27. 9. 2010

Pekelná hra 14. časť (celá)


Varovanie: 15+

Línia Sam/Dean, Castiel/Lucifer





O pár hodín neskôr...

Sam sedel v jednom z tmavších kútov. Ruky mal pritlačené k tvári a nervózne sa kolísal. Obklopovala ho rieka krvi. Sedel v nej a vôbec nič si nevšímal. Nepostrehol ani to, kedy ten chladný Dean vyšiel z miestnosti.
Takmer sa ho nedotýkal. Správal sa k nemu, akoby mu bol absolútne odporný. Sam k tomu nezaujal žiadne stanovisko. Jednoducho prestal cítiť, len otupene sedel na zemi a čakal, kým niekto príde.
Nemienil sa nechať zlomiť nikým a ničím. Povedal mu to. Opakoval mu to tisíckrát, počas toho mimoriadne necitlivého zážitku. Sam by to ani nedokázal nazvať sexom, bolo to jednoducho niečo odporné, zlé, neodpustiteľné...
Mal pocit, akoby niečo navždy stratil. Tú časť, ktorá milovala Deana a chcela, aby boli spolu. Cítil, ako to v ňom odumiera.
Nedokázal si predstaviť, že sa ho ešte niekedy dotkne.
Prinútil svoje telo vstať, pomaly obchádzal krvavú stopu, ktorá sa tiahla až od postele... Jeho oblečenie bolo nasiaknuté...
Nemohol sa dívať na tú krvavú stopu. Nechcel.
Prinútil sa vojsť do kúpeľne, ale všetko sa s ním začalo pomaly krútiť, spadol na zem...
Prebral ho jemný dotyk, ktorý v ňom okamžite vyvolal podráždenosť. Nad ním sa niekto starostlivo skláňal.
„Ešte ťa to bolí? Prepáč, ale nemám veľké skúsenosti s liečením...“ Natanaelov detský hlas ho veľmi rýchlo vytrhol z omámenia. Bolo to ešte dieťa, obsahujúce anjela, ale napriek tomu, nemalo o niečom takom vôbec vedieť.
„Je to v poriadku, nič mi nie je... Kde je Alice?“ opýtal sa Sam.
Natanael sa k nemu smutne pritisol. Sam sa trochu strhol, ale našťastie ho neodsotil.
„Bojím sa. Všetci sú preč. Nikoho neviem nájsť. Niekto zvnútra nás musel zradiť. Niekto mu pomohol dostať sa sem a teraz neviem...“ po tvári mu začínali stekať slzy. Potreboval svoju rodinu a nevedel, kde ich má hľadať.
„Neviem, či to vôbec prežili...Alice bola so mnou, ale... potom sa strhla tá bitka. Prišli cudzí anjeli a povedali, že nás nebo odsúdilo na smrť... Nerozumiem tomu. Prečo nás nenechajú na pokoji!“
Sam prekonal nepríjemné pocity a opatrne zobral Natanaela na ruky. Malý anjel sa na zemi necítil práve najpohodlnejšie.
Sam pocítil príjemné teplo. Nič ho nebolelo a pocítil v sebe silu vychádzajúcu z anjelovho rozochveného tela.
„A démoni?“
„Zničili ich... Unikol som im len preto, lebo Alice im nedovolila prejsť... “ pevnejšie sa oprel o Samovu hruď a pokúšal sa poutierať si slzy.
„Kde sú teraz?“
„Neviem, možno už vonku, ale nie som si istý...“
Sam s ním vyšiel z izby, zrýchlil krok, ale pohyboval sa potichu a dával si pozor, na každý podozrivý zvuk. Malý anjel sa nechal niesť.
Všetko bolo prázdne a tiché. Nikde ani stopa po anjeloch, ani po prítomnosti démonov.
„Nevieš, kam dali naše auto?“ opýtal sa Sam. To jediné bolo zabezpečené až dvojnásobne a nepočítal s tým, že nejaký démon pochopí hádanku, ktorou ho zapečatili.
„Malo by byť niekde pred hotelom. Videl som ho z okna, tuším v západnej časti...“ navigoval ho až, kým sa nedostali von. Ticho narušoval len hlas malého anjela.
Sam rýchlo prešiel až na miesto, kde parkovala Impala. Posadil Natanaela dovnútra a z kufra si zobral nejaké zbrane. Najradšej by odtiaľ hneď odišiel, ale nemienil to nechať len tak. Michael ani nikto iný, nemal právo niečo také urobiť.
„Ostaň vnútri. Hneď sa vrátim,“ požiadal malého anjela.
Natanael znepokojene prikývol a ľahol si na zadné sedadlo.
Vystrašene sledoval ako Sam niekam odchádza. Zabalil sa hlbšie do prikrývok a čakal. Nechcel odtiaľ odísť, ale ešte stále bol len dieťaťom. Existoval len veľmi krátko a nemal rozvinuté takmer žiadne anjelske schopnosti.
Sam potichu prechádzal okolo hotela.
Vonku to nebolo vôbec také tiché ako vo vnútri. Na každom rohu stretával anjelov, uzavretých v telách.
Vyzeralo to, akoby celé vojsko povstalo a rozdelilo sa na dve znepriatelené tábory. Alice musela zavolať padlých. Netušil odkiaľ to vie, ale cítil, že sú to oni. Nechávali ho prejsť a naďalej zadržiavali nebeských anjelov, ktorí len tak stáli vedľa nich. Nebránili sa. Nikto nebojoval. Všetkých obklopovalo ticho. Padlý počtom prevyšovali nebeských a to asi zrejme dosť zavážilo.
Alice sa dostala až k nemu. Pretlačila sa cez rady padlých a utŕžila pár úderov, nebeským, ktorý sa ju pokúšali zastaviť.
Predok tela mala obhorený, bola zakrvavená a šaty mala úplne spálené. Napriek tomu na jej tvári priam horel oheň.
„Sam, si v poriadku?“
„Nie, nie som. Čo sa tu do pekla deje?“
„Už to začalo. Michael a Lucifer. Posledný boj... Michael sa zbláznil. Neviem, prečo to urobil, ale rozhodne je to najväčšie šialenstvo, aké som za posledné roky videla. Zrútil všetky základné pravidlá, aby mohol zlomiť tie, ktoré nás obmedzovali. Teraz už môže použiť svoju schránku, ale bude to mať hrozné následky. Čoskoro vypukne búrka chaosu...“ viedla ho pomedzi rady stojacich anjelov.
Boli obklopení mrazivým vetrom a niektorí z nich sa pokúšali dostať k Samovi, ale padlí ich opäť zatlačili naspäť.
„A Castiel?“
„Michael ho používa ako štít. Nemôžeme sa k nemu dostať. Okolo Lucifera a Michaela je také obrovské pole chaosu... Je koniec, s našou dimenziou aj s touto planétou,“ ukázala Samovi priestor, ktorý vyzeral, akoby sa práve chystal padnúť do najhlbších pekiel. Zastali pri okraji toho oddeleného kruhu. Hotelové parkovisko sa zmenili na bojové pole.
Sam uvidel Castiela, ktorého držali dvaja slabší anjeli. Nemohol sa od nich oslobodiť, bol ešte stále príliš krehký.
Okamžite pochopil túto dosť neférovú stratégiu. Vždy, keď chcel Lucifer zaútočiť, bol donútený ustúpiť. Sam nikdy neveril, že by kvôli Castielovi niečo také urobil, ale zdalo sa, že Lucifer má preňho naozaj slabosť.
Nachádzali sa na opačnej strane kruhu. Jeden z anjelov mu pritláčal ku krku zbraň. Chcel ich zastaviť.
Alice ho potlačila ďalej od okraja.
„Neblázni, Sam. Môže ťa to spáliť. Tam sa teraz len tak ľahko nedostaneš,“ odhovárala ho.
Lucifer a Michael (Dean) okolo seba nahnevane krúžili. Obaja mali vytiahnuté svoje zbrane a pôsobili viac než hrozivo.
„Ako dlho to už trvá?“ opýtal sa Sam.
„Viac než tri hodiny,“ pošepla mu Alice.
„Požiadala som Natanela, aby ťa našiel, ale mal si ostať s ním. Toto nie je nič pre teba...“ zdvihol sa taký silný vietor, až sa k nemu musela bližšie pritisnúť, aby nespadla. Sam opäť musel prekonávať túžbu odstrčiť ju. Dotyky momentálne nebol schopný znášať bez nepríjemných pocitov.
„Nechal som ho v aute. Tam bude v bezpečí, ale ja nemôžem... Toto je aj moja záležitosť...“
Nepočuli, čo sa deje v kruhu. Všetko bolo plné výbojov. Mohli len vidieť, že Lucifer trochu krváca, ale nebolo to nič vážne, len pár škrabancov.
Sam uvažoval o tom, čo si vyberie. Či sa dokáže obetovať kvôli Castielovi. Veľmi tomu neveril.
„Alice. Musíme ho dostať preč. Neviem, ako to urobíme, ale Castiel tam nemôže ostať...“ potreboval niečo urobiť. Michael sa odvážil zasahovať do jeho vecí, chcel mu to oplatiť rovnakou mincou.
„Dobre, možno by sme mohli... Nechaj ma chvíľu porozmýšľať...“ dívala sa na kruh a chvíľu si nahnevane hrýzla pery. Potom vytiahla svoju zbraň. Zamumlala niečo po enochsky a hodila ju do kruhu. Dýka presvišťala vzduchom a okolo miest, cez ktoré preletela sa vytvorila akási úzska cestička, ktorou sa dalo prejsť bez popálenia.
„Ak už má byť koniec, tak aspoň naposledy...“ vytiahla druhú dýku a od jedného zo svojich anjelov vymámila ďalšiu, ktorú podala Samovi.
Sam si ju pokojne zobral.
Prebehli tou úzkou cestou. Nikto sa neodvážil ich zastaviť. Anjeli na opačnej strane ich nevideli. Boli príliš zaujatý sledovaním boja. Alice vyradila jedného, rýchlou ranou od chrbta, Sam sa postaral o toho, ktorý držal Castiela. Bežali tou istou cestou, ale kvôli búrke chaosu a sledovaniu súboja, to väčšina anjelov ani nezaregistrovala. Alicina dýka letela späť s nimi. Sam držal Castiela a nútil ho bežať, čo najrýchlejšie.
„Vezmi ho do auta. Tam budete aspoň trochu chránení. Ešte mám niečo v pláne, ale keby to náhodu nevyšlo, rada som ťa spoznala,“ zadychčane mu vysvetľovala Alice.
Sam sa s ňou chcel hádať, ale ona ho jednoducho premiestnila aj z Castielom. Skôr než sa stihli nazdať, ocitli sa späť v Impale.
Sam bol na sedadle spolujazdca a Castiel sa objavil vzadu.
„Ďakujem, Sam,“ odvetil potichu.
Natanael ho okamžite majetnícky objal.
Castiel ho hladil po vlasoch a poutieral mu slzy.
„Nemusíš mi ďakovať. To je v poriadku,“ odmerane odvetil Sam.
Pustil hudbu a pohodlnejšie sa usadil na sedadle.
Auto sa trochu triaslo, ale nebolo to až také hrozné. Potom sa nad nimi rozprestrela úplná tma, akoby bolo zatmenie, ale tentoraz nebolo žiadne v pláne. Sam ešte viac zosilnil zvuk. Nechcel na nič myslieť.
Občas pocítil slabšie chvenie, ale inak to vyzeralo úplne normálne až na to, že všade okolo nich zúril strašný vietor a niečo silno trieskalo po streche. Sam pevne držal dýku a bol pripravený na všetko... Okrem menšej váhy, ktorá mu pristála na kolenách. Bola to Alice a na mieste vodiča sa objavil Dean.
Sam zaregistroval pohyb aj na zadnom sedadle. Keď sa otočil, uvedomil si, že Lucifer zaujal miesto pri Castielovi.
Po tomto ho už naozaj nič nemohlo prekvapiť. Lucifer objal Castiel a malého a nič viac si nevšímal. Potichu si spolu niečo šepkali.
„Je tu aj Michael?“ tlmeným hlasom sa spýtal Sam. Pripadalo mu dosť nepohodlné, že Alice na ňom sedí, ale zrejme nebola iná možnosť.
„Nie, opustil telo, keď si uvedomil, že nemôžem zvíťaziť. Zrejme si myslel, že to svet zvládne, ale už dávno to tu nie je také ako predtým... Budeme musieť počkať. Teraz sa ma na nič nepýtaj..“ Upierala zrak k streche a niečo si začala šepkať.
Sam sa oprel viac o sedadlo a zavrel oči. Pokúšal sa nemyslieť na to, že Dean je vedľa neho. Vedel, že to nebola jeho vina, ale aj tak to nemohol len tak ľahko prijať.
Auto sa stále trochu chvelo a hlas Alice ho mierne uspával. Tak to napokon bolo tak, ako predpokladali, pomohol Luciferovi vyhrať. Možno sa blížil koniec sveta, možno nie, on mal chuť len spať a na všetko zabudnúť.

Koniec

Poznámka autorkyFF: neľakajte sa, toto je len koniec tej apokalyptickej časti. Ešte bude nasledovať bonus Dni chaosu rozdelený na dve časti Pekelná hra Castiel /Lucifer a Pekelná hra: Sam/Dean, ktorá sa bude zameriavať na to, čo sa s nimi dialo po „apokalypse“ teda, po búrke chaosu a bude to trochu také veď viete, ako po veľkej katastrofe... Takisto sa dozviete aj to, čo sa stalo s Bobbym, prípadne s inými ľuďmi a ako to vyzerá zo svetom po búrke chaosu...