10. 5. 2016

Temná strana sily 19. kapitola 2/2







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... opäť Thein pohľad



Na ktoré zareagovala aj Šestka, tým že sa nadšene zakrútila. R2 jej predsa len svojím spôsobom zaimponoval aj keď uznávala jeho manželstvo s 3PO, ktoré už bolo v podstate legendárne.
„Nič viac než to o čom už tak dlho snívaš...“ vyhlásil Anakin so všetkou vážnosťou a ukázal jej rozšírenie, ktoré Šestka potrebovala na to, aby dosiahla vyššiu inteligenčnú úroveň.
Theia sa neubránila nadšeniu, ktoré bolo v tomto prípade viac než na mieste, vzhľadom na to, spomenula mu to predsa len raz a medzi rečou, pričom vôbec neočakávala, že by to práve on mohol urobiť. No hneď sa v nej ozvala aj tá menej nadšená zložka.
„Majster, ale to je predsa, veľmi drahé to nemôžem prijať...“ trhalo jej to srdce, no vedela, že nemôže chcieť takéto veci od neho, nebola s ním preto, aby z toho mala výhody tohto druhu.
„To je v poriadku, Theia, je to pre teba a chcem, aby si to šestka vzala, inak sa toho budem musieť zbaviť, ako vesmírneho odpadu a to by si predsa nechcela... Neviem ako inak by som s tým inak naložil...“
„Nie, prosím to nie,“ hlesla Theia zdesene, pri predstave, že by sa skutočne mohol dopustiť takéhoto trestuhodného plytvania.
„Ale ja vám to splatím, nejako, postupne, keď budem v aktívnej službe tak... sa vyrovnáme...“ nedala sa odradiť od svojho úmyslu.
„Nie, to nie, je to dar, moja mladá padawanka, jeden z tých darov, ktoré sa budeš musieť ešte naučiť prijímať...“
Bola by ochotná sa s ním o tom ďalej dohadovať, keby nevzal Šestku a ona zo seba nevydala čiastočne vyplašené písknutie, keď vytiahol svoje nástroje. Potom akosi pozabudla na to, že v tomto zmysle nemala v úmysle ustúpiť a neskôr už bolo neskoro.
„Majster, viete čo robíte, teda...“ niežeby sa obávala, že by zámerne pokazil jej droida, no nebola to práve najľahšia záležitosť.
„Áno, viem, nemusíš sa báť, budem k tomu pristupovať so všetkou vážnosťou...“ prisľúbil jej, vskutku s vážnou tvárou.
A ona upokojujúco položila Šestke ruku na hlavu.
„Len žiadne obavy, Anakin sa o teba postará...“  vyslovila jeho meno s takou samozrejmosťou, až ju samú potešilo, že prestala pociťovať ten nepríjemný tlak.
A jeho úsmev, ten úsmev, ktorý bol tak dlho od neho vzdialený, ju rozohrial.
Sledovala ako opatrne deaktivoval Šestku, ako ju otvoril a vložil rozšírenie dovnútra, ako jeho ruky sústredene dokončili všetko, čo bolo nutné urobiť a pocítila aj dotyk sily, ktorý vnímala cez panel Šestky, niečo ako jeden z tých darov, ktorý ona ešte nevedela darovať.
Sledovala ako všetko do seba zapadlo, ako sa ten jemný mechanizmus takmer podriadil jeho vôli.
A tešila sa z toho, že takýto dokáže byť, taký bezprostredný vo vzťahu k nej.
„Učil ťa tvoj majster vytvárať putá?“ opýtal sa jej, keď dokončil posledné úpravy a vynovená Šestka ochotne skúmala svet spojená s novým rozlíšením.
„Áno, učil...“ predpokladala, že sa to aj tak dočítal z jej záznamov, no bola to štandardná otázka, skôr len slúžiaca na navodenie istej atmosféry medzi nimi.
„Ten môj vždy hovoril, že mi to šlo, niekedy až príliš, naviazanosť z mojej strany bola silnejšia než by mala byť...  Práve preto ťa musím varovať pred touto naviazanosťou, ktorej budeš zrejme čeliť počas našich ďalších lekcií, bol by som rád, keby sme prebrali tieto záležitosti vrátane, použitia sily na ovplyvnenie... tieto takpovediac duchovné záležitosti budeme mať teraz viac-menej na programe, okrem boja s dvomi mečmi, ktorý som ti sľúbil... No dnes by som bol rád, keby si mi pomohla s mojou loďou, dolu mám istý problém, pri ktorom by sa mi zišla tvoja asistencia...“
„Áno, majster...“ súhlasila ochotne.
Prešli spolu dovnútra, kde mu mohla opraviť istý palivový spínač, podávala mu nástroje, ku ktorým by sa inak musel dostávať omnoho ťažšie.
„Dnešný deň môžeme považovať za úspešný...“ pošepol jej, keď ju zozadu objal.
Cítila tú oporu, ktorú jej bol schopný poskytnúť, keď sa správal takto, keď medzi nimi nestálo nič, čo by ich mohlo rozdeľovať.
Aj ona sa usmiala, jej telom prešlo to hrejivé, príjemné napätie, súvisiace s jeho dotykom a blízkosťou s tou láskavosťou, ktorá bola práve teraz obsiahnutá v jeho hlase.
Cítila sa takmer až neúplná, keď ju pustil, vrátila sa k nemu, k jeho bozkom, k tomu druhu príjemného nepokoja, ktorý v nej práve vzbudzoval, čiastočne pohltená tou možnosťou, že by mohli byť prichytení, pulzovaním tej zakázanej túžby.

***

„Kanan?“
Oslovila mladého Jediho, ktorý práve dosť kráčal oproti nej. Poznala ho ešte z čias, keď spolu s jeho majsterkou boli na misii, bol tam vtedy aj Gwain a stále patril medzi jeho najlepších priateľov, aspoň pokiaľ sa nič nezmenilo. Bol od neho síce trochu starší, ale skvele si rozumeli.
„Theia, teba som teda, už dávno nevidel...“ trochu rozpačito si ju premeriaval.
Kanan bol skrátka fajn chlapec, vždy z neho mala dobrý pocit a z jeho strany voči nej neplynulo žiadne ohrozenie, ktoré spoznala až vo vzťahu ku Gwainovi.
A aj Šestke sa páčil, lebo sa s ním hneď zvítala a skúšala si tie svoje nové schopnosti priamo na ňom.
„Teda, tá sa akosi zmenila...“
„Nové rozlíšenie...“ okomentovala to Theia, viac než nadšene a bola by ochotná o tom každému porozprávať, už len preto, lebo to bolo niečo, čo si skutočne cenila viac než akýkoľvek iný dar.
„Veľmi pekné... skvelá práca...“ pochválil ju.
„To vieš, môj majster je šikovný, sám ju nastavil...“
„Tvoj majster?“
„Anakin Skywalker...“
Jeho meno vyvolalo požadovaný efekt. Aspoň v tomto prípade niekto vyzeral, že ho to skutočne zaujalo a nepovažuje to za katastrofu a pokus o jej zničenie.
„Prepáč, ja už som tu dlho nebol, stále sme na vonkajšom okruhu... A akosi sa to ku mne nedostalo... ale počul som o Káinovi a o tom, že bol vážne zranený... Je dobré, že si si získala vzťah k novému majstrovi... moja majsterka hovorí, že je to vynikajúci bojovník, sám so sa s ním ešte nemal príležitosť stretnúť, no aspoň to sa o ňom hovorí...“
„Už je na tom omnoho lepšie a stále sme v kontakte...“ vyhlásila ešte stále pomerne opatrne.
Bol to jej otec, no nesmela ho pred nikým z rádu tak osloviť, aby nenarušila morálku a nenaznačila tým ostatným, že záležitosti tohto druhu sú celkom bežnou vecou.
A vskutku bola spokojná s tým, že aspoň v istých kruhoch má jej majster dobrú povesť.
***
Agápe plakala a odmietala vstala z postele. Obe jej hlavy boli zalezené pod prikrývkou a nebolo možné ju odtiaľ dostať. Celkom nečakane a nebolo vhodné v takomto prípade meškať.
Bola taká zvláštna, odkedy sa večer vrátila na internát a ráno to naplno prepuklo.
Nevedela čo sa stalo a nemala ani len možnosť to zisťovať, zavolal si ju majster Yoda.
Zmocnilo sa jej nepríjemné tušenie súvisiace s jej tajomstvom, mysľou jej prebehlo či náhodou, možno niektorá zo žien vycítila... aj keď sa veľmi snažila udržať svoju silu izolovanú, ona na to výcvik mala, čím mala viac možností než senátorka Padmé.
No zrejme sa už so všetkým vyrovnala, lebo bola späť na Corusante, opäť sedela v senáte a nepočula o nej nič, čo by ju mohlo znepokojiť.
Toto predvolanie od Yodu ňou však otriaslo viac než si vôbec dokázala pripustiť.
 „Ja čoskoro sa vrátim a potom sa pozhovárame... mrzí ma...“
„Len choď to nič nie je, vôbec nič... je mi dobre, len si potrebujem trochu oddýchnuť...“ počula spoza prikrývok jednu z kamarátkiných hláv.