7. 9. 2011

Hell hunter: Prísľub duše





Názov: Hell Hunter
Fandom: supernatural/reaper
Pár: samifer
Varovanie: mladý, nevinný Sammy, upravený dej, žiadna apokalypsa...
Obsah (celkový):  Samuel Winchester je ľudským lovcom duší.  Musí sa postarať, aby sa uniknuté duše dostali späť do pekla. Túto prácu samozrejme nerobí dobrovoľne. Pred istým časom jeho otec urobil chybu, ktorej dôsledkom bolo, že sa Samova duša  stala majetkom Lucifera... Celá rodina sa pokúša pomôcť mu zrušiť kontrakt a Sam si to želá tiež, až kým sa so svojím zamestnávateľom nezačne zbližovať...




Sam strávil v predpeklí takmer celý deň. Nespokojne posedával na lavičke a pokúšal sa priveľmi neopierať. Bolesť chrbta ešte väčšmi zosilnela, akoby blízkosť pekla znásobovala všetko utrpenie. Sam sa musel napiť, aby úplne nestratil silu.
Voda mala akúsi čudnú chuť, príliš sladkú a keď si ju nalial na ruku náhle sčervenela.  Sam tomu nevenoval pozornosť a pil ďalej. Potreboval to. Cítil, že inak by sa ešte nedokázal udržať na nohách. 
Okrem toho bol chránený  pekelnou zbraňou.  Chránila ho pred závislosťou od nadprirodzených vecí. Krv démonov rozhodne patrila do tejto kategórie. Preto nemal ani len najmenšie obavy, keď opäť okúsil tento nevšedný energetický nápoj.
Oveľa nepríjemnejšie pocity v ňom vzbudzovali občasné trhané výkriky. Jama bola príliš blízko a ani krv nedokázala zahnať jeho nepokoj. Nedávno bol aj on trestaný a vedel, že démoni by jeho telo roztrhali do najmenších kúskov, keby im to bolo dovolené.  Niektorí z nich by s ním radi robili aj iné veci, preto nebol ani trochu potešený, keď niekto prešiel hranicu. Sam šokovane zalapal po dychu a chvíľu sa dusil démonskou krvou. Stekala mu po brade a on si ju rýchlo zotieral. To, čo uvidel ho úplne ochromilo. Ohrozilo, že sa jednoducho prevráti a vypadne z bezpečia svojho útočiska.
Jeden z najznámejších pekelných mučiteľov. Démon Alastair ho poctil svojou prítomnosťou a okolo pliec objímal Samovho staršieho brata.
Majetnícky si ho tisol k  sebe, akoby mu patril.
Sam zliezol zo svojho miesta a náhlil sa k nim. Nie. To sa nemohlo stať. Otec nemohol niečo také dovoliť. Dean nemohol...
Chcel sa k nim dostať, ale priestor pod ním náhle stmavol...
Chvíľu sa dezorientovane obzeral okolo seba, kým mu došlo, že bol vrátený späť na Zem.
Vrátil sa späť do domu pekelnej lovkyne.  Očakával, že tam nájde svoju rodinu, ale obývačka bola takmer prázdna. Nedotknutá, akoby sa tam vôbec nič nestalo. Sam z toho nemal vôbec dobrý pocit.
Je Dean naozaj v pekle? Kde je otec a prečo no starší brat nezastavil? Ani Dean predsa nie je až taký blázon.
Jeho myšlienky prerušil chladný hlas: „Sadni si, Sam. Otvorili sa ti rany na chrbte...“
„Nechcem. Potrebujem vidieť svoju rodinu.“
„To nepôjde.“
Grace ho surovo dotlačila k stoličke bez operadiel. Musel si sadnúť. Jej ruky ho dostatočne silno zatlačili na príslušné miesto. 
„Ak sa neprestaneš vrtieť, nič ti nepoviem. Ty si niekam bežal? Prečo si niečo také robil? Celé sa ti to opäť roztrhlo.“
„Musel som vstať. Alastair odviedol Deana do pekla...“
„Mýliš sa, Sam.“
„Videl som ho!“
Sam sa pokúšal opäť vstať, ale Grace ho tlačila späť na stoličku.
„Dean, poď sem!“
Starší brat rýchlo vošiel do obývačky. Jej povestný ľadový hlas musel rozhodne počuť, ešte aj vo svojej hlave. Sam takisto vždy prišiel, keď ho volala, nedalo sa pred tým uniknúť.
Dean okamžite zamieril k nim. Sam si dal záležať, aby na ňom bolo vidieť, aký je nespokojný.
 „Pokojne, Sammy. Nič mi nie je. Som tu...“
Mladší brat ho pevne objal, aj napriek bolesti, ktorá ešte stále neustupovala. Pustil ho, až keď si bol stopercentne istý, že ho má pri sebe. Až potom dovolil Grace, aby pokračovala v ošetrovaní.
„Čo ťa tak vydesilo? Trasieš sa.“
„Videl som ťa v pekle. Alastair...“
„Asi si z teba robil žarty. Musíme ešte popracovať na tvojom rozoznávaní ilúzií. Dean bol po celý čas tu,“  nespokojne poznamenala Grace.
„Pokojne seď, Sam. Dean ti ešte musí niečo vysvetliť. Ja ešte pôjdem po ďalšie obväzy. Ten chrbát musíme, dať čo najskôr do poriadku.“
Sam prikývol a pokúšal sa trochu spamätať.
Keď Grace vyšla z obývačky, okamžite obrátil svoju pozornosť na staršieho brata.
„Ako to dopadlo?“ opýtal sa prísne.
„Sme vtom spolu, Sammy. Prijali sme výzvu a otec prehral. Teraz sme obaja...“
„Ako si to mohol dovoliť? Sakra, Dean od teba som to nečakal! A kde je otec?“
„Chcel som ti pomôcť. Otec si bol istý, že to vyjde, ale nepodarilo sa nám to. Odišiel. Povedal, že sa vráti o pár dní. Tvoj šéf nenamietal.“