12. 8. 2012

1. kapitola 2/2



Varovanie: 18+,šialenstvo, deštruktívne sklony, vrahovia, smrť, netradičné situácie, násilie,  občas istá forma romantiky

Poznámka: je to fikcia, jednanie postáv a podmienky v liečebni nezodpovedajú skutočnému obrazu takýchto zariadení, všetko je len výplodom autora a túto konkrétnu inštitúciu berte ako imaginárne miesto.
Hlavný pár: Misha/Mark, Jered/Jensen
Poznámka: Poviedka neprešla úplnou AP.
Obsah: Misha (18) sa dostáva do psychiatrickej liečebne pre zločincov.  Kvôli údajnej vražde svojich súrodencov (dvojičiek, 7) ostáva úplne sám bez akejkoľvek podpory svojej rodiny, ale...
Motto: „Myslel som si, že dokážem bojovať s tieňmi. Mýlil som sa.“
Počet kapitol: 10 + prológ a epilóg
Poznámka 2: Nestotožňujem sa s názormi postáv, nie som zástancom vrážd a podobných vecí, ale táto poviedka bude skrátka taká, ale už sa mi raz stalo, že mi niekto raz dával divné otázky, takže len pre to, aby nevznikali nejaké zbytočné mrzutosti, zdôrazňujem, že nie som zástancom násilia, vrážd ani týrania zvierat. Toľko k tomu. Už len jedna maličkosť, ako vidíte tak trochu som zmenila dizajn, na taký jemnejší a veselší, čo na to poviete?


Klinika
Súčasnosť

Mark zaujal svoje miesto na posteli, ale neľahol si. Trpezlivo zotrvával na svojom mieste, nehybný, aj keď so všetkého najviac práve túžil, aby neexistovali zavreté izby a miesta s mimoriadnymi pravidlami. Chcel by sa aspoň na chvíľu uistiť, že jeho mláďa nikto neohrozuje. Po dlhom čase ním zalomcoval hnev. Myslel na všetky tie bolestivé veci, ktoré by urobil tej nerozumnej osobe, ktorá by sa odvážila niečo mu urobiť. Uvedomoval si, že musí čakať, ale každá minúta naňho čoraz viac doliehala.  
„Nespíš?“
Jeredov hlas zaznel tak nečakane, až sa takmer strhol. Jeho spolubývajúci nezvykol veľa rozprávať. Pár viet za deň bol preňho priam osobný rekord. Svoj vzácny čas zvyčajne trávil vo svojom svete, kam ostatní smrteľníci akosi nepatrili. Nepôsobil nebezpečne, aspoň nie navonok, bol len o dva roky starší ako Misha, najprv si o ňom všetci mysleli, že je to len taká bábika, s ktorou sa môžu beztrestne pohrať. Mark si pamätal na takých, ktorí sa ho pokúšali dotýkať a prinútiť k veciam, ktoré akosi boli súčasťou takéhoto uzavretého života. Čakalo ich však veľmi nemilé prekvapenie. Jered niečo také rozhodne netoleroval a vždy si našiel spôsob ako sa danej osobe kruto a pomstiť. Zvyčajne to končilo veľmi zle pre osoby, ktoré sa rozhodli ho takýmto spôsobom obťažovať. Pokiaľ mu však dali pokoj, bol to vzhľadom na tunajšie pomery veľmi milý chlapec. Rozhodne si nemohol priať lepšieho spolubývajúceho.
„Dnes sa mi to určite nepodarí.“
„Chápem. Ten malý ti robí starosti.“
„Poznáš tých z céčka?“
Jered sa obrátil k nemu. Sprisahanecky sa prisunul bližšie.
„Nie je to dobrá izba.“
 Povedal mu prosto, ale viac sa k tomu nevyjadroval. Otočil sa späť do svojej obľúbenej polohy a zavrel oči.
Niekedy si želal, aby preňho bolo tiež všetko také jednoduché.

Pred tromi rokmi...
Oboma rukami sa opieral o kuchynskú linku. Bol k nej pritisnutý a pohľad upieral akurát na nože, ktoré boli umiestnené v držiaku. Bolo to lepšie, ako sústrediť sa na to, čo sa dialo z jeho telom. Cítil ako sa k nemu vzrušene tisne, ako sa nedočkavo pohráva s jeho nohavicami. V ňom to nevyvolávalo žiadne pocity, nebolo to ani príjemné ani nepríjemné a už vôbec nie vzrušujúce. Muž ho nešetrne odsunul tak, aby sa dostal k jeho krátkym nohaviciam. Jered cítil, ako klesli k zemi.
„Chceš to. Viem, že to chceš...“
„Nie, nechcem,“ odvetil potichu bezvýrazným tónom hlasu. Mohol to opakovať aj stokrát, ale nič by sa na tom aj tak nezmenilo.
Jered cítil ako doňho vnikol. Zovrel jeho boky. Tlačil ho čo najbližšie k sebe. Mužova ruka bolestivo stisla jeho úd.
Niečo naozaj chcel, ale ten muž o tom vôbec nemal poňatia. Chcel to niekomu povedať. Naozaj sa o to pokúšal, ale niečomu takému by predsa nikto neveril. On im kupoval drahé darčeky, bol k nim vždy veľmi dobrý. Celá rodina ho zbožňovala, len on úplne zbytočne žiarlil. Tak mu to matka povedala, keď naznačil, že správanie jej nového priateľa nie je celkom štandardné. Každopádne u nikoho s tým nepochopil. A začínal sa už spoliehať naozaj len na tie nože. Udivovala ho na tom len jediná vec, hocikto iný, kto by sa o to pokúsil by už dávno ležal na zemi celý od krvi, ale proti nemu sa akosi brániť nedokázal. Nemohol. Nedokázal tomu vzdorovať.
Pohyboval sa v ňom, so surovosťou nejakej neľudskej bytosti. Jered vedel, že krváca. Tenká krvavá čiara stekala po jeho nohách.
Omnoho viac ho zaujímali tie nože. Neboli ďaleko mohol by na ne dosiahnuť. Mohol by urobiť to, po čom tak veľmi túžil...

Klinika
Súčasnosť
Krik. To bolo to, čo počuli všetci pacienti. Nemilosrdne sa šíril chodbami. Mark vyliezol z postele. Poslepiačky došiel k dverám a oprel sa o ne. Nedalo sa rozoznať, kto to tak strašne kričí. Ďalšia zmes hlasov sa šírila z rôznych miest. Nevedel odkiaľ to prechádza. Niektorí pacienti začali búchať na dvere. Bola to ich reakcia na nočný nepokoj. Mark si do tých dverí tiež udrel, inak by asi nezniesol tú hrozivú neistotu. Kopol do nich, aj keď vedel, že ho neskôr zrejme kvôli tomu z akého sú materiálu bude príšerne bolieť ruka.
Jered vstal a pridal sa k nemu. Obaja hodnú chvíľu kopali do dverí, búchali po nich, rovnako ako ostatní ľudia na svojich chodbách. Celá klinika bola plná búchania a trieskania. Šírilo sa odvšadiaľ.  Prehlušili úplne všetko.
Po určitom čase všetko náhle utíchlo. Mark klesol na zem. Nervózne sa kolísal. Po dlhom čase pocítil na tvári vlhkosť svojich sĺz. Niečo také už dávno nepocítil. Slzy boli preňho neznámym pojmom. Už takmer nevedel aké to je, ale všetko sa náhle naňho zosypalo...
Jered si sadol k nemu a položil mu ruku na plece a chvíľu ho dosť neohrabane potľapkával.
Sedeli tam až do rána. Mark sa opieral o dvere, Jered napokon zaspal s hlavou na jeho kolenách.



Pred tromi rokmi...
„Ty nie si môj syn!“ udrela ho po tvári. Hystericky okolo neho pobehovala a neustále mu niečo hovorila, ale on ju nepočúval.
Pozoroval krvácajúce telo, pohľadom zamilovane prechádzal po ranách na hrudníku. Bol na seba hrdý. Dokázal to. Nepoužil len jeden nôž, ale rovno všetky. Každú do inej časti tela. Krvácalo to trochu viac než čakal, ale inak to bola perfektná práca. Rozmýšľal o tom, akoby sa tá jeho hlava dala oddeliť od tela. Niečo také by rozhodne chcel vyskúšať, ale na to by potreboval väčšiu silu a možno aj iný nástroj.
Vytiahol jeden z nožov a zamával jej ním pred očami.
Čiastočne ju tým pofŕkal krvou, ale to nebolo dôležité. Strach bol preč. Tie pocity takisto. Cítil sa slobodný.
„Prečo si to urobil? Jered, prečo si to urobil?!“ hlas jej preskakoval do takej miery, až to začínalo byť pre ľudské uši neznesiteľné.
Chcel len, aby konečne prestala kričať. Žena s krikom ustúpila. Videl ako zobrala telefón a začala vytáčať číslo. Nezastavil ju.
Fascinovane sledoval svoju obeť. Prekonal to. Ten pocit bol preč a on cítil ako sa všetko okolo neho mení takmer na nepoznanie. Usmieval sa. Nemohol si pomôcť, ale nedokázal sa prestať smiať... Na jej otázku nevedel odpovedať. On sám toho muža zviedol, vyžadoval od neho také zaobchádzanie. Často si predstavoval, že ho z toho obvinil pred matkou, že mu nikto neverí. Tak sa mu to páčilo, ale neskôr začal túto hru považovať za nezaujímavú bez známky skutočného nebezpečenstva. Toho muža len použil, aby zistil, ako ďaleko až môže zájsť, dohnal ho do úplnej krajnosti a potom prišla tá najlepšia časť. Stal sa jeho prvou obeťou.

Klinika
Súčasnosť

Mark ho pohladil po vlasoch. Bol to jediný spôsob ako ho zobudiť bez toho, aby zareagoval nejakým neprimeraným spôsobom.
Jered sa  nespokojne pomrvil. Chvíľu ešte zotrval na tom mieste, ale veľmi rýchlo sa opäť presunul na svoju posteľ.
„Myslíš, že ho aj dnes uvidíme?“
„Áno, dúfam, že, áno,“ ochotne pripustil Mark, aj keď vedel, že spolubývajúci nehovorí o mláďati.