13. 8. 2012

Masky života info




Po prečítaní prvej kapitoly tejto mojej som si uvedomila, že v tejto podobe poviedka skrátka nemôže pokračovať. Keďže akosi to celé nedáva zmysel. Pokračovať by to mohlo, len ako nová poviedka. Námet po prepracovaní a istých dosť veľkých úpravách celkom zaujímavý. Mám však dosť nedokončených poviedok, preto som sa rozhodla dať sem anketu. Dám časový limit 2 týždne a pokiaľ viac ako 10 ľudí bude hlasovať v prospech toho, aby pokračovala úplne od začiatku, čiže to, čo tam mám zmažem a začnem zas od prvej kapitoly. To je prvá možnosť. Druhá možnosť je poviedku, teda tú prvú kapitolu zmazať a už sa k tomu nevracať, skrátka písať niečo iné, ale v takom stave ju každopádne na blogu nenechám, lebo fakt nedosahuje úroveň žiadnu, čiže sú len tieto dve možnosti.  


Poviedka bola obnovená a pokračuje v rubrike zatúlané originálky, prípadne masky života.

Nový obsah: Kei žije so svojím otcom, jeho sestra Ai s matkou. Napriek tomu mali ako dvojčatá veľmi dôverný vzťah. Neustále si písali a vždy boli jeden pre druhého oporou. Po rozvode sa tak dohodli, hlavne kvôli Keiovi, ktorý sa narodil ako hermafrodit, ale rodičia nepočkali, na to, by si vybral či chce byť chlapcom alebo dievčaťom. Rozhodli zaňho, pretože už jednu dcéru mali, tak chceli mať syna. Kvôli tomu mal veľké problémy a po sestrinej smrti (údajná samovražda) sa rozhodol túto skutočnosť utajiť a prevziať jej miesto. Keďže má podozrenie, že to má niečo spoločné s jej vstupom do akéhosi zvláštneho školského spolku, ktorý funguje na strednej škole, do ktorej chodila. Podľa správy, ktorú mu poslala na rozlúčku, bola veľmi vystrašená a vedela veci, ktoré mohli istých ľudí veľmi skompromitovať. Kei cíti prítomnosť sestrinho ducha, niekedy sa mu zdá, akoby spolu zdieľali jedno telo. Verí tomu, že pokiaľ sa mu nepodarí zistiť pravdu, sestrin duch si nikdy neodpočinie.Počas svojho pátrania stretáva aj osobu, do ktorej sa zamiluje (čiže sem-tam aj romantika)
predpokladaný počet kapitol v prípade záujmu: 8
žáner: školské, duchárske, japonské.
Časový limit: do 27.8. (pokiaľ sa nájde viac než 10 ľudí aj skôr, tak to uzavriem skôr. Pokiaľ nie tak ostáva ten časový limit, každopádne 27.8 dôjde ku konečnému určeniu osudu tejto poviedky. 

Miniaplikace