29. 10. 2013

Obyčajný chlapec 2. kapitola 2/3






 varovanie: na motívy seriálu being human (cena za ľudskosť, kde Mark hral upíra) novopremenenýupír_Misha, vodca upírov_Mark, upíri skôr ako v being human
pár: M2
obsah: Misha je obyčajný mladík, ktorý práve zmaturoval, ale nechystá sa podať prihlášku na vysokú školu, nájde si dočasnú prácu ako barman v jednom malom nočnom bare, chce si na istý čas len užívať život a o nič sa nestarať, počas cesty na nočnú nájde na zemi ležať akéhosi muža...
Hodnotenie



Kým Tamara pracovala na drinkoch, stihol doobjednávať aj zvyšné veci. Medzitým sa neobjavil nikto nový, takže ešte chvíľu uvažoval o preňho najdôležitejšie položke, kostýme, ktorý by mal mať na večierku oblečený on. Zamestnanci mali tiež zapadnúť do strašidelného štýlu. Tamara už mala vybratý čierny kostým padlého anjela, ale on stále váhal medzi viacerými možnosťami. Začínal uvažovať nad tým, že si oblečie uniformu, trochu sa zakrvaví umelou krvou a bude z neho duch padlého vojaka. Predstavoval si, akoby to asi vyzeralo, a akú štýlovú čiapku by si mal vybrať k tomu modelu, ale nemal možnosť o tom dlhšie pouvažovať, keďže Tamara ho čoskoro poklepala po pleci, a strčila mu do rúk tácku s pripravenými drinkami. Boli umiestnené vo výrazne červených pohároch, preto sa len ťažko dalo rozlíšiť akú farbu má tekutina v ich vnútri, zhora boli takisto zakryté. Nevedel, prečo si zákazníci želajú niečo také, ale keďže sa nikto nesťažoval, práve naopak, boli ochotní za to zaplatiť ešte omnoho viac ako za ostatné drinky, keďže level 34 sa pohyboval vo vyššej cenovej kategórii, nerobil si kvôli tomu žiadne starosti. Ladne preplával okolo ostatných stolov, až kým nezastal pred sedmičkou.
„Nech sa páči, dvakrát level 34,“ položil drinky na stôl.
Pohľadom pritom neustále prechádzal po Markovi. A muž sa rovnako dychtivo díval naňho. Nebolo pochýb o tom, že v tomto meste napokon zrejme našiel človeka, ktorý rozumel jeho túžbam.
„Misha,“ potichu ho oslovil svetlovlasý muž.
„Áno, pane?“ pristúpil bližšie k nemu.
„Daj si niečo na môj účet.“
„Ale ja...“ zamumlal zahanbene.
„Vyber si čo len budeš chcieť...“
Tamara naňho spoza pultu vrhla varovný pohľad.
„Tak dobre, ak vám tu urobí radosť.“
„Ak ti to urobí radosť...“ opravil ho.
Wren len nespokojne pokrútil hlavou.
„To som vedel, že máš slabosť pre mladých chlapcov, ale tento nie je nič extra...“
„Keby ste niečo potrebovali, stačí povedať...“ zahanbene vyjachtal Misha. Bol zvyknutý na takéto pripomienky a ani prinajmenšom ho to neznepokojovalo.
Zatiaľ od neho nič ďalšie nepožadovali, preto zamieril späť k pultu.
 „Tak čo zaplatil si ti drink, že sa tak vznášaš?“ opýtala sa Tamara.
Nadšene prikývol a vrhol ešte jeden pohľad na stôl číslo sedem.
„Nevieš, s čím sa zahrávaš...“
„Je snáď upír tak ako sa to o ňom hovorí?“ opýtal sa pobavene.
Tamara pokrútila hlavou.
„Na to ti radšej neodpoviem.“
Potom už nemali čas sa spolu veľmi baviť, keďže dovnútra prišli noví zákazníci. Misha tentoraz ostal za pultom a venovala sa im Tamara. Všimol si, že Wren po nej ďalej pokukuje, ale doteraz nič nepodnikol, len sedel na svojom mieste a o niečom debatoval s Markom. Misha teraz vybavoval objednávky pri bare, miešal a nalieval, Tamara, obiehala stoly a preberala objednávky.
Celý večer prebiehal v podobnom duchu. Misha si nakoniec pripravil niečo aj pre seba, a potešilo ho, keď sa Mark napokon rozlúčil so svojim kolegom, a prišiel si sadnúť k nemu k baru.
Rozprávali sa spolu o všeličom možnom. Dalo by sa povedať, že sa tak zľahka pohybovali na hrane medzi obyčajnou konverzáciou a flirtovaním.
„Misha, ja už budem musieť ísť, ale chcel by som, aby sme sa stretli, budeš mať niekedy v najbližšej dobe voľný večer?“
„Áno, jasné, zariadim si to tak, aby som si na teba našiel čas.“
Mark mu dal aj svoje telefónne číslo, prezvonil ho, a on si ho poznačil zatiaľ do kontaktov, takže to šlo pomerne ľahko.
Cítil sa s ním veľmi dobre, po počiatočných obavách sa ukázalo, že jeho civilná osobnosť dokáže byť veľmi príjemná a šarmantná.
Po celý zvyšok večera mu chodilo po rozume, že bude mať rande.
Čas mu ubehol tak rýchlo, zmena skončila, skôr, a on si stále udržiaval tú svoju dobrú náladu.
„Tak už choď. Dnes zatvorím ja...“ povedala Tamara, keď mali hotovú uzávierku a všetko bolo už upratané.
„Tak ahoj, vidíme sa vo štvrtok...“
Prešiel dlhšou uličkou až k parkovisku, kde mal požičané auto. Už bolo opravené, zastavil sa poňho v dielni ešte začiatkom svojej služby.
No v jednej z bočných uličiek uvidel niekoho ležať na zemi. Tá osoba sa nehýbala, pristúpil bližšie.
„Pane, ste v poriadku?“
Položil ruky na mužov chrbát. Bola tam tma, táto časť ulice nebola poriadne osvetlená kvôli chýbajúcej lampe.
Muž sa pohol, obrátil sa k nemu a on matne rozoznal známu tvár.
„Mark?“ opýtal sa zdesene.
Podľa toho, čo mal možnosť vidieť bol zranený, a z jeho odevu bolo cítiť pach krvi.
Mužove ruky ho pomaly objali,  pritlačili ho k sebe...
„Si v poriadku?“
„Nie, Misha, nie som...“ Mark  pritisol pery k jeho krku a uhryzol ho.