12. 4. 2014

25. kapitola Morsmodre 2/3









 pár: HP/LV

Obsah: Lord Voldemort vždy považoval Rokfort za svoj domov. Keď sa opäť tajne prechádza po jeho chodbách a vníma silu spomienok... Počas zimných prázdnin sa pokúsi zničiť svojho nepriateľa... Netuší, že jeho telo si bude žiadať oveľa viac...
varovanie: slash, mučenie, láska, sex, mladý Temný pán

poznámka:  neopravená časť (vhodná na korektúru)



Máme tu teda takýto pokus o obnovenie tejto poviedky, aj keď neberte to príliš vážne, je to pomerne zvláštna poviedka a po prečítaní z nej mám zmiešané pocity, ale keďže som dokončila korektúru zvyšných kapitol mám pre vás aj kapitolu novú.
 

Hodnotenie





 venované Lilith
Skrytá dedina

„Má na to svoje dôvody...“ upokojujúco dodal Remus Lupin. Potom ako prenášalo prišlo samé, nedalo sa s ním vydržať. Bolo viac než zjavné, že ak čoskoro niečo neurobí začne sa mu pomaly strácať pred očami.
Jemne pohladil po hlave čierneho psa, ktorý sa lenivo opieral o jeho kolená.  Nová čarodejnícka dedina, ktorá sa pozvoľna rozrastala v tomto takmer zabudnutom údolí, sa rozprestierala pod nimi.
Postupne sa k nim pridávali všetci, ktorí sa obávali hnevu Temného pána, rodiny ľudí z fénixovho rádu, čarodejníci z muklovských rodín, ktorí nemohli dokázať svoj pôvod a mnohí iní, ktorí nedôverovali sľubom Temného pána natoľko, aby sa vrátili späť do svojich domovov. Brnenie ochranných kúzel cítil na celom tele, šplhali sa až na vrchol kopca kde bolo strážne stanovište.
A on mal dnes ako vždy hliadku, aj keď sa rokovalo o mieri, nikto nedôveroval temnému čarodejníkovi a bolo na mieste zachovávať ostražitosť a byť vždy pripravený na možný útok. Nikto neveril tomu, že Temný pán ich nechá ujsť, len kvôli pekným očiam svojho mladého milenca, ktorý dôveroval tej hre na mier, a zjavne bol až príliš ovplyvnení mágiou Temného pána. Aspoň to povedali ostatným, aby ich ako-tak upokojili.
„Nemôžem uveriť tomu, že sa pridal k nemu...“ pokračoval Sirius tentoraz už zmenený v ľudskej podobe.
„Nezabúdaj ako hovorili o tebe, keď si bol v Azkabane, dokonca aj ja som si myslel, že si zradca, a pravda bola celkom iná...“ ďalej namietal Remus.
Sirius sa naňho len mračil. Jeho priateľ vedel, že nie je nahnevaný na Harryho, že je len sklamaný z toho, ako to všetko dopadlo. A nezazlieval mu to, no mohlo to byť ešte omnoho horšie.
„Vezmem to za teba, Námesačník, ak sa ti nechce strážiť, ja tu ostanem,“ prerušil ho ostro.
„Nie, nie, nemôžeš tu byť každú noc, musíš sa vyspať, ak nechceš zísť do dediny, tak si pospi tu, ja na všetko dohliadnem...“ nekompromisne naňho navliekol deku a uložil si jeho hlavu do svojho lona, dalo by sa povedať, že takmer násilne, Sirius s ním chvíľu zápasil a nakrivo sa usmieval.
„Vieš, Remus, že ja som ťa mal vždy rád... James bol môj priateľ, ale teba som mal vždy najradšej...“ usmial sa naňho.
„Ja som sa obával, že mi to jedného dňa povieš,“ pokúsil sa s ním trochu žartovať, aj keď vedel, že to zrejme nezaberie, no nebol ochotný nechať starého priateľa trpieť samého. Hlavne teraz, keď sa im podarilo zlomiť ten zväzok a Sirius bol opäť voľný, Malfoy sa ho oficiálne vzdal a opäť si žil svoj život, čo najďalej od neho a Sirius bol opäť pánom svojho osudu.
Remus bol rád, že sa rozhodol ostať v jeho blízkosti a pomáhať mu. Nevedel si predstaviť lepšiu osobu, z ktorou by trávil ten neistý čas, keď nebolo jasné, ako dopadne Tonksovej pôrod, ani to, čo s nimi bude.
„Ja som vás mal rád oboch, ale ktovieako vás to nezaujímalo... Nikdy ste nedali na moje rady...“
„Občas áno, pár krát si zachránil Ufňukanca predtým, aby vstúpil do záchodu hlavou napred...“
Siriusove oči opäť žiarili spokojnosťou.
Jeho priateľ si ho prísne premeral, jednou rukou mu rozstrapatil vlasy a druhou ho naďalej oddane zakrýval.
„Pristane ti to, keď sa takto usmievaš, Tichošľap,  je to takmer ako vtedy, keď za tebou plakali všetky dievčatá z ročníka.“
„Ja si spomínam len na to, ako si sa tváril ty, keď som...“ Sirius mimovoľne nadvihol jednu ruku a pohladil ho po tvári.
Strhol sa.
Nemal by mu to dovoliť, tie časy, keď spolu experimentovali, už dávno skončili, bude mať rodinu a nesmie dovoliť, aby ... Stačí mu to, že bude s ním, že sa naňho vždy môže spoľahnúť.
„No tak Remus, nič si z toho nerob, ja ťa len tak dráždim, zlepšil si mi náladu, tak ťa musím trochu pokúšať.“
Dlho sa spolu zabávali a zhovárali o všetkom možnom, napätie z nich opadlo, a Sirius sa napokon uvoľnil natoľko, až dokázal zaspať. Remus ho jemne hladil po vlasoch, čarovným ďalekohľadom niekoľkokrát prešiel celú oblasť.
Všimol si postavu, ktorá opustila dedinu a zamierila rovno k nim. Jej dlhé červené vlasy upútali jeho pozornosť.
„Zdravím ťa, Lily...“ pošepol jej, aby nezobudil Siriusa. Bolo ťažké ho uspať a nechcel práve teraz bojovať ešte aj s ním.
Sadla si k nemu.
„Nemôžem spať...“
„Mala by si si oddýchnuť.“
„Nemôžem. On je s ním, Remus.“
Lupin pevnejšie zovrel svoj prútik. Rozumel tomu ako sa cíti, podobne ako Sirius aj ona sa pred ostatnými snažila ovládať.
„Mrzí ma to, Lily... Budeme sa s tým musieť zmieriť.“
Harryho tzv. zrada bola predmetom všetkých rozhovorov, nebolo to nič nezvyčajné a očakával, že ona s tým časom príde za ním.
„Neviem, čo mám robiť, ja... chcela by som mu písať a... stále je to môj syn, ja...chcela by som ho vidieť, ale... neviem, či dokážem...“
Povedal jej to isté čo Siriusovi, to isté čo hovoril všetkým, ktorí za ním prišli a dúfal, že sa nemýli.

O rok neskôr...

Prvé známky toho, že skutočne zavládol mier boli také nepatrné, že si to ledva všimli, no postupne a veľmi pomaly zavládla v čarodejníckom svete opäť tá príjemná rutina, na ktorú boli zvyknutí.
Všetkých veľmi prekvapilo, že Temný pán dodržal zmluvu a nechával svojich nepriateľov v relatívnom pokoji, pokiaľ oni dodržiavali svoju časť dohody a verejnej proti nemu nevystupovali.
Nebolo to presne to, čo by chceli dosiahnuť, ale oproti predchádzajúcej situácii to bol značný pokrok.
Aspoň tak to vnímali všetci, ktorí chceli k tejto zmluve pristupovať optimisticky. Iné omnoho negatívnejšie hlasy, ktoré len potichu šepkali kdesi v pozadí, hovorili, že je to len začiatok podrobenia čarodejníckeho sveta a každú chvíľu môže dôjsť ku krviprelievaniu.