7. 7. 2015

Letné prázdniny 1. kapitola 1/3




 obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...

varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne)


poznámka:  budeme kúskovať, keďže naraz by som to nestíhala a boli by potom dlhé pauzy. 
 táto časť je bez korektúry, korektúra sa bude robiť, až keď bude kapitola celá, aby sa to mohlo ešte skorigovať poriadne a všetko, aby sadlo, náznak páru Dramione v pozadí... ale len v pozadí... a berte do úvahy, že to teplo ehm... to vytvára všelijaké nápady...(napr. nápad na poviedku, kde by NL bol synom temného pána, miesto tradičného Harryho) 

poznámka: po mojej korektúre

 Pre ester, Vai, Abequa, bacil, Mononoke.





Keď Harry približne o hodinu a pol sedel v rokfortskom experese, snažil sa nemyslieť na to, čo sa stane po ich príchode do cieľovej stanice. O jeho prázdninách bolo už definitívne rozhodnuté. Nič nedosiahol ani tým, že sa proti riaditeľovmu rozhodnutiu búril. Nemal veľmi na výber, po Dumbledorovom pomerne obsiahlom vysvetlení, ktoré sa nezaobišlo bez jeho výbuchov zlosti, musel pripustiť tú možnosť, že aj preňho, aj pre ostatných je to tá najlepšia alternatíva, keďže potreboval kúzlo, ktoré by ho chránilo udržiavať pri živote a Snape bol podľa riaditeľových slov osobou, ktorá by to mohla dokázať aj keď ich nespája pokrvné puto, neostávalo mu nič iné len súhlasiť.
Ani tento rok mu zrejme nebolo súdené prelomiť prekliatie tých dvoch mesiacov, keďže predpokladal, že v Snapovej spoločnosti sa nebude mať o nič lepšie, než by sa mal u svojich príbuzných. Bol presvedčený o tom, že ho nenechá ani na chvíľu vydýchnuť. Preto bolo preňho nateraz lepšie užiť si aspoň cestu do Londýna so svojimi priateľmi, ak už nič iné, lebo nepredpokladal, že Snape ho k nim tento rok pustí.
         „Všetko v poriadku, kámo, už som si myslel, že si ťa tam nechajú?“ snažil sa situáciu odľahčiť Ron.
„S tým nie sú žiadne žarty, Ronald!“ napomenula ho Hermiona, spoza akejsi knihy, ktorú nedokázala pustiť z rúk. Nikto nevedel o čo ide, lebo im to nechcela ukázať, tak napokon obaja usúdili, že bude lepšie, ak ju nechajú si čítať, (keďže nešlo o žiadnu z tých začarovaných kníh, ktoré sa človeku prilepia k rukám) a nebudú si ju doberať, lebo zrejme nemala v úmysle sa práve teraz zaujímať o nich dvoch. Od konca roka bola akási iná, a jej vzťah s Ronom nebol práve najlepší, obaja si to uvedomovali, no ani jeden z nich nemal v úmysle začať s tou témou ako prvý. Harry dúfal, že počas prázdnin, tí dvaja od seba získajú odstup a všetko sa dá medzi nimi opäť do poriadku.
Samozrejme, Ron nevedel nič o posledných udalostiach, no za tie roky už poznal Harryho predprázdninový stav dosť dobre a videl na ňom, že jeho nálada poklesla, nepochybne pod vplyvom návratu do preňho nie práve najpriateľskejšieho prostredia, ktoré sa dalo len veľmi ťažko označiť za rodinné.
„Áno, iste... Dumbledore sa chcel len pozhovárať o istých veciach, ako vždy...“ vyhlásil Harry pochmúrne.  Keďže mal predstierať, dokonca aj pred svojimi priateľmi, že ide späť k Dursleyovcom, neostávalo mu nič iné len im klamať. Aj to mu bolo prikázané, kvôli profesorovi Snapovi a jeho povinnostiam týkajúcich sa rádu. Niežeby niekto pochyboval o ich dôveryhodnosti, no isté veci bolo treba udržiavať v tajnosti, ako mu bolo pripomenuté prednedávnom. A on by mal len mlčať a poslúchať, to bolo to, čo od neho riaditeľ práve teraz vyžadoval. No nevedel, či tentoraz dokáže naplniť jeho očakávania.
Cesta vlakom prebiehala pomerne pokojne, Ron sa ho snažil rozptýliť a on sa skutočne cítil omnoho lepšie aj Hermiona napokon odložila tú knihu a medzi ňou a Ronom aspoň na okamih pominulo to napätie, ktoré bolo predtým veľmi intenzívne prítomné, hlavne v posledných dňoch. Jeho trpezlivosť však prešla dosť veľkou skúškou, keď sa približne v polovici cesty, objavil v ich kupé Draco Malfoy so svojimi priateľmi.
„Čo tu chceš?“ oslovil ho zatiaľ ešte  pomerne spokojne, ale ak to bude nutné vybije si svoj hnev hoci aj na ňom, nezdalo sa mu, že by mal čo stratiť. A stále tu bolo dosť kliatob, takmer ako šitých pre takúto príležitosť.
„Počul som isté veci, isté veľmi zaujímavé veci, Potter... Mal by si to vedieť, no tebe to zrejme neoznámili, však... Dumbledore ti neverí natoľko, aby ťa o tom informoval...“ začal Draco ešte skôr, než vôbec mali možnosť mu dať najavo, že jeho prítomnosť nie je vítaná.
„Drž hubu Malfoy, zober si tých svojich priateľov a vypadni!“ chladne  ho privítal Ron.
„Je mi jasné, Weasley, že ty si s tým ťažkú hlavu nerobíš, no mal by si sa báť... ty aj tebe podobní...“  pozrel na Hermionu, ktorá pomerne dosť rýchlo zbledla a len pokrútila hlavou.