27. 8. 2015

Vtedy som mala ten pocit 19. kapitola 3/3





fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle
obsah: "Vtedy som mala ten pocit, že by som mohla byť pre niekoho dôležitá. A nemýlila som sa, ale všetko bolo napokon inak, ako som si pôvodne myslela."

varovanie: HET

po mojej korektúre


„Je pravda, že ty a Tom Riddle...“
Zhlboka sa nadýchla. Počas tých ďalších dní, takmer každá otázka, ktorú dostala od spolužiakov začínala podobne. Nebol to ten druh pozornosti, ktorý by ju potešil.
„Tom Riddle a ja?“ zopakovala Myrtla posmešne, nerada sa k mladším správala takto, ale už si naozaj nedokázala pomôcť. No jej hlas pritom znel akosi neprirodzene až rozochvene.
„Ale, prosím ťa...“
Zamračene prešla pohľadom po plavovlasej tretiačke. Tuším sa volala Polly alebo tak nejako, no to práve teraz nebolo dôležité. Práve teraz pre ňu predstavovala nebezpečenstvo, že zlyhá, že bude opäť niekým odhalená, lebo na Tomovu pomoc sa už spoliehať nemohla.
Olivia a jej kamarátky ako inak, chytili druhý dych. Teraz, keď sa už útočník nejaký čas neozval, všetko sa vrátilo do starých koľají.
Bolo jej jediným šťastím, že školský rok už pomaly končil, a že tá historka snáď zapadne počas prázdnin prachom. Chcela tomu veriť, inú možnosť si ani len nepripúšťala.
 „NIE, NIE JE TO PRAVDA A DAJTE MI UŽ KONEČNE POKOJ...“ nakričala na ňu a ponáhľala sa preč, sprevádzaná vlnou nekontrolovateľnej mágie.
Aj keď tým opäť potvrdila tú svoju skvelú prezývku a počula, ako si o nej ľudia šepkajú a smejú sa, nebolo to až také peklo, aké by jej dokázal pripraviť on, keby čo i len pripustila tú možnosť, že by niekedy...
Videla to v jeho pohľade, keď tá klebeta aj napriek tomu, že bola z jeho strany popretá, kolovala zrazu po celej škole. Šírila sa takmer nezadržateľnou rýchlosťou a ona si bola istá, že čoskoro stratí trpezlivosť a niečo sa stane.
Ak si predtým myslela, že ju nenávidí, teraz si bola istá, že jej želá len to najhoršie. Pergamenu a prívesku sa neodvážila ani len dotknúť. Nie potom, čo si prečítala, po tých slovách, ktoré boli veľmi blízko vyhrážkam...
Nikomu nič nepovedala. Nezmienila sa o tom, že by niečoho takého bol schopný. Aj tak by jej neverili. Nikto by jej neveril.
Pokúšala sa na to zabudnúť a ísť ďalej. Tak ako vždy sa musela postaviť a čeliť tomu. Tej jeho temnote, ktorá by ju dokázala bez problémov zničiť. Ani čo sa týkalo uzatvárania známok to nebolo najlepšie.
Skúška z transfigurácie bola každopádne katastrofa.
No elixíry tie zvládla skvele, Slughornova prítomnosť bola upokojujúca. Mala ho radšej než kedykoľvek predtým. Bol tou jedinou osobou, kvôli ktorej sa chcela po prázdninách napriek všetkému na Rokfort vrátiť. Ona ho ukončí. Urobí to za každú cenu.
A bude aj naďalej pracovať na svojich hlavolamoch.
Nesmie sa vzdať.
Nikdy nesmie dovoliť, aby si mysleli, že nad ňou zvíťazili.
Tie ostatné skúšky, to už bola len rutina, nič viac.
Napokon to vyzeralo tak, že prejde so všetkých predmetov, za to na seba bola hrdá a nikto jej to nesmel pokaziť.
Opäť samú seba motivovala, tak ako to mala zaužívané v takýchto prípadoch.
No  jej pocity si zvyčajne našli svoju cestu na to, aby sa mohli aj tak prejaviť.
Ozvalo sa prasknutie. Nekontrolovateľná vlna mágie prešla cez jej okuliare a poškodila ich. Zároveň jej spôsobila pálivú bolesť, vďaka ktorej jej opäť vyhŕkli slzy.
To nie. Boli také drahé a mala ich tak veľmi rada, zvykla si na ne...  Mrzelo ju, že ich poškodila.
„Pozrite sa, ako zas vyzerá, tie jej okuliare, vskutku otrasné, ako nejaké decko... povedz Myrtla, to si urobila schválne, aby sme ťa teraz ľutovali, že v sebe ani neudržíš mágiu... to chceš...“ kričala za ňou Olivia a prenasledovala ju pritom po celej chodbe.
Neodpovedala. Bežala ďalej, neschopná čeliť novému poníženiu a ďalšiemu smiechu.
Nie preto, lebo to povedala ona, ale skôr kvôli tomu, že si až teraz plne uvedomila, aké to je, keď ho nemá na svojej strane.



Poznámka: tu sa nám poviedka rozdvojí do dvoch dejových línií
Čitateľ si bude môcť vybrať, ku ktorej sa prikloní. (prípadne si prečítať obe, no jedna bude mimo kanónu, druhá sa ho bude pridržiavať, voľba je len na vás... táto možnosť bude prístupná až po dokončení oboch možných pokračovaní...