21. 5. 2016

Temná strana sily 20. kapitola







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... opäť Thein pohľad




„Pokojne vstúp drahé dieťa a pripoj sa ku mne...“ požiadal ju, veľmajster rádu Jedi.
Pomaly pristúpila k nemu a sadla si do meditačnej pozície, pretože ju práve teraz udržiaval aj on. A bolo takmer nevyhnutnosťou sa k nemu v takomto prípade pridať.
Práve teraz využíval techniku kruhu dôvery, ktorá pre ňu nebola tou najlepšou voľbou, radšej by sa uzavrela, no nebolo možné ustúpiť, nebolo možné uniknúť pred tou časťou pravdy, ktorá mala byť vyslovená.
„Strach už príliš dlho, sužuje ťa... a moje vízie teba sa týkajú...“  jeho hlas znel prívetivo, no slová, ktoré vyslovil v nej vyvolali novú vlnu znepokojenia.
„Mrzí ma to, majster...“ sklonila hlavu a dívala sa na svoje ruky. Snažila sa cítiť silu, spomenúť si, aké to bolo, keď ju cítila a nebola práve teraz spojená s previnilosťou, ktorá by mohla nebezpečne skomplikovať toto stretnutie. Nemala v úmysle hovoriť o tajomstve, nie teraz a už vôbec nie s ním, aj napriek tomu, že by sa jej nepochybne uľavilo, keby si dovolila o tom s niekým hovoriť, keby svoje tajomstvo nechránila aj za cenu svojho osobného pokoja.
„Moje rozhodnutie ublížilo ti... som si vedomí toho, že od istého času, priveľmi doplatila si na rozhodnutia rady... Skywalker nebol majster, ktorý by stabilitu poskytol ti... “ 
„Nemyslím si, že majster Skywalker...“ začala Theia mierne skrúšene, pretože práve teraz si nevedela predstaviť, že by ich jednoducho rozdelili, že by potom všetko mali zrazu prijať túto skutočnosť. Bolo to neznesiteľné, horšie, než čokoľvek iné, čo by sa mohlo stať.
„... je zodpovedný za moje chyby a za môj strach. Mrzí ma, že na vás tak pôsobíme, no robíme všetko, čo je v našich silách...“
Vedela, že to nie je také aké by to malo byť, že prekročili všetky hranice a do istej miery, zrejme nikdy pre ňu nebude takým majstrom akého by potrebovala, no nedokázala pripustiť tú možnosť, že by ho mali vystaviť potupe tohto druhu, že by mali jeho prijatie vrátiť späť. Nebolo pripravený niečo také prijať ani v lepších časoch a už vôbec nie teraz. A ona tiež nie, nebola ochotná sa ho vzdať ani keby ju mal zničiť, ani keby to všetko bola pravda, nepripúšťala si tú myšlienku, že by sa mohli natrvalo rozdeliť.
„Je to môj majster a ja som jeho padawanka, prijala som ho a on prijal mňa so všetkým, aj s dobrým aj so zlým... toto puto nie je možné prerušiť, majster Yoda, nie kým, nebude dokončený môj výcvik, takto to cítim a to je jediná pravda, ktorej verím.“
„O tom z mojej strany pochybnosti nie sú... zdá sa, že predsa len tvoj majster na teba zapôsobil niečím, že verná si toho, čo ťa učí... a práve to je pre mňa dôkazom, že môžem vás ponechať spolu, pokiaľ skutočne veríš majstrovi svojmu... pokiaľ puto medzi vami rastie, môžem ťa aj naďalej ponechať v jeho rukách... aj pravda, nemáš mi ešte chuť povedať niečo, čo by mohlo rozhodnutie toto ovplyvniť...“
Ticho.
Nechcela nič povedať, nemala v úmysle to urobiť aj tak nemala ani len najmenšiu nádej, že by sa mohla dostať z toho kruhu, do ktorého sa sama uzavrela.
On už bol jej cestou. A pochybovala, že by bez bolesti dokázala opustiť jeho.
„Nie, majster Yoda, nemám vám čo povedať, všetko je v poriadku, môj strach sa budem snažiť kontrolovať...“
„Ja hodiny meditácie naviac ti dám... hodiny počas ktorých ja naučím ťa kontrolovať tvoj strach, vtom pomôžem ti, lebo strach k temnej strane sily vedie... na to zabúdať nesmieme...“
„Áno, majster...“
Súhlasila s tým a pocítila úľavu, keď sa okolo nich rozostrel kruh meditácie, keď sa viac uvoľnil a ona sústredila svoje myšlienky do toho kruhu, bližšie k sebe samej, ďalej od neho.
Nechala v kruhu rásť svoj strach, sledovala ho, zo všetkých strán, hľadala v sebe jeho spúšťať, oddychovala, nechala svoju myseľ naplniť jeho pokojom a uvažovala aj nad tým, či on niekedy čelil podobnému strachu, či je skutočne taký nedotknuteľný alebo aj on má v sebe stopy toho všetkého, čo môže priniesť život, lebo v jeho pohľade bola tá múdrosť, ktorá sa nedala naučiť, bola to múdrosť, ktorej sa čelilo ťažko.
***
„Hodiny meditácie naviac....“ opakoval Skywalker zarazene, keď mu oznámila, že odteraz bude mať v rozvrhu istý čas vyhradený na stretnutia s majstrom Yodom.
Nebolo to pre ňu vôbec príjemné a priala si, aby to radšej urobil on, no nechcela, aby sa ešte raz vrátil k tej myšlienke, že by pre ňu bolo lepšie, keby zbavil Anakina záväzku majstra voči nej.
„Prečo s ním? Prečo nie so mnou... Čo tým chce dokázať...“
Jeho sila, práve teraz prudká a neovládateľná sa začínala meniť na hnev, ktorého sa bála.
„To je v poriadku, majster, len nám chce pomôcť nič viac...“ nepovedala mu o možnosti ich rozdelenia.
Pochybovala, že na to niekedy dozrie ten správny čas.
„Opäť sa postavili proti nám... opäť to urobili...“ prechádzal sa po ich triede, jeho sila akoby všetko ostatné dostávala z cesty, nebolo možné sa k nemu ani len priblížiť.
„Takže aj tebe povedal, že by možno bolo lepšie, keby si nebola mojou padawankou...“
Tie slová boleli, vyslovené takto, boli ako jeden z tých nebezpečných úderov.
Zachvela sa.
„Áno, zmienil sa mi o tom. Aký máte na to názor vy?“ bola to nebezpečná otázka, jedna z tých, ktoré vedú do pekla a k bolesti. Jedna z tých, ktoré spojenie medzi nimi práve teraz rozhádzalo a ju naplnilo strachom.
Obráti sa k nej, jeho pohľad aspoň čiastočne zmiernený jej strachom, bol čiastočne pozbavený temnoty.
Dotkol sa jej rúk, cítila pulzovanie sily, pomalé upokojujúce, no zároveň aj mala možnosť dotknúť sa toho spojenia medzi nimi, iného, nie takého, aké očakávala od ich vzťahu, no silného, silnejšieho než oni sami, no zároveň akoby predurčeného k utrpeniu.
„Nedovolím, aby nás rozdelili... Nie som ochotný ani len pripustiť tú možnosť...“
Uľavilo sa jej, tá vlna pokoja a bezpečia, akoby potlačila všetko ostatné a ona ešte chvíľu skúmala ich spojene, testovala jeho silu a opäť pracovala so svojím strachom.
„Ani ja, majster, nedokážem to...“ ignorovala aj pulzovanie tajomstva, ktoré bolo blízko, priveľmi na to, aby to bolo bezpečné, preto sa pomaly odtiahla. Prerušila kontakt a sadla si na jedno z tých vyvýšených miest.
No nesmeli urobiť nič iné, boli sledovaní, cítila to,  z toho majstrovho pohľadu, že práve toto miesto nie je vhodné na akýkoľvek kontakt, netypický pre majstra a padawnaku, ale túžila po ňom, viac než kedykoľvek predtým si priala byť v jeho náručí a na všetko ostatné zabudnúť.
Bolo jej dovolené len cítiť to spojenie medzi nimi.
 „No oni zrejme opäť niečo cítia, niečo čo nedokážeme zakryť, čo budeme robiť, Anakin?“
„Neznepokojuj sa tým, postarám sa o to...“ prisľúbil jej a ona nepochybovala o tom,že to skutočne aj urobí.
„Budeme pokračovať v lekcii?“
„Nie, dnes už nie, musím si niečo zariadiť...“
„Ako si želáte, majster, nech vás sprevádza sila...“ popriala mu viac-menej spokojne.
„Nech sila sprevádza aj teba...“  odpovedal jej na pozdrav.
Aj tak sa už zdržala dosť dlho a stále ešte nemala možnosť dostať sa k Agápe. Keďže majster si ju k sebe zavolal hneď po stretnutí s Yodom a nebolo možné ho odmietnuť.
***
Po návrate na internát Agápe už nebola v posteli. Sedela pri stole so Šestkou s plným pohárom vychladnutého čaju vedľa seba, čo neveštilo nič dobré, keďže si nevzala ani druhú šálku pre ďalšiu zo svojich hláv.
„Prepáč, ja nemohla som prísť skôr... Si v poriadku?“ Theia pohladila tancujúcu Šestku po hlave a sadla si k svojej kamarátke.
Upreli sa na ňu štyri páry červených a dosť opuchnutých očí. A ona akoby v jej pohľade videla seba, to čo by sa mohlo stať, keby...
„Budem musieť opustiť rád...“ povedala Agápe, tie slová, ktoré od nej samej nikdy neočakávala.
Mala pocit, akoby ju niekto oblial horúcou vodou.
„Prečo? Čo sa vlastne stalo?“
„Nemôžem o tom hovoriť, zakázali mi to, rada už rozhodla ja... budem musieť odísť ... ešte dnes...“ hlas sa jej zachvel.
„Kedy ti to oznámili?“
„Predtým než si šla ty za majstrom Yodom, som ja stála pred radou, všetko sa to zbehlo tak rýchlo... ja... už by som tu ani nemala byť, ale...“
„Agápe musíš mi povedať, čo sa vlastne stalo... Snáď s tým nemá niečo spoločné Ivor...“
„Nie, Ivor...“ smutne pokrútila jednou zo svojich hláv. „Medzi nami sa nikdy nič nestalo, aspoň nič také čo by skutočne...“
„Pôjdem sa s nimi pozhovárať, nemôžu predsa len tak...“
„Prijala som to, prijala som tú možnosť odísť radšej so cťou, než dovoliť, aby niekto zistil...“
„Čakáš dieťa, ale za to predsa...“ Theia len hádala, nevedela si predstaviť, čo iné by mohlo...
„Nie, nie... to by bolo ešte dobré, je to omnoho horšie... mohlo by mi hroziť obvinenie zo zrady... ja... už by som tu vlastne ani nemala byť....“ opakovala stále ešte dosť zarazene.
„Bol tam aj môj majster, bol na zasadaní rady....“
„Áno, bol tam... a aj ona sa zhodol s ostatnými na tom, že je to jediná vhodná ponuka, ktorú môžem prijať na to, aby sa všetko vyriešilo mimo republikových zložiek...“
Theia tomu nemohla uveriť, ona sama ho bránila pred majstrom Yodom, no on nebol schopný povedať niečo na obranu takého skvelého dievčaťa, akým bola Agápe.
***
„Je mi to veľmi ľúto, Theia, no rada si za svojim rozhodnutím bude stáť... tentoraz sme skutočne nemohli urobiť viac...“ vyhlásil Obi-Wan Kennobi. A bolo viac než očividné že sa mu to nehovorí vôbec ľahko.
„Obvinenie zo zrady, je to predsa Agápe, ona by nikdy...“
 „Mrzí ma to, no budem ťa musieť požiadať, aby si sa vrátila späť na internát, pokiaľ nemáš dnes žiadne hodiny...“
„Generál Kennobi...“ pokúsila sa o to ešte raz a snažila sa nenechať sa ovládnuť hnevom, no bolo to ťažké, ťažšie než kedykoľvek predtým.
No on len pokrútil hlavou a nechal ju tam stáť pred tými dverami. Rada ju už dnes neprijala.
Táto vec mala byť považovaná za uzavretú a jej neostávalo nič iné len vyrovnať sa s tým.
Zrušila aj stretnutie s Kananom obávala sa, že by práve teraz nebola tou najlepšou spoločníčkou a po návrate na internát, keď bola tá druhá posteľ zrazu prázdna a všetky veci Agápe boli preč, neubránila sa slzám, ešte nikdy tak neplakala, ako práve teraz, plač otriasol ňou samou a nemohlo ju utešiť ani pípanie šestky, ani dotyk jej robotického ramena na svojom chrbte.
A on si len tak odišiel, vedel, čo sa stane, vedel ako sa bude cítiť, no nebol tu pre ňu.
Teraz preňho už nebola dôležitá ani ona ani jej bolesť. Zrejme sa unáhlila, keď si myslela, že sa skutočne naňho môže spoľahnúť, no on pred jej bolesťou ušiel, stiahol sa, aby jej nemusel čeliť, nevedela či mu to dokáže odpustiť, netušila, či bude niečo silnejšie než jej hnev.
***
Neprišla na vyučovanie, nereagovala na správy, ani od rodiny, ani od priateľov. Všetko jednoducho vypla. Nevzala si so sebou ani Šestku a šla mimo chrámu, bez dovolenia, bez toho, aby jej majster vôbec tušil kde sa nachádza a zrejme by ho to ani len nezaujímalo.
No vzala si svoje meče, obe, už ich mala po ruke a odmietla sa ich vzdať, aj keď ich prítomnosť maskovala tým novým typom nenápadného odevu, ktorý jej to umožňoval.
Bola len vonku, len šla stále dopredu a dopredu, bez oddychu, bez zastavenia, bez možnosti uniknúť sebe samej.

predchádzajúca časť nasledujúca kapitola