27. 10. 2013

Premena 5.6.







 pár: Stiles (Jennifer Blake)/Derek
varovanie: zámena tiel, romantika, jednorázovka delená na 5 častí, smrť, krátke.
 Obsah: Stiles zistí, že sa stal obeťou útoku démona. 

 poznámka: poviedka sa pomaly chýli ku koncu. Ostávajú ešte 2 časti. (Potom editácia a tvorba pdf)
Hodnotenia: 




Po pár dňoch...
 „Stiles, zo školy sa vráť rovno domov...“ pripomenul mu otec, keď sa mu konečne podarilo vyhrabať sa z postele. Docupkal do kuchyne, kde si doprial rýchle raňajky a prehodil aj pár slov s otcom.
„Okej, pochopil som, škola a domov a nič viac...“ namrzene naňho hľadel.
„Tak prečo potom pred našim domom stojí Derek Hale?“ opýtal sa ho podráždene.
„Tak to ja neviem...“ celkom úprimne odvetil Stiles. Neočakával, že sa len tak objaví pred jeho dverami. Okamžite vyzrel z okna a naozaj ho tam našiel, vyzeral nahnevane, pôsobil nahnevane a díval sa naňho ako inak s plnou dávkou vlčieho hnevu. Naznačil mu, aby sa niekam rýchlo presunul. Alfa to na jeho pokyn urobil, ale tváril sa pritom dosť hrozivo, keďže to bol príkaz a Stiles pochopil, že vlci príkazy nemajú radi.
„Derek Hale, naozaj? Veď tam nikto nie je... Asi len prechádzal okolo.“
Šerif Stilinski vyzrel von oknom.
„Tak  si radšej  už ber tašku a choď!“ prikázal mu.
Bez váhania po nej stiahol.
„A nesnaž sa niekam opäť zmiznúť, lebo tvoje domáce väzenie stále platí. Keby si nemal toľko úloh zobral by som ti aj počítač...“ pripomenul mu svoje rozhodnutie týkajúce sa toho, ako odišiel z domu na vlastnú päsť a opäť mu nič nepovedal. Mal už za sebou výpoveď ohľadom daracha, neostávalo mu nič iné len potvrdiť, že bol naozaj unesený, ale nepamätá si na veľa podobností.
„Okej, otec, pochopil som, škola a domov a nič viac...“  
„Čo vyšetrovanie?“ opýtal sa vo dverách.
„Ešte stále pokračuje, ale to nie je tvoja vec. Nechcem, aby si sa do toho plietol.“
„To som pochopil. Tak sa maj, a príjemnú službu.“
Nervózne zamieril k svojmu autu.
Kvôli svojmu prvému podozrivému zmiznutiu sa dostal aj na výsluch. Nedalo sa tomu vyhnúť.
Darach mu našepkával, čo by mal povedať a on počul ako rozpráva o veciach, ktoré nikdy nezažil, ale tak presvedčivo, akoby sa to naozaj stalo.
Otec mu už potom nerobil problémy, ale priznal sa aj, že sa istý čas kempoval v lese, keďže dúfal, že toho páchateľa prichytí pri čine tam, veril tomu, že získa nejaké dôkazy spolu so svojimi priateľmi. A práve preto znášal teraz to malé domáce väzenie, aj keď nebol tak úplne uväznený, keďže mohol ísť do školy a robiť aj veci, ktoré by iní chlapci na jeho mieste zvládnuť nemohli.
Nechcel Jennifer kryť, to nemal v úmysle, stále veril tomu, že by mala byť za svoje činy potrestaná, ale kruh v tomto stál za ňou a žiadal aj od neho isté ústupky. Povedali mu, že všetko dajú do poriadku, nevedel ako presne to chcú urobiť, keďže stratené životy sa už nedajú získať späť, ale dali mu jasne najavo, že ako darachov žiak, spojený s ním tými tajomným bodom, ktorý síce odstránili, ale nemohli zabrániť tomu, aby sa jeho vedomie k nej občas neutiekalo. Vyjadrili aj značné znepokojenie, čo by sa mu mohlo stať, keby bola niekde zatvorená, prípadne keby dostala trest smrti, neboli si istí, či by to nepotiahol na druhú stranu s ňou, ich spojené bolo zvláštne aj pre nich, povedali, že sa s niečím takým silným sa už dávno nestretli.
Premena sama o sebe údajne nebola vyhľadávaným spôsobom ako na seba upozorniť svojho žiaka, spojenia medzi žiakom a učiteľom boli vyhľadávané, ale už dávno nie v takomto rozsahu. To, čo s ním urobila na ňom takisto zanechalo stopu, prebudenie Nemetonu si vyžiadalo niečo z neho, tak mu to aspoň vysvetlili. Nateraz ho odbremenili aj od tejto záležitosti a žiadali ho, aby sa sústredil hlavne na svoje študijné povinnosti. Pretože si nebol istý, akoby to skončilo, zatiaľ bol ticho pod podmienkou, že nespôsobí žiadne ďalšie úmrtia.
Nasúkal sa teda do svojho džípu, dvere boli otvorené preto tušil, koho nájde vo vnútri.
„Teda, Derek, ty by si sa uplatnil aj ako zlodej!“ pochválil ho, keď boli v bezpečnej vzdialenosti a jeho priateľ sa mohol konečne narovnať.
„To je samozrejme kompliment.“
Vlkolak ho prebodol vražedným pohľadom.
„Už nikdy mi nič neprikazuj!“
„Bolo to nutné. Prečo si sa ukázal tak skoro, prišiel by som za tebou neskôr, alebo by som ti zavolal...“
Derek zavrčal.
„A kedy asi? Máš domáce väzenie a môj vlk ide od toho obradu vyskočiť z kože! Prečo mu stále naznačuješ, že potrebuješ ochranu. Voláš ho každú noc, to musí prestať, Stiles. Nie si v ohrození, tak prestaň volať vlka!“
„Ja to nerobím schválne. Jednoducho sa to stane....“ položil ruky na volant a prinútil sa dívať na cestu.
„A čo? Až tak ti to vadí. Vieš, predsa, že môžeš prísť spať ku mne. Aspoň kým si sa nenaučím ako to ovládať. Obaja sa bez problémov vyspíme.“
„Ty ma pozývaš do svojej postele?“
„Nie, nie, takto teda nemyslím, spať vo význame, položiť hlavu na vankúš, zavrieť oči a spomaliť telesné funkcie... Ale ak máš chuť, mohli by sme aj...trochu sexovať...“ to posledné vyslovil takmer nehlučne, ale Derek to veľmi dobre počul.
„Ty si neskutočný...“
„Ja viem, to preto mi túžiš nakopať zadok...“
V džípe na chvíľu zavládlo ťaživé ticho.
„Tak dobre, skúsime to týždeň a uvidíme, ako to vlkovi bude vyhovovať. Čo sa týka tých vecí, nemali by sme...“
„Ja viem. Ja viem, to bol len návrh, ak nechceš tak...“
„Stiles!“
„Tak čo, chceš či nechceš? Kto sa má v tebe vyznať?“
Počas takýchto chvíľ takmer zabúdal na to, že jednej zo svojich spolužiačok môže zničiť život. Nečakali, že práve ona vlastní diaľkové ovládanie od Deucaliona, podľa všetkého bola aj ona na niečo také príliš mladá, teda na ovládanie veľkého zlého alfu a druidi nateraz tento plán nechávali otvorený a nechceli na ňu zbytočne upozorniť už aj tak nervóznu alfa svorku.