13. 3. 2016

Temná strana sily 14. kapitola 3/3







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... 



***
Konferencia.
Aspoň tak by nazvala to, k čomu práve teraz používala tunajší komunikačný systém.
Nebol to jej nápad, oni sa im ozvali, a keďže práve teraz nemala nič iné na práci.
Senátorka bola vo svojej izbe, všetko prehliadla a mala pod kontrolou. Nič nenaznačovalo to, že by sa na nich malo práve zosypať celé impérium ani žiadni nájazdní lovci, práve teraz pre nich senátorka Amidala nebola veľmi príťažlivá, keďže v galaxii vypukol jeden z tých rozsiahlejších konfliktov. A jeden z nich práve prebiehal aj v jej izbe.
„Ty ma radšej nechaj na pokoji!“ kričala Agápe na Gwaina, ktorého mala Theia prepnutého na druhej strane. Vrátili sa zo svojich misií obaja, no očividne niečo nebolo v poriadku.
„No prepáč, ja som len podotkol, že by si si nemala ukladať fotku istého člena...“
„To nie je tvoja vec, nie si môj majster, ani nič podobné... A vôbec, kto ti dovolil hrabať sa v mojich veciach...“
Tí dvaja opäť akýmsi riadením osudu skončili spolu a zjavne to tentoraz nedopadlo až tak dobre, akoby malo.
„Ja som ti len chcel poradiť, vieš predsa, že záväzky tohto druhu... A v ničom som sa nehrabal, spustilo sa to samé, nemôžem za to, že si ani nevieš poriadne nastaviť hviezdnu projekciu...“
Theia chcela podotknúť, že práve on by nemal hovoriť o istých záväzkoch, keďže sa sám párkrát dopustil istej indiskrétnosti voči jej osobe, no iečo také mu samozrejme nemohla urobiť, nedokázala sa k tomu vyjadriť, hádali sa tak vášnivo, že ani len nemala priestor na to, aby niečo také mohla urobiť. Obzvlášť preto, že obe hlavy Agápe nasadili ten výraz, ktorý bol predzvesťou vecí nebezpečných. Čo bolo pre ňu aspoň ako-tak rozptýlením, keďže práve teraz neoceňovala ten pokoj a ticho, súvisiace s touto misiou.
Nevedela čo jej na tom vlastne prekáža, no akosi sa nedokázala upokojiť, odkedy sa stala tá vec s jej rodičmi, doma sa skrátka necítila dobre, priala si, vybojovať sa z toho a vrátiť sa za nimi až neskôr, keď všetko zapadne na to správne miesto, no práve teraz jej to nebolo umožnené, preto sa zrejme až príliš zamýšľala nad niektorými vecami, ktoré by jej predtým ani len nenapadli.
Ich hádku samozrejme nebrala vážne, považovala to len za jedno z tých menších rozptýlení.
Jej kamarátka však ovládala boj s dvomi svetelnými mečmi, vďaka svojim hlavám, mala trochu inú techniku a bolo ťažké za ňou stíhať, len dúfala, že Gwain si je vedomí toho, čo všetko riskuje. Niežeby sa obávala toho, že mu skutočne ublíži, no mohla ho pokojne vyzvať na menší tréning a poriadne ho strápniť pred všetkými, ako to už raz urobila jednému chlapcovi, ktorý sa pokúsil vtipkovať ohľadom jej dvoch hláv a povedzme, že odvtedy sa takýmto záležitostiam dosť vyvaroval.
„Nie, je to pravda, je to len fotka z toho podujatia, kde sme boli spolu nič viac, máš ich predsa aj ty, povedz mu, že...“
„Áno, iste, že ich mám ja...“ potvrdila Theia. A snažila sa nemyslieť na to, že si ešte nedávno obzerala hlavne tie, na ktorých bola v blízkosti svojho majstra.
Niečo na nich bolo, na tom jeho výraze, keď boli spolu, na každom jednom geste.
Akoby mu na nej skutočne záležalo, akoby nešlo len o to, aby jej robil spoločnosť, aspoň ona z toho mala taký pocit, priala si, aby to bolo tak, aspoň čiastočne to odľahčilo všetko, čím opäť prechádzala.
„Vážne, Gwain nemusíš sa ničoho obávať, Ivor je hneď na niekoľkých, nevidím vtom žiadny problém...“ kryla kamarátku, to bolo práve teraz jej úlohou, a nemala v úmysle od toho odstúpiť.

***

Otec za ňou prišiel počas popoludňajšej meditácie. Cítila jeho prítomnosť. Už si zvykla na to, že jeho sila sa zmenila, že nie je možné, aby ju používal tak, ako doteraz.
Meditácia bola jednou z tých záležitostí, ktoré by mohol zvládať aj so trvalými následkami, ktoré ostali po jeho posledných zraneniach. Mala by byť pokojná, mala by byť spokojná s jeho blízkosťou, tak ako doteraz, no pocit straty v nej stále prevládal. Nerozumela presne tomu odkiaľ pochádza, ale vedela, že spolu s ním sa práve teraz opäť objavil. Mala radosť, že je jej otcom, tešila sa z toho, ale zároveň pocítila aj akúsi zvláštnu formu zúfalstva.
Opäť používala techniku schodov, no čiastočne aj dávala pozor na všetko, čo sa dialo okolo nej, na každý úder srdca, každého živého či neživého tvora, ktorý by sa mohol dostať do blízkosti domu senátorkiných rodičov.
Otcovu prítomnosť nepovažovala za nič nepríjemné, ale stále sa v jej mysli spájala s istým druhom strát.
Tentoraz prešla hlbšie a on nemohol ísť s ňou až úplne po všetkých stupňoch.
A ona pochopila, čo znamená tá strata, keď sa odvážila opýtať samej seba. Posledná zábrana, ktorá jej bránila, odovzdať sa tým novým pocitom, bola preč, predtým, keď si myslela, že on by mohol, že to čo cíti k nemu by mohlo vyvážiť to, čo... získala vo vzťahu k svojmu novému majstrovi, práve teraz o tú možnosť navždy prišla. A obklopil ju strach, spolu s hnevom na matku, ktorý v nej opäť hlboko zarezonoval. Nemala právo jej to tajiť, mala ísť do rádu s tým, že tam stretne svojho otca, či už by boli spolu alebo nie. Čo len prispievalo k jej momentálnej podráždenosti, nič na tom nezmenilo ani to, že sa pokúšala nájsť si svoje miesto na stupni, na ktorom chcela dosiahnuť uvoľnenie, ktoré však neprichádzalo. Pomaly sa teda vrátila späť na jeho úroveň.
„Je to zvláštne, teraz to už viem, no hnevám sa kvôli tomu a niekedy si prajem, aby som to nevedela, aby som o vás mohla rozmýšľať inak... ja viem, je to možno hrozné, ale nie som si ani istá čo vlastne chcem...“
Sedela vedľa neho na tej mentálnej úrovni a cítila sa čiastočne vyslobodená, čiastočne v zajatí. Pod hviezdnou oblohou pod súhvezdím osamelého dievčaťa.
„Viac času a viac trpezlivosti, to bude chcieť, mrzí ma, že práve ja som pre teba zdrojom nepokoja, ale toto tajomstvo, bolo príliš dlho skryté, dozrel čas na to, aby sa odhalilo, aby už neskôr nebolo zdrojom ďalších konfliktov.“
„Možno raz to tak dokážem vnímať aj ja, ale dovtedy, dovtedy... ešte zrejme prejde veľa času... možno viac než by som chcela...“
„Ja budem pripravený, kedykoľvek ma budeš potrebovať, môžeš sa na mňa vo všetkom obrátiť, do istej miery nám bolo povolené byť spolu. “
To v nej obnovilo tú pôvodnú radosť a spolu s  Káinom sa pomaly vrátila späť.  

čaká nás jedna tá kapitola s Anakinovho pohľadu.  tzv. bonusová kapitola.