16. 7. 2012

20. kapitola Piknik 2




páry: HP/SS, NL/LV
varovanie: rodinné, dramatické 15+
poznámka: poviedka obnovená v rámci prázdninového projektu dokončovanie poviedok.

Modrá deka bola už pripravená na tráve. A čakal na nich aj piknikový košík starostlivo chránený kúzlom. Gareth očividne myslel na všetko. Dokonca tam boli aj vankúše, o ktoré by sa Harry mohol oprieť, aby mal náhodou ešte pociťoval nejaké nepríjemné účinky detskej mágie. Na čerstvom vzduchu mu však bolo naozaj omnoho lepšie. Napriek tomu si Gareth nenechal ujsť príležitosť a sadol si tak, aby sa oňho mohol oprieť. Doriana nechal na starosť staršiemu bratovi. Harry nevedel, čo by si o tom mal myslieť. Toľká starostlivosť ho veľmi príjemne prekvapila. Dokonca to vyzeralo tak, že chlapec už dokáže samostatne rozmýšľať a pôsobil celkom obyčajne, akoby tam patril odjakživa.
Brian takisto jeho prítomnosť nepovažoval za žiadny problém. Hral sa s loptou a zabával svojho malého brata. Nepripadalo mu ani zvláštne, že sa ho tak dôverne dotýka. Možno mu to celé nejakým spôsobom vysvetlili, aby si kvôli tomu  nerobil starosti, ale Harry sa touto témou teraz nechcel zaoberať. Nemienil nejakým neuváženým slovom pokaziť svojim deťom zábavu. Takýchto okamihov bolo naozaj veľmi málo a on si ani netrúfal odhadovať koľko takýchto príležitostí ešte budú mať. Nechal ich hrať sa a zabávať sa, ale celý čas na nich dozeral. Pokúšal sa nevšímať si ako majetnícky ho Gareth objal ani to, že mu pripadalo úplne prirodzené. Dokonca aj to, že sa k nemu dôverne naklonil a niečo mu pošepkal. Jeho hlas znel takmer nehlučne, musel sa k nemu úplne nakláňať, aby to vôbec zachytil.
„Táto záhrada nie je úplne obyčajná. Severus ma požiadal, aby som ti ich ukázal. Nehýb sa. Nijako nereaguj, len sa dívaj...“
Harry nevedel o čom to ten mladík hovorí. Nemal ani len tušenia, čo také by mal v záhrade vidieť okrem kvetov a pár stromov, ktoré sa tu nachádzali.  Keď ho Gareth pevnejšie zovrel, pocítil prudké zavlnenie, akoby sa niečo v tom priestore okolo nich pohlo. Potom tu uvidel. Bolo to také slabé, takmer nejasné. Niečo ako vlákna nejakej obrovskej rastliny. Rozrastené všade, v okolí domu, ale aj blízko nich. Magické rastliny so silou, ktorá vyvierala so samej podstaty všetkého. Pulzovanie energie, ktoré so seba vydávali bolo také intenzívne, až to spôsobilo aj zrýchlenie jeho vlastného srdca.
„Neboj sa. Neublížia nám...“ upokojujúco mu pošepol Gareth.
„Odkiaľ sa to tu vzalo.“
„Temný pán našiel na svojich cestách rastliny podstaty. Severus mi to prezradil v slabej chvíli, keď si nebol pri vedomí a on už nevládal ďalej tajiť, čo sa im podarilo nájsť. Nechcel, aby to Temný pán získal, ale tie veci sú iné, než všetko na čo sme zvyknutý. Majú svoju dušu, nie takú ako tá rastlinná. Podľa toho, čo sa nám podarilo zistiť oni sú mágiou v čistej forme. A Temný pán má pri sebe herbomagika. V kombinácií s jeho mocou je pre nich až príliš lákavým spojením. Severus ti o nich nemohol hovoriť. Nesmel, lebo by ho počuli. A z ničoho ťa nechce vynechávať, len sa bojí, že ak ti niečo povie on sám, tak to nevydržíš a pokúsiš sa urobiť niečo proti nemu. Preto ti aj ja tvoje druhé ja, hovorím, aby si to nechal tak. Nemôžeme vyhrať. Nie proti týmto bytostiam. Mňa nepočujú ani nevnímajú, lebo my dvaja sme stále jedno a keď ťa takto držím, nikto nemôže preniknúť hlbšie. Obávam sa, že sme prehrali. Keď má pri sebe takýchto spojencov neporazíš ho. Oni nemajú slabosti, nemajú strach  a ak by si sa pokúsil ich zničiť, nemal by si sa ani čoho chytiť, lebo ako som povedal vyvierajú so samej podstaty všetkého a nič na tomto svete nie je také silné, aby ich dokázalo poraziť. Bojoval by si proti sebe, proti svojej vlastnej prirodzenosti. Ich zničenie by s konečnou platnosťou zrejme spôsobilo aj koniec mágie takej ako ju poznáme. Mám ti odkázať, aby si to bral na vedomie a nerobil žiadny hlúposti. Teraz, keď sú aktívne aj tu, nemáme inú možnosť len ďalej čakať. Nič nehovor dívaj sa ďalej na deti. Preruším to a ty ich opäť nebudeš môcť vidieť.“
Harry takýchto nepriateľov naozaj neočakával. Mal toľko otázok. Toľko vecí by chcel vedieť, ale cítil, že ich komunikácia by bola tými rastlinami odhalená, a to by si nemohli dovoliť. Bolo v nich niečo, čo ho oslabovalo zvnútra, preto tentoraz úplne chápal obavy svojho nového ochrancu.
Pevnejšie sa zamotal do jeho objatia a skúšal svoje vedomie odpútať od tých nepríjemných zistení. Každopádne začínal chápať to všetko čím jeho partner prechádza. Preto ho tentoraz potešilo, keď uvidel Severusa Snapa vchádzať do záhrady. Za ním šiel aj Elias a tváril sa omnoho vážnejšie ako zvyčajne. Boli preč len chvíľu čo samo o sebe vyvolávalo dosť veľké pochybnosti.
Obzvlášť, keď obaja muži klesli na deku s identickými výrazmi pripomínajúcimi Snapa vo vrcholnej fáze podráždenosti.
„To ste sa vrátili tak skoro? Gareth povedal, že...“
Elias chcel niečo povedať, ale Severus ho posunkom ruky zastavil a hneď aj odsunul Garetha od svojho partnera, ale ukázalo sa, že to nemal robiť, lebo mladík zvolil miesto, ktoré bolo ešte viac provokatívne. Sadol si na jeho kolená a akékoľvek snahy o jeho odsunutie nabok.
„Len si na nich zvykaj. Tento mesiac ich budeš mať na starosti oboch. Vieš predsa, že po tejto správe musím odísť na ministerstvo. A nejaký čas to potrvá, kým sa dajú veci do poriadku.“
Harry sa takisto prisunul k svojmu partnerovi a dával mu jasne najavo, že mu to takto plne vyhovuje. Pričom Snape stále pôsobil dosť nahnevane a podráždene.
„Ty ani zďaleka nevyzeráš ako vhodný adept na ministra mágie.“
„Vyzerám presne ako ty,“ dotknuto skonštatoval Elias.
 „Nebuď taký dotknutý. Ty predsa máš byť riaditeľom Rokfortu. To je omnoho lepšia funkcia,“ chlácholil ho Elias. Tvár sa mu vyjasnila a prestal napodobňovať nahnevaného profesora.
Harry tušil, že tu ide o niečo iné. Snape nebol ani tak nahnevaný kvôli svojej funkcii. Trápilo ho to, o čom nemohol hovoriť so svojím partnerom. Zrejme ho až príliš tvrdo zasiahlo to, že už nemajú žiadnu nádej na víťazstvo.
„Garetha si berieš so sebou do svojho nového domu. O tom nebudeme diskutovať,“ chladne uzavrel celú debatu Severus.
„Dobre, veď ja som ti len chcel urobiť službu. Mohol si ich mať doma oboch. A pokiaľ viem, aj tak zrejme budeme susedia. Trvám na tom, aby ste aj vy mali svoj dom. Nebudeme sa tu predsa tlačiť so smrťožrútmi.“