2. 1. 2008

3. kapitola Rozsudok

„Myslíš si, že to prežije ?“ Bellatrix opatrne prešla po spotenom čele. Silno pritisla prikrývku na telo pokryté všelijakými stopami. Ženská postava bezvládne ležiaca na posteli vyzerala naozaj príšerne. Pery nadobúdali fialovú farbu. Už niekoľko dní odmietala akékoľvek jedlo. Želala si umrieť. Nikto ju nedokázal prebrať k životu. Nevnímala dianie okolo seba.

„Pochybujem o tom, že dokáže prežiť pozornosti nášho pána,“ chladne poznamenal profesor elixírov. Pritisol jej k ústam flakón z upokojujúcim odvarom. Neprehltla to.

„Alice sem nepatrí, nemala som dovoliť, aby ju sem priviedli. Donúť ju to vypiť ! “ nikdy nesúcitila z obeťami svojho pána, tentoraz však len veľmi nerada videla odchádzať mladý život.

„ Možno bude lepšie, keď ju necháme na pokoji. Nejaké zaklínadlo jej zasiahlo oči. Aj keď sa preberie už nikdy nebude vidieť,“ odvetil Snape. Opatrne nadvihol jedno viečko. Ukázal smrťožrútke poškodené časti oka, ktoré ledva držali pokope. Musel použiť pomerne zložité zaklínadla, aby si oči vôbec zachovali pôvodný tvar.

„Nie, Severus. To nemôže byť pravda. Ona je naozaj slepá ?“ vedela, že to pre ňu znamená smrť. Pán nestrpel vo svojej blízkosti nepotrebných ľudí, ktorí mu viac nemohli slúžiť.

„Nemala sa ho dotýkať. Bola to jasná provokácia. Tá hlupaňa mohla tušiť, že ju to vyjde draho,“ pomocou kúzla ju donútil vypiť fialovú tekutinu.

„Začarovala som ju imperiusom. Nevedela som, že Temný pán zareaguje takýmto spôsobom,“ zúfalo sklonila hlavu. Nemohla vyrozprávať nikomu príbeh spájajúci sa s tým dievčaťom. Nechcela, aby niekto poznal pravdu.

„Hádam ťa nemrzí, že si pomaly zabíjaš ďalšieho človeka ? Aspoň sa nesnaž tváriť, že to ľutuješ,“ posmešne sa uškrnul.

„Nechcem, aby zomrela. Musíš niečo urobiť, Severus !“ zúrivo ho schmatla za habit. Prudko sa vymanil z jej zovretia. Odsotil ju od seba. Vytiahla prútik a namierila mu ním do tváre.

„Čo to má znamenať ?“ hlas Temného pána im zabránil pokračovať v hádke. Zaujímalo ho, čo spôsobilo takú vážnu hádku medzi jeho služobníkmi. Neznášal, keď medzi sebou vyvolávali rozbroje.

„Naša drahá Bellatrix by sa vám chcela z niečím priznať, pane. Vlastne by vám rada povedala, že v nevhodnej chvíli použila imperius,“ posmešne odvetil Snape.

„Môj pane, nechcela som vám uškodiť. Bol to len nevinný žart,“ Bella rýchlo klesla na kolená.

„Prečo nič nevidím ? Nechcem byť v takej hroznej tme,“ z postele sa ozval znepokojený hlas. Alice si pomaly pretrela oči. Náhle ju zaplavili spomienky na minulú noc. Poníženie... mučenie... Zúfalo zaborila hlavu do vankúša.