9. 7. 2011

Hell hunter: Rodina 1/2



Názov: Hell Hunter
Fandom: supernatural/reaper
Pár: samifer
Varovanie: mladý, nevinný Sammy, upravený dej, žiadna apokalypsa...
Obsah (celkový):  Samuel Winchester je ľudským lovcom duší.  Musí sa postarať, aby sa uniknuté duše dostali späť do pekla. Túto prácu samozrejme nerobí dobrovoľne. Pred istým časom jeho otec urobil chybu, ktorej dôsledkom bolo, že sa Samova duša  stala majetkom Lucifera... Celá rodina sa pokúša pomôcť mu zrušiť kontrakt a Sam si to želá tiež, až kým sa so svojím zamestnávateľom nezačne zbližovať...




Sam si ani presne neuvedomil kedy zaspal.  Náhle sa prepadol do tmy a nechal chlad, aby sa postaral o zmučený chrbát.
Po prebudení mu už bolo omnoho lepšie. Chrbát stále nebol úplne v poriadku, ale aspoň sa dokázal pohnúť.
Nick ho stále držal pri sebe. Oči mal privreté a vyzeral spokojne, akoby aj on naozaj zaspal, ale Sam vedel, že to tak nie je.
Anjel niečo také nepotreboval. Bolo od neho naozaj láskavé, že tak dlho vydržal bez pohnutia. Sam sa k nemu aj ďalej túlil. Čerpal novú silu a pokúšal sa nemyslieť na ruku, v ktorej mu opäť začalo bolestne pulzovať.
Rukou siahol na jeho hruď. Nahmatal miesto, kde by malo byť srdce. Bilo. Prekvapilo ho to. Niečo také vôbec neočakával.
„Ako môže...“
Nick otvoril oči a zadíval sa naňho.
„Toto telo je živé. Dýcha a robí skoro všetky tie veci, ktoré sú pre vás ľudí úplne bežné...“  
„Naozaj všetky? A môžeš aj jesť?“ samozrejme, chcel sa spýtať  na niečo úplne iné, ale táto otázka mu pripadala omnoho neškodnejšia.
Lucifer smutne pokrútil hlavou.
„Nie. To jediné robiť nemôžem.“
„Tak z čoho potom získavaš silu?“  vyhŕkol takmer bez rozmýšľania. Inštinktívne sa pokúšal od Nicka odsunúť, lebo sa bál, že ho za takú opovážlivosť potrestá, ale on len napravil prikrývku a nechal ho, aby sa k nemu ďalej pritískal.
„Musím tvoju otázku poopraviť, Sammy. Ja nepotrebujem získavať silu. Toto telo áno.“
Pomaly sa posadil, tak aby mu nespôsobil ďalšiu bolesť. Sam bol vďačný za zmenu polohy.  Aj, keď prikrývka sa z neho okamžite skĺzla.
Prišlo to práve v tom najnevhodnejšom okamihu. Do Samovej provizórnej izby vošla Grace, spolu s nejakým podozrivo pôsobiacim mladíkom.
Očividne bola taká zabratá do rozhovoru, že si nevšimla ani svojho zamestnávateľa, ani nahého mladého lovca.
Dostala so seba nejaké slovo, ktoré Samovi nič nehovorilo, ale zrejme to nebola nadávka, lebo Nick ju celkom pokojne pozdravil tou istou záhadnou rečou.  Ich rozhovor bol dlhší a Lucifer napokon len spokojne prikývol. Stále si ešte nezvykol, že Grace je vyššou formou duchovnej bytosti a ovláda aj veci, ktoré on urobiť nevie. Vzhľadom na to, že bola na svete už vyše 2 000  rokov a mala za sebou aj 300 ročný pobyt v pekle, to však nebolo nič neobvyklé.
Samovi sa uľavilo, keď na svojom tele opäť pocítil prikrývku. Nick sa postaral, aby bol patrične zahalený.
Mladík, ktorý prišiel s ňou Samovi zamával a usmial sa naňho.  Grace ho okamžite vystrčila von z dverí a otočila sa k nim.
„Sam, obleč si nohavice. Prišli za tebou členovia tvojej rodiny. Neviem, odkiaľ majú túto adresu...“