9. 9. 2011

Chata 11. kapitola 3/3




Pár: Misha Collins/Mark Pellegrino
Kategória: real person slash, supernatural
Predpokladaný počet kapitol: 15 + prológ a epilóg (Kapitoly opäť delené po troch častiach)
Varovanie: slash, first time, romantika, h/c,  sweet innocent, hurt Misha...
Obsah:  Misha (20) sa vyberie na výlet so svojimi „bývalými“ spolužiakmi (kamarátmi) z vysokej školy. 
Prežíva dosť ťažké obdobie, lebo ho zo školy vyhodili a rodičia s ním prerušili kontakt. Má to byť posledný 
výlet, počas ktorého chce na všetko zabudnúť a rozhodnúť sa, ako bude prebiehať jeho ďalší život... Jedno 
priznanie a silná búrka úplne všetko zmenia a on sa ocitá sám, stratený v lesoch, bez akejkoľvek pomoci... Preberá sa v chate v rukách neznámeho muža...
Poznámka: tento príbeh nemá nič spoločné s ich skutočnými životmi a príslušných pánov bohužiaľ  
nevlastním. A takisto ani s ich skutočnými povahami, názormi atd... Je to celé len fikcia, výplod mojej fantázie a nič z toho sa nestalo ani nestane...



Misha

Mark surovo vytiahol usb kľúč.  Netušil, či je prenos už dokončení. Desilo ho, že tá vec vie tak veľa o jeho uvažovaní.
A čo bolo horšie, tá podobnosť sa nedala poprieť. Bol to on.
Jeho telo. Jeho hlas.
Dobre si spomínal na to, ako mu profesor povedal, že problém s týmto človekom je vyriešený. Ospravedlnil sa mu za to, že niekoho takého pustil do chaty.
„Tá osoba. Ten... On... poznám ho... Bol tu po celý čas...A on tvrdil, že odišiel...“
Dlho mu trvalo, kým sa spamätal. Misha sa dotkol jeho ruky a niečo mu šepkal. Cítil sa slabý, nevýrazný, chorý, akoby všetko stratilo zmysel. Upínal sa len na jedinú chvíľu, ktorú nikdy nemohol pochopiť.
„Kto je to?“ jemne sa spýtal Misha.
„Profesorov mladší brat. Neviem, ako sa volá. Už si nepamätám. Raz za nami prišiel do chaty, bolo to už dávno, ale mali sme spolu... Zblížili sme sa, ale Profesorovi sa to nepáčilo. Prichytil nás spolu. Na gauči v obývačke. Nahneval sa a zavrel ma do jedného z laboratórií. Potom sa pohádali. Dlho sa naťahovali, počul som ich krik a neskôr už len buchnutie dverí. Povedal mi, že odišiel a už viac nepríde. Vyzerá rovnako ako predtým, ale prešli už roky... Nemôže vyzerať ako predtým... Správa sa, akoby ma celý čas sledoval.  Vie, čo urobím. Vie, kam by som ťa zobral... Neviem, čo... Neviem, čo urobíme...Musel ma po celý čas sledovať tam v tej nádrži... Mal som to skontrolovať, mal som...“
Nechcel, aby si Misha myslel, že to nedokáže zvládnuť, ale potreboval to zo seba dostať, a keď už raz začal bola to takmer nekonečná lavína slov... Potom prezrel celú miestnosť a hľadal ďalšie kamery, ktoré nepatrili k zabezpečeniu domu. Táto miestnosť bola čistá. To ho trochu upokojilo.
Hovoril mu o tom, aký bol šťastný, keď sa s ním niekto zaoberal. Ako prvý krát prišiel na to, že sa o niekoho dokáže zaujímať takýmto spôsobom. A tá osoba bola zrazu preč a on opäť ostal len z Profesorom.
Misha mu tiež porozprával o tom, čo ho ťažilo.
O tom, ako chcel odísť o nedokončenej škole o obavách, že sa zaňho budú rodičia hanbiť...
Jedna téma striedala druhú a obom sa značne uľavilo.
Dlho tam spolu len sedeli a rozprávali sa o všetkom možnom.  Bolo to po prvý raz, čo si našli čas aj na niečo iné, ako na situáciu týkajúcu sa producentov.
Keď sa bezpečnostné opatrenia uvoľnili a búrka konečne ustala, opatrne vyšli z domu.
Nezastali, kým neboli v čo najväčšej vzdialenosti. Mark ich viedol bezpečnou cestou.  Stále sa obzeral, či ich náhodou niekto nesleduje.
Misha mal na starosti psov. Dával pozor, aby sa niekam nezamotali a ani na chvíľu ich nepustil z dohľadu.
Vzduch po búrke bol príjemný, čerstvý a voňal spôsobom, ktorý sa Mishovi páčil, až kým mu niečo bolestivo nezovrelo žalúdok. Zosunul sa na kolená a zúfalo zalapal po dychu. Zabolelo to. Po prvý raz pocítil to, čo mala na mysli tá bytosť.
„Misha?“
„Nemôžem...“
Mark mu odhrnul tričko a pozrel sa na stav tmavých žiliek. Bolestivo pulzovali pod jeho pokožkou a utíšili sa, až ho jemne pohladil.
Misha spokojne zavrel oči a vychutnával si ten dotyk.
„Čo urobíme? Ja nechcem ísť za nimi, nechcem žiadnu rozumovú zložku, ale takto sa nikam nedostaneme....“
„Vezmem ťa do Severného laboratória. Pred nedávnom som tam skúmal isté vzorky kameňov. Je tam všetko, ale je to len taký menší prístrešok... „
Misha prikývol a dovolil mu, aby ho podoprel.
„Je to ďaleko?“
„Poznám skratku. Dostaneme sa tam rýchlo...“
Misha sa o neho oprel. Privieral oči a nechal sa naslepo viesť.  Čím bližšie bol pri Markovi, tým slabšiu bolesť pociťoval.
Mark ho napokon zobral na ruky. Pripomenulo mu to situáciu, keď ho zakrvaveného niesol do domu. Cítil sa už omnoho lepšie a ani si nepripúšťal inú možnosť.
Severné laboratórium bolo nezávislé od ostatných častí. Bola to len akási búdka, umiestnená na mimoriadne vhodnom mieste s dobrými podmienkami.
Mark ju otvoril a opatrne zaniesol mladíka dovnútra. Psi poslušne vošli a našli si svoje zvyčajné miesto.
Búrka našťastie nič nepoškodila. Všetko bolo v poriadku.
Mark zložil mladíka na svoju posteľ.
„Ako ti je?“ 
„Už je dobre.  Potrebujem sa len napiť a...“
„Prinesiem to. Zatiaľ si oddýchni...“
Mark zamieril do skladovacieho priestoru a vybral z neho fľašu minerálky. Pre istotu aj dve poháre. Našiel aj náhradné misky.
Podal Mishovi fľašu a nalial vodu aj do misiek pre psov.  Pohľadal pre nich aj nejaké hračky a vrátil sa späť k svojmu partnerovi. Počkal kým dopije a až potom sa mu začal venovať.
Potom vytiahol zo jednej z uzavretých zásuviek pár lesklých kamienkov.
„Ukážeš mi, kde presne ťa to zabolelo?“
„Neviem to posúdiť. Je to taká celotelová bolesť... Najviac asi na bruchu...“
Mark mu priložil jeden z kamienkov na miesto, ktoré označil. Slabý náznak bolesti sa vytratil a Misha sa konečne mohol posadiť.
„Pomohlo to?“
Misha prikývol. Bolo to naozaj omnoho lepšie.
Mark si sadol k nemu a tiež si poprikladal ďalšie kamene. Takisto sa mu značne uľavilo. Chvíľu obaja len sedeli a vychutnávali si príjemný záchvev energie, ktorý do nich prešiel.
„Ako si vedel, že to pomôže?“
„ Tieto kamene som skúmal, týždeň pred tvojím príchodom. Sú lepšie, ako akékoľvek lieky proti bolesti. Zatiaľ to bude musieť stačiť. Pokúsim sa zariadiť, aby sme nemuseli podstupovať nič z toho, do čo ho nás nútia. Keď to bude hotové, odídeme odtiaľto čo najďalej.“
„A čo tie záznamy? Pozrieme si ich.“
„Ja nemôžem. Nedokážem sa na to dívať.“
„Ja si pozriem tie záznamy. Ty prečítaš denník. Myslím si, že tak nám to pôjde rýchlejšie. A čo psi? Oni nepotrebujú nič...“
„Overím si to. Bude najlepšie, keď sa do toho pustíme.“
Mark priniesol počítač a odhalil veľkú obrazovku, nastavil to tak, aby záznam šiel na nej  a odovzdal Mishovi ovládanie.
Potom zasadol k stolu a pustil sa do prezerania príslušných stránok denníka.
Misha si prezrel názvy súborov.
Nastavil sa hneď na prvý záznam s názvom Nicol.

Celú obrazovku okamžite vyplnila tvár jeho priateľky. Bola bledá a nervózne sa chvela. Mala na sebe oblečené kratučké letné šaty, ktoré už Misha  na nej pár krát videl.  Sedela za stolom v akejsi kancelárii a nervózne sa pohrávala s remienkom kabelky.
Dovnútra vošiel nejaký muž, nebol to ten z nádrže, ale niekto úplne cudzí. Misha sledoval ako si podali ruky a vymenili si zvyčajné zdvorilostné pozdravy.
„Ste si istá, že rozumiete podmienkam zmluvy? Takisto potrebujem ešte raz potvrdiť zoznam tých tiel.“
„Áno, som. Všetko pôjde tak, ako sme sa dohodli. Dávala som im to, čo ste mi poskytli a už sú takmer pripravení. Po príchode do tej oblasti to už pôjde takmer samo.“
„Súhlasíte aj so špeciálnym bodom...“
„Áno, súhlasím...“
„Musím vás požiadať, aby ste súhlasili ešte z jednou vecou.“
„O čo ide?“
„Počas toho nášho malého experimentu, nebudete poznať všetky podrobnosti. Dostanete príkaz, ktorý vám zabráni prezradiť čokoľvek, čo by pokazilo celú akciu.“
„Tak to bude lepšie. Misha ma pozná príliš dobre. Zistil by, že niečo tajím.
„Výborne....A teraz vás musím váš požiadať aj o to, aby ste si vyhrnuli sukňu.“

Misha zastavil záznam, keď si uvedomil, čo tí dvaja v kancelárii budú robiť.
„Mark, poznáš toho muža?“