5. 1. 2015

Jaskyňa 1/3

(zdroj časti obrázku yaoitentacle)
Varovanie: tenteacle sex, rape, 18+, totálny úlet, sex s mimozemskou formou života
Obsah: Owen (19) je mladý výskumník, ktorý sa pripojil k expedícii hľadajúcej vzácnu modrú runu, jej bohaté ložiská sa nachádzajú hlavne v jaskyniach, na malej planéte označovanej ako E36, Owen podľa podpichovaniu svojich starších kolegov a vyberie sa do jaskyne sám... 
Tá bytosť v mojom podaní je skrátka modrá, ale takú som nenašla, takže obrázok je len ilustračný.




PLOŠINA PRE ŤAŽBU MODREJ RUDY
KONTROLNÁ MIESTNOSŤ

 „Mali by sme mali zvýšiť výkon... lokalizátor pracuje na nízkej frekvencii...“ navrhol svojmu šéfovi Owen, najmladší člen výskumného tímu.
Bol to devätnásťročný mladík, ktorý len nedávno dokončil školu a získal všetky kredity na to, aby mohol podniknúť svoju prvú výpravu mimo domovskej planéty Zem.  Jeho hodnotenie bolo pomerne slušné a dalo by sa povedať, že patril k tým osobám, ktoré by sa v budúcnosti mohli v tomto odbore dobre uplatniť. Aspoň v škole mu to tak vždy hovorili jeho vyučujúci.
Aj keď on sám mal o tom značné pochybnosti, už len kvôli svojmu vzhľadu, vďaka ktorému mal problém zapadnúť medzi tunajších drsných chlapov. Jeho jemné črty, pekná tvár a pomerne nízka postava, ho priam predurčovali na to, aby sa stal terčom ich komentárov.
Nováčikovia to však majú zvyčajne ťažké všade, preto sa snažil nestrácať nádej a naďalej predstierať, že ho ich reči absolútne nevyvádzajú z miery.
„Hodnoty zodpovedajú štandardným protokolom...“  odpovedal mu Joel, predák zodpovedný za ťažbu modrej rudy.
Tento 52-ročný muž, pomerne vysoký a mohutný, bol šéfom celej partie a jeho priamym nadriadeným. Bol dosť tvrdý, nielen k nemu, ale aj k ostatným, ale zvyčajne si dal povedať, ak niekto navrhol zmenu, ktorá by mohla byť pre ťažbu prospešná. 
„Myslím si, že tým stratíme veľa času, ak budeme aj naďalej pokračovať na tejto frekvencii...“ nedal sa len tak ľahko odbiť Owen.
Jeho šéf len s úsmevom pokrútil hlavou a  povedal: „Možno tak v tých tvojich knižkách to funguje takto, ale ja tento terén  na E36 veľmi dobre poznám... A nemám v úmysle upriamiť pozornosť tunajších foriem života práve na našu plošinu...“
„Táto planéta je neobývaná...“ pripomenul mu Owen.
Nemal v úmysle dovoliť, aby ho podceňovali len preto, že je v skupine najmladší.  Chcel dosiahnuť čo najlepšie výsledky, v čo možno najkratšom čase, pretože toto nebola práve misia po akej by túžil, no nemal veľmi na výber, keďže škola prideľovala misie, nie podľa záujmu študentov, ale podľa momentálneho dopytu. A ťažba modrej rudy bola práve teraz hlavnou prioritou, či chcel či nie, planéta bola závislá od pravidelných dodávok, hlavne po vyčerpaní prírodných zdrojov, ktoré nebolo možné ničím iným nahradiť.
 „Tým by som si nebol až taký istý, neurobili sme všetky povrchové skeny, lebo nám na to nedodali prístroje...“  vysvetľoval mu Joel, spôsobom, akoby poučoval nejaké malé dieťa.
To Owena poriadne dráždilo.
Neznášal, keď s ním jednali takýmto spôsobom, ale nemohol mu nič povedať, kvôli prísnej hierarchii, ktorá tu panovala. Joel mal pokojne právo ho poslať aj domov, ak by priveľmi vyskakoval, a to nemienil riskovať.
„A teraz by si mal skontrolovať merače a pozapisovať hodnoty... tak ako je to uvedené v rozpise, na to by si nemal zabúdať...“ vyhlásil jeho šéf nekompromisne a rýchlo mu strčil do rúk tablet.
Zamieril preč z kontrolnej miestnosti. Owen šiel za ním.
„Hej, Simon, zlez odtiaľ a poď sem...“ obrátil sa k svetlovlasému mužovi s dlhšími mastnými vlasmi, ktorý práve opravoval obedový automat.
Bol to jeden z hlavných technikov, ako jediný si vedel poradiť so záhadnými závadami na tomto automate a zároveň aj jeden z hlavných provokatérov, práve on vymyslel tú jeho najnovšiu prezývku, ktorá sa medzi chlapmi rýchlo rozšírila. Za tú princezničku mal naňho Owen ešte stále ťažké srdce.
„Počkaj chvíľu, Joe, hneď som tam...“  ozval sa jeho hlas spod ochrannej masky, ktorá bola nevyhnutná pre prípad, že by došlo k náhlemu prasknutiu a jedlo by sa dostalo von, ako sa to už nedávno stalo, jednému z mladších technikov, ktorý s tým automatom márne zápasil.
Owen uskutočnil ešte posledný pokus.
„Ak budem chcieť ísť dole, pustíš ma? Pôjdem tam sám hoci aj počas svojho osobného voľna...“ opýtal sa, keď sa mu ho podarilo dobehnúť.
Joel naňho chvíľu hľadel, akoby od neho snáď chcel, aby mu dal súhlas na odpálenie stanice, ale napokon len nedbanlivo pokrčil plecami.
„Máš moje povolenie, ak si na to trúfaš, zajtra o piatej môžeš vykonať samostatný zostup, na svoju vlastnú zodpovednosť...“ odsunul ho nabok a viac sa oňho nezaujímal, už sa k nemu  pristúpil Simon a spolu niekam odišli. No Owen stihol zachytiť jeho nie práve najmilšiu poznámku: „Ten mladý si o sebe akosi priveľa myslí, takí ako on zvyčajne veľmi rýchlo vyhoria...“
„Čo čakáš od takej princezničky, tí z hora, už ani nevedia čo by nám ešte tak mohli poslať...“ dodal Simon a vôbec sa nesnažil stíšiť hlas.
To Owenovi úplne stačilo.
Pôjde urobiť tie skeny priamo do terénu a oni budú konečne musieť uznať, že je plnohodnotným členom tímu.
Každopádne aj tak sa nemal čoho báť.
Bolo tam bezpečné prostredie a mal možnosť vziať si so sebou tie najmodernejšie prístroje, nehovoriac o tom, že pri najhoršom probléme by bol schopný kedykoľvek zburcovať všetkých členov tímu, tomu by sa však veľmi rád vyhol.
Aspoň on sám seba presviedčal o tom, že to tak bude. Koniec-koncov nebolo to prvý raz, čo by vliezol do nejakej jaskyne.
Na zemi mal už za sebou pár podobných výletov a rozmýšľal aj o kariére jaskyniara, no jeho otec ho od toho odhováral, kvôli tomu, že na medziplanetárnych misiách boli rozhodne lepšie platobné podmienky a aj omnoho kvalitnejšie vybavenie.
Aby si ten lepší plat aj zaslúžil, bolo nevyhnutné vrátiť sa späť do kontrolnej miestnosti a urobiť to, čo mu Joel prikázal.