25. 3. 2013

Stevard 10. kapitola 2/2






Pár: M2, stevard/pilot
Varovanie: romantika, homofóbia, 15+, vzťah muž/muž
Definitívny počet kapitol: 15. (delené na 2 časti)
Obsah: Misha (30) pracuje ako stevard v jednej z veľkých leteckých spoločností...
Poznámka autorky: ešte nikdy som neletela lietadlom, vedomosti mám len z internetu a zo série dokumentov Letecké katastrofy. Z toho vyplýva aj správanie členov posádky, ktoré no môže obsahovať isté nepresnosti, vzhľadom na to, že sa v danej problematike až tak nevyznám.

poznámka 2:  ďalšia aktualizácia k čomukoľvek, až počas veľkonočných prázdnin !


Nasledujúce ráno sa Misha prebudil s výbornou náladou. Mohol si pospať dlhšie, lebo do práce sa nemusel ponáhľať, tak ešte zotrvával v posteli a spomínal na udalosti predchádzajúcej noci a na to, čo všetko ešte bolo súčasťou ich zmierenia....
„Prosím, potrebujem... ja... Sakra, Mark...“
„Áno?“
„Už by som chcel...“ pokúšal sa sformulovať rozumnú vetu, ale bolo to veľmi ťažké a komplikované. Jeho telo nechcelo formulovať jednoduché vety ani zložené súvetia, potreboval úplne inú starostlivosť.
Nemohol niečo také povedať nahlas, tak sa k nemu naklonil a pošepol mu to, pričom akosi stále mierne ružovel už len pri náznakoch toho, čo by od neho chcel. Mal chuť na tak trochu pikantnejšie hry, ale nebol si istý, či jeho partner také veci uznáva.
Rozhodne bol príjemne prekvapený tým, čo všetko Mark preňho dokázal urobiť, ale zároveň aj svojimi vlastnými reakciami. Vyzeralo to tak, že doteraz ani len netušil, čo všetko ho môže ešte vzrušiť. Nedalo by sa povedať, že by mal rád násilie, ale občas mu pripadalo vzrušujúce aj trochu drsnejšie zaobchádzanie, aj keď rozhodne nie také, ktoré by mohlo niekomu vážne ublížiť. Markovi dôveroval, vedel, že on by niečo také neurobil, že vie nájsť bezpečnú rovnováhu medzi extrémami. Okrem takýchto mierne pikantných myšlienok ho prenasledoval aj akýsi absolútny pocit šťastia, pomaly sa meniaci na spokojnosť. Cítil sa plný energie, a dobrá nálada ho neopúšťala aj napriek tomu, že ho opäť mala čakať práca. Aj keď šlo opäť len o štandardný let, ktorý by nemal presiahnuť čas dvoch hodín.
Najbližšie voľno mal mať až neskôr, ale aj tak by sa ešte v priebehu dňa mal vrátiť domov, pokiaľ sa náhodou nevyskytne nejaká neočakávaná snehová búrka, čo nateraz nehrozilo.
Jeho úvahy náhle prerušil pohyb v posteli, Mark sa obrátil k nemu.
„Dáme si raňajky, opäť síce nemám nič, ale zbehnem do pekárne na rohu... Na čo máš chuť?“
„Ani neviem, niečo sladké...“
Misha sa rozhodne cítil rozmaznávaný už len tým, že mu vôbec chcel niečo priniesť. A tešil sa takmer ako malé dieťa na to, že sa bude môcť opäť k nemu vrátiť. Bolo príjemné vedieť, že ho niekto čaká.
„Ale mne sa ešte nechce vstávať...“ natiahol sa po ňom, aby mu ešte náhodou nikam neušiel.
„Nemusíš, ale mňa čaká dnes ďalšie sedenie u terapeutky. Nesmiem to zmeškať. Mám už iba hodinu, ale ty si kľudne ešte polež...“
Zašiel do kúpeľne a keď sa z nej vrátil, začal sa obliekať.
„Tak mi napadlo, či by ti nepomohlo... ale nie, to je hlúposť... asi nie...“ pokrútil hlavou, akoby sa zahanbil, že vôbec niečo také vyslovil.
„Pokojne mi to povedz. Akékoľvek nápady sú vítané. Zatiaľ sme veľmi nepokročili.“
„Nie, naozaj to je hlúpe... Možno sa budeš hnevať...“
„Tak teraz ma to už začína naozaj zaujímať.“
„Dobre, tak dobre...  Tak mi napadlo, či by si so mnou nešiel na súkromné letisko. Pozrieť jednu moju kamarátku a naše mini lietadlo. Ja... nechcel som ti to hovoriť, lebo Jered sa z toho vždy smeje, ale ja nuž... mám urobený preukaz na jednomotorové lietadlo. Máme na letisku svoje vlastné, vlastne je tak trochu otcove, aj sestrine,  bola už akosi taká tradícia urobiť si na ňom skúšky, ale naozaj nehovor, Jeredovi, že som ti to spomínal, bude si zo mňa opäť uťahovať, zas že lietam len na malom a podobne... Skrátka, len by ma tak zaujímalo, či by si si nechcel zalietať so mnou? Nie je to nič extra, len pár okruhov... Môžeme to spojiť aj s menším výletom, je to tam celkom pekné, také malé a nenápadne... Ďalej od mesta... Viem, asi je to zlý nápad, je to priskoro a tak...“ stále mal ešte v živej pamäti, ako Jered všade rozprával, že to dotiahol len na jednomotorové lietadlo a viac motorov by už bolo nad jeho sily. Vždy sa kvôli tomu veľmi hneval.
Niežeby o niečom takom nerozmýšľal, ale vždy ho akosi odrádzala tá veľká zodpovednosť za pasažierov, ako člen posádky síce mal samozrejme tiež veľa povinností, ale čo sa týkalo riadenia viac mu vyhovovalo jednoduché lietadlo, určené skôr na súkromné účely... A lietať mu vyhovovalo skôr ako stevard, aj keď nebránil sa ani občasnému preleteniu sa na ich kovom domácom maznáčikovi, ako toto lietadlo, ktoré bolo drahšie než čokoľvek iné, čo kedy kúpili nazývala jeho mama. Aj keď odvtedy už mali tak trochu novší model, čo zas komentovala tým, že rozhodne akosi nemajú čo z peniazmi a možno by bolo naozaj lacnejšie keby si namiesto toho zadovážili psa.  Ich  nové lietadlo bolo priam legendárne, keďže ho používali aj počas výletov a podobných záležitostí.
„Skúsim to. Rozhodne nemáme čo stratiť, ale s tým si sa mal pochváliť už dávno... Rozhodne si ťa kvôli tomu nebudem doberať. Budem ti robiť aspoň druhého pilota, to snáď ešte zvládnem... ale teraz už idem, aby nevykúpili tie najlepšie...“ vyhlásil opäť mierne bezstarostným tónom.
Keď sa za ním dvere zavreli, Misha si nadával, že to vôbec spomenul. Rozhodne mu nemal niečo také navrhovať, ale akosi si nevedel predstaviť lepší spôsob ako prekonať strach, než postaviť sa mu tvárou v tvár.
Napriek tomu dlho sám sebe čistil žalúdok, až kým mu nezazvonil mobil. Prišla mu nová správa od Jereda, to si nemohol nechať ujsť. Opäť ho to akosi záhadne prepojilo na istú známu sociálnu skupinu. Neodolal a tak trochu si pozmenil meno na chate.
JAY_SUPERPILOT
Prídeš dnes domov?
MISHA_SUPERSTEVARD
Neviem.
JAY_SUPERPILOT
:(
MISHA_SUPERSTEVARD
Stalo sa niečo?
JAY_SUPERPILOT
Príď! Mám novinky. Vezmi aj Marka, ak chceš, ale príď! Pekne prosím...
MISHA_SUPERSTEVARD
Napíš o čo ide!
JAY_SUPERPILOT
Chcem sa s vami pozhovárať.
MISHA_SUPERSTEVARD
O čom?
JAY_SUPERPILOT
Nebuď zlý, vieš, že ťa milujem.
MISHA_SUPERSTEVARD
Ja teba tiež, ale o to teraz nejde. Vysyp to bolia ma prsty z písania na mobile!
JAY_SUPERPILOT
:) Pozývam vás oboch. Na večeru s mojím partnerom. Chcem vám ho oficiálne predstaviť. Zabavíme sa spolu a tak, nebudeme nič riešiť... Len zábava a priateľský rozhovor... Prosím, chcem, aby ste boli pritom, keď sa udeje ten zázrak. Niečo také ste ešte nevideli... Sám tomu nemôžem uveriť...
MISHA_SUPERSTEVARD
Ja prídem. Spýtam sa Marka, či má čas.
JAY_SUPERPILOT
Okej. Vidíme sa u nás doma večer, keď doletíme. Šťastný let.
MISHA_SUPERSTEVARD
Aj tebe. Maj sa.