudol.  James Potter, kto iný než slávny syn Harryho Pottera, by mohol urobiť niečo také a neobávať sa trestu.
„Len sa tak hráme...“
„Tak ako vždy?“
„Áno, presne ako vždy...“
„Tak dobre... teraz ďalšia...“
Videl ako sa dotkla kocky, ako v nej mágia opäť ožila. Ako sa tešila z tohto prejavu, ktorý jej samej nepripomínal to, čo prežila predtým, lebo on ju podporoval, lebo on nedovolil, aby sa s jej mágiou spojili nepríjemné pocity.  
„Pekné?“
„Veľmi pekné, Daphne...“ pochválil ju, jeho hlas znel inak, bez tej chladnej strohosti, bez útočnosti.
Jedna z jeho rúk opatrne prešla po jej chrbte.
„A boli pekne štyri... celkom iste,  jedna pre mňa, jedna pre moju mamičku, tá pre tvoju a jedna pre teba od Daphne...“
„Aj pre mňa... tak ďakujem...“
„Aj pre teba, lebo ťa ľúbim...“ pošepla mu.
Bol šťastný, jednoducho preto, že bol s ňou, v jej pokojnom svete.