7. 10. 2011

Chata 13. kapitola 3/3






Pár: Misha Collins/Mark Pellegrino
Kategória: real person slash, supernatural
Predpokladaný počet kapitol: 15 + prológ a epilóg (Kapitoly opäť delené po troch častiach)
Varovanie: slash, first time, romantika, h/c,  sweet innocent, hurt Misha...
Obsah:  Misha (20) sa vyberie na výlet so svojimi „bývalými“ spolužiakmi (kamarátmi) z vysokej školy. 
Prežíva dosť ťažké obdobie, lebo ho zo školy vyhodili a rodičia s ním prerušili kontakt. Má to byť posledný 
výlet, počas ktorého chce na všetko zabudnúť a rozhodnúť sa, ako bude prebiehať jeho ďalší život... Jedno 
priznanie a silná búrka úplne všetko zmenia a on sa ocitá sám, stratený v lesoch, bez akejkoľvek pomoci... Preberá sa v chate v rukách neznámeho muža...
Poznámka: tento príbeh nemá nič spoločné s ich skutočnými životmi a príslušných pánov bohužiaľ  
nevlastním. A takisto ani s ich skutočnými povahami, názormi atd... Je to celé len fikcia, výplod mojej fantázie a nič z toho sa nestalo ani nestane...





Mark

Po krátkej sprche a postaraní sa o malého, boli obaja už úplne hotoví. Jediné na čo sa zmohli, bolo zalezenie do postele.
Majiteľka im poskytla izbu s postieľkou. Našťastie to bola žena, ktorá nemala s takýmito vecami problémy. A dokonca si ich ani priveľmi nevšímala. Dôležité pre ňu bolo len to, či mali peniaze.
Mark opatrne odhrnul prikrývku a chystal sa pridať k svojmu partnerovi. Nemohol sa dočkať toho, že si konečne budú môcť poriadne oddýchnuť. Na akékoľvek iné činnosti im práve teraz neostávala energia.
Práve keď bol už pohodlne uvelebený na posteli, začul zvonenie telefónu. Mark okamžite vyskočil, aby ten nepríjemný zvuk neprebudil malého.
Dokrivkal k telefónu. Za sebou počul nahnevané komentáre svojho partnera.
„Čo tá ženská, môže teraz chcieť?“ mrzuto sa spýtal Misha.
„Neviem, čo také dôležité nemôže počkať až do rána.“
„Prosím,“ ozval sa do telefónu. Na jeho hlase bolo cítiť, že ho to mimoriadne otravuje. Misha nespokojne objímal vankúš a stále sa mračil.
„Áno, izba číslo 25. Nie, rozhodne sem nikoho nepúšťajte, ale... Počkať, hovoríte, že je tu... A tvrdí, že... Nemôžu až ráno? Dobre, ale... Nie, no... Počkať, nie ja...“
Mark nahnevane položil telefón.“
„O päť minút sú tu,“ skonštatoval otrávene.
„Kto? Snáď nie producenti?“
„Horšie. Tvoji rodičia a moja sestra. Mal by si sa opäť poobliekať.“
Misha príšerne zbledol a vyskočil z postele tak rýchlo, až takmer skončil na zemi.
„Moji rodičia? Čo tu robia? Ako vedeli, že...“
„Netuším. Nič mi nevysvetlila. Jednoducho povedala, že ich poslala hore.“
Misha si začal rýchlo naťahovať nohavice. Nešlo mu to vôbec ľahko. Celý sa chvel a poplašene hľadel na dvere.
Mark sa obliekal o niečo pokojnejším spôsobom, ale ani jemu nebolo všetko jedno. Bol si istý, že producenti si na nich zas niečo vymysleli.
Klopanie na dvere prišlo tak rýchlo, že sa s toho ani nestihli spamätať.
Misha pribehol k dverám ako prvý a opatrne odomkol časť dverí. Pootvorili sa iba o kúsok. Nechcel dávať dolu aj tú retiazku, ktorá bola navrchu.
Mark sa k nemu pridal. Misha bol rozkošný, keď takto poskakoval, ale rozhodne to nebolo ani trochu vtipné.
Ešte nebol pripravený na takúto rodinnú akciu. Niečo také by naplánoval až o pár mesiacov. Možno aj rokov, pokiaľ by sa to týkalo Carol. Nebola ktovieako nadšená zo spôsobu jeho života a rozhodne nemal chuť ju postaviť pred hotovú vec. Okrem toho tu boli aj iné veci, ktoré by dokázali len veľmi ťažko vysvetľovať.  A rozhodne by len ťažko vyriešil aj to, že už nie je tak celkom jej bratom.
„Misha, si to naozaj ty? Si v poriadku?“ ženský hlas plný obáv k nim prenikol cez dvere.
„Áno, mami...“ potichu hlesol Misha.
Otvoril aj druhú časť dverí a postavil sa tvárou v tvár svojej rodine.
Mark mal možnosť vidieť dvoch veľmi seriózne pôsobiacich ľudí. Nízka tmavovlasá žena oblečená v elegantnom čiernom kostýmčeku sa predrala dopredu a objala svojho syna. Jeho otec mu bol postavou a vlasmi veľmi podobný, ale bolo jasné, že jednoznačne zdedil aj niečo po matke.
„Misha, prečo si sa neozval? Veľmi sme sa o teba báli...“
Jeho otec ostal trochu zarazene stáť, keď sa jeho pohľad stretol s Markovým.
Našťastie nemali čas na nič ďalšie, lebo Caroline, Markova sestra sa nemilosrdne predrala dopredu a objala svojho brata.
„Ahoj, Mark. Prečo si mi nezavolal?  Poznáš predsa cestu do mesta.“
„Ahoj, Carol. Prepáč, ale v poslednom čase sa toho udialo príliš veľa.“
„Ako je to s tou vraždou? Čo sa vlastne stalo v tom tvojom lese? Už dávno si sa mal odtiaľ odsťahovať... A tento mladík je kto?“ kládla mu naraz toľko otázok, až to takmer nestíhal vnímať.
Misha sa vymanil z matkinho zovretia a zúfalo sa naňho pozrel. Mark nevedel, čo by mal povedať. Nechcel na večer vyvolávať nepokoje. A o tejto veci by sa rozhodne mal najprv poradiť so svojím partnerom.
Mark si pohľadom vypýtal povolenie od svojho partnera.
Misha jemne prikývol a statočne sa zahľadel na svojich rodičov. Mark ho musel obdivovať. Bolo od neho veľmi odvážne, že to nechcel nechávať na neskôr.
„Je to môj priateľ.“
„Čo ste to povedali?“ Mishov otec poriadne zvýšil hlas.
Misha podvedome ustúpil k Markovi.
„To, čo ste počuli pán...“
„Máte tú drzosť mi povedať, že zneužívate môjho syna?“
„Chester, počkaj, ne...“ Mishova matka sa pokúsila trochu zmierniť hnev svojho manžela, ale nepodarilo sa jej to.
„Nie, Amelia. Teraz ma nechaj. Rozprávam sa s tvojím synom a týmto...“
„Prestaň, otec! Pokiaľ si sem prišiel len urážať môjho partnera, tak môžeš pokojne odísť. Nestojím o žiadne hysterické scény. Sme spolu. Vôbec ma netrápi to, čo si o tom myslíš.“
Mark jemne objal svojho partnera okolo pása. Dokonca aj túto mierne vzdorovitú tvár svojho milenca považoval za veľmi príťažlivú. Bojoval s túžbou dať mu to okamžite najavo.
„Ty si naozaj?“
„Áno, otec.“
„Si si tým istý, Misha? Možno len...“
Mladík pokrútil hlavou. Mark vedel, že mu nemôže povedať nič o ich momentálne situácii. Vysvetľovať tú vec s partnerstvom a nádobou by takisto nebolo veľmi vhodné. Preto im neostávalo nič iné, iba podať tú časť pravdy, ktorá bola vhodná aj pre verejnosť, aj keď vo svojej podstate nebola vôbec príjemnejšia. Hlavne nie pre rodičov dotyčnej osoby.
„Som si tým úplne istý.“
„Vtom prípade môžeme preskočiť túto komédiu a venovať sa vážnejším veciam.“
„Akým?“ prekvapene sa spýtal Misha. Očakával, že jeho otec bude ďalej vyvíjať nátlak. Dokonca počítal aj s dosť nešetrnou demonštráciou sily. Posledné čo očakával bolo zachytenie hlasu producenta umiestneného v otcovom tele.
Mark to tiež postrehol až teraz. Boli priveľmi unavení a rozrušení a čiastočne si mysleli, že to prichádza od toho dieťaťa. Rovnakí hlas prichádzal aj od Caroline.
„Už vám to došlo. Tak to vám teda trvalo. Čo ste si mysleli? Kam som podľa teba asi tak odišla s Jeremym?“
„Ty si tiež? Súhlasila si s niečím takým...“ podráždene si ju premeral Mark.
„Samozrejme, že áno. Kvôli tomu, aby som mohla byť so svojím partnerom, urobím čokoľvek. Je mi jasné, že aj ty to chápeš, ale už tu dlhšie nestojme. Vzbudzujeme pozornosť. Porozprávame sa vnútri.“
Mark a Misha boli natoľko šokovaní, že sa jej ani nesnažili podstaviť do cesty. Mishovi rodičia vošli hneď za ňou a zatvorili za sebou dvere.
„Načo bolo dobré to divadielko?“ namosúrene si premeral otca.
„Bolo to nutné, aby sme zistili, či sa vôbec dokážeš postaviť sám so seba. Okrem som sa veľmi chcel zahrať na tvojho otca a vyskúšať si aké to je, keď sa ľudia kvôli takýmto malichernostiam poriadne rozčúlia. Je to otravné a nepotrebné. Naozaj ich nechápem,“ bezstarostne dodal Chester.