2. 10. 2013

Premena 5.3










 pár: Stiles (Jennifer Blake)/Derek
varovanie: zámena tiel, romantika, jednorázovka delená na 5 častí, smrť, krátke.
 Obsah: Stiles zistí, že sa stal obeťou útoku démona.
 Poznámka: Som totálne zmätená a unavená, preto len krátke.







Po týždni...
Stiles sedel na jednom z hrubších konárov. Už si zvykol na to, že ochranná línia nemetonu siaha až na tie najvyššie miesta. Alfa svorka obklopovala obradné miesto, boli tam aj jeho priatelia, aj keď omnoho ďalej od vplyvu nemetonu. Nemohli sa priblížiť, lebo ich vtom bránilo uzavretie moci z predchádzajúceho rituálu. Akési neviditeľné pole im bránilo prekročiť hranicu. Kruh ich stále chránil pred neželanou pozornosťou. Mal o všetkom prehľad vďaka triku, ktorý ho naučila Jennifer. Hovorila tomu nazeranie a bolo to veľmi užitočné, hlavne pre zvedavého mladého emisára. Prípravy na posledný rituál sa natiahli, už vedel, čo majú pred sebou a nedesilo ho to natoľko, ako predtým. Na konci toho všetkého naňho čakala sloboda a možno aj niečo viac... Niečo, na čo si teraz nedovolil, ani len pomyslieť. No nemohol tam ostať celý deň, aj keď to bolo momentálne jeho jediné rozptýlenie. Pripomenul mu to  vlkolak, ktorý naňho zavolal: „Stiles!“
Opatrne zliezol až ma jeho úroveň. Derek už dávno nebol zviazaný, podarilo sa mu dospieť k dohode s darachom ešte pred dokončením rituálu,  nebol pritom, preto nevedel, ako dosiahol prepustenie, ale usúdil, že zrejme nejakým spôsobom dospeli k vzájomne výhodnej dohode. Medzi nadprirodzenými bytosťami to nebolo nič nezvyčajné. Vznikali aj tie najmenej pravdepodobné spojenectvá.
„Poď sem!“ nástojil.
"Už idem... Už idem...."
Trvalo mu dosť dlho, kým sa ocitol opäť na pevnej zemi, blízko toho najlákavejšieho ohrozenia. Počas tých pár dní spolu často hovorili, veľa sa toho medzi nimi vysvetlilo, ubezpečoval ho o tom, že nechce, aby sa stal jeho otrokom a nebude ho k ničomu nútiť. Na tejto veci sa veľmi jasne dohodli, ale zároveň sa nebránil tomu, aby si navzájom pomohli a spolupracovali.
Alfa ho vzal za ruku, niečo také neočakával, hlavne keď ešte nedávno lúpal plody nemetonu a ruky mal od nich tak trochu lepkavé. Bol totiž hladný a plody boli jediným zdrojom ich obživy, keďže boli tak trochu uzavretí v obradnom mieste a vyjsť z jeho lákavého objatia by znamenalo, čeliť alfa svorke v priamom prenose. Boli schopní roztrhať všetko, čo by sa s nimi dostalo do priameho kontaktu. Možno práve preto bol taký citlivý aj na prítomnosť iného vlkolaka vo svojej blízkosti.
Derek ho jemne pohladil po ruke.
"Čo to robíš?" vyjachtal zmätene.
„Len sa ťa dotýkam..."
Cítil pevné zovretie jeho prstov. Nechcel, aby ho pustil, ale bolo to také zvláštne, také intenzívne, ale príjemné pocity netrvali dlho. Pazúry sa takmer zarezali do jeho ruky.  Nebránil sa, len sa naňho díval, prijímal aj tento prejav vlkovho hnevu. Vlci patriaci k emisárom boli vždy na nich čiastočne nahnevaní, a citliví na ich prítomnosť, dokonca aj keď sa náhodou stali milencami, tieto reakcie to tak úplne neoslabilo. Stiles to poznal na vlastnej koži, Derek dosť často naňho reagoval takýmto spôsobom, akoby ho privádzal do zúfalstva, aj keď neurobil takmer nič zlé.
„Ty môžeš kedykoľvek...“ upokojoval ho. Zovretie sa postupne zmierňovalo. Vlkolak si ho k sebe pritiahol, natoľko, až to vyzeralo, akoby sa chceli stretnúť v objatí, Stiles majetnícky prešiel rukou po jeho chrbte.