14. 5. 2016

Snapov syn 4: Potterovo prerieknutie





Snapov syn
*poviedka patrí k Čarovnej krajine (remake) zameriavajúcej sa na život, neuznaného syna Severusa Snapa a jeho láske k istej osobe... svojím spôsobom sa bude minulosť opakovať...
žáner: het, ale momentálne na tom vlastne ani nezáleží, krátka náladovka...
pár: bez páru (zatiaľ), postavy Quentin Quirrell (moja AUTP postava)  študent siedmeho ročníka na Rokforte, nepriznaný syn Severusa Snapa, jeho matka pochádza z rodiny Quirrellovcov no odčlenila sa od nich a otvorila si vlastnú dielňu so svojou spolužiačkou istou Brownovou, ktorá má dcéru Daphne (AUTP postavy)...
Daphne Brownová (budúca prváčka), Albus Severus Potter, James Potter (študent siedmeho ročníka)
Varovanie: AUTP postavy, nová generácia, možnosť, že história sa bude opakovať...


pre anjelik_majku.



Albus Severus Potter.
Mladý profesor, ktorý vzbudzoval najviac rozruchu na celej škole, hlavne medzi dievčatami, no pochopiteľne aj medzi chlapcami. Musela uznať, že disponoval istou príťažlivosťou, ktorá však práve teraz bola skôr na príťaž než na osoh. Nikto sa skrátka poriadne nesústredil a vyzeralo to tak, že niektorí chlapci dokonca pociťovali istú mieru ohrozenia, keďže ich spolužiačky akosi podliehali tej Potterovej charizme.
Bol synom premožiteľa Veď-Viete-Koho, to malo svoju váhu a vzbudzovalo veľké očakávania.
Potter sa práve teraz snažil pôsobiť uvoľnene, no bol trochu napätý a nebolo možné to prehliadnuť.  
Práve stál za katedrou v Učebni OBČM a držal v rukách pergamen z ich zoznamom. Jeho prvá hodina.
Ako každý nový učiteľ aj on prechádzal mená a zoznamoval sa s nimi, na tom nebolo nič mimoriadne.
„Daphne Brownová...“ prečítal jej meno a ona vstala, tak ako spolužiačka, ktorá to urobila pred ňou.
„Tu som...“ vyhlásila takmer bez záujmu. A chystala sa na to, že si opäť bude môcť sadnúť a predstierať, že neexistuje, tak ako to mala vo zvyku či už na elixíroch alebo na inom predmete.  
Čo sa však zmenilo, keď profesor na ňu pozrel a skonštatoval. „Tak to ste vy, no myslel som si, že sa voláte Quirrellová... Ste predsa príbuznou profesora Quirrella...“
Po jeho slovách na sebe priam cítila pohľady svojich spolužiakov.
„Nie, teda... volám sa Brownová... A nie som jeho príbuzná, to sa veľmi mýlite...“ hlesla slabým hlasom.
„Sme len...“ začínala sa do toho zamotávať, samo o sebe to bolo dostatočne komplikované aj pre ňu, definovať ich vzťah, taký aký bol, práve teraz bolo nad jej sily.
O to viac sa práve teraz hnevala na Pottera.
Jej tajomstvo, bolo prezradené v okamihu, naznačil, že by mohla... A zrejme si aj uvedomil, že urobil niečo nevhodné, vyčítal to z jej pohľadu a chcel sa presunúť k ďalšiemu menu, no bol prerušený Anne Weasleyovou.
„Tak ako to je, ste príbuzní alebo nie ste, to počujeme prvý raz...“ a nebola jediná, koho to zaujímalo.
Daphne zbledla.
„Nie, nie sme...“ zopakovala, no hlas sa jej pritom chvel.  „Naše rodiny spolu majú silné väzby, prevažne obchodné, no nie je to nič, čo by vás malo zaujímať...“ nikdy nemala v úmysle to priznať a už vôbec nie pred nimi, no tlak toľkých pohľadov a ten šepot.
„To je zvláštne, tak dlho je tu a ty si nič nepovedala...“ pokračovala Anne neľútostne a Daphne si takmer priala, aby s ňou nikdy nevstúpila do konfliktu, lebo vedela, že to nenechá tak.
„Veru áno, dokonca ani mne si sa o ničom nezmienila...“ pridala sa k nej aj Irene, ktorá dosiaľ nebola o tejto veci informovaná.
„Nepovažovala som to za dôležité...“ pokúšala sa z toho dostať Daphne, no bolo to čoraz ťažšie, lebo otázky pribúdali a ona nevedela či si s tým dokáže poradiť.
„Ako hovorím, sú to len obchodné väzby týkajúce sa dielne, nič čo by vás malo zaujímať...“
„Ale keď sa nad tým tak zamyslím, tak asi ty budeš to dievča, ktoré... áno, pomohol ti, ešte vtedy na škole, keď sa ti to stalo, keď si utrpela ten šok... bratranec mi povedal, že vtedy nič nejedol ani nepil, že len pracoval na tom, aby si sa prebudila a nepohol sa od teba, no nedošlo mi, že si to bola ty... “ ozval sa Ernie.
Dúfala, že teraz si na to už nikto nespomenie, bola to pomerne málo známa skutočnosť a akési nervové zrútenie nejakej prváčky nikto nepovažoval za jednu z tých vecí, ktoré by si mohli na dlhší čas, mohla z niekým spájať a urobila toho viac než dosť na to, aby sa to nespájalo s ňou, strávila dostatočne dlhý čas na to, aby celú pravdu prekrútila podľa svojich potrieb, a teraz jej to zrazu niekto pripomenul.
„Tak dosť, vrátime sa k zoznamu... a budeme pokračovať, tam kde sme prestali...“ vyvolal profesor Potter ďalšie meno.
Zbledla a nevedela čo by mala povedať. Tie ich pohľady boli skrátka neznesiteľné, akoby ju snáď nepoznali, akoby bola pre nich zrazu úplne inou osobou.
A za všetko mohol skrátka len Potter. Nikto iný než on, mohol práve počas svojej prvej hodiny urobiť niečo také.