30. 10. 2015

Režisér



pár: Dalan
žáner: rps-HP
varovanie: romantika, Dan_herec, Alan_režisér, 15+, nahota
Halloweensky špeciál
Obsah:  Dan získal hlavnú úlohu v Alanovom filme. Má však istý problém...
Poznámka: táto poviedka je len fikcia, nemá nič spoločné so skutočným životom daných hercov, vznikla len pre zábavu ako halloweenska poviedka.






Stál neďaleko toho sprchového kútu, ktorý mal byť súčasťou tej dnešnej scény. Obával sa jej, ani nie kvôli nahote, ale skôr kvôli nemu a tomu všetkému, čo v ňom v poslednom čase vyvolával.
Jednou rukou sa dotkol tých dokonalých kachličiek. Boli vytvorené vskutku precízne, aj keď nie až tak ako tie čierne kocky na ministerstve mágie, no aj toto bola bezpochyby dobrá práca a kvalitná práca.  
A hneď ju aj odtiahol, keď si uvedomil, čoho budú súčasťou. Nebolo to prvý raz, čo by mal byť na scéne vyzlečený, nemalo by ho to vôbec znervózňovať. Netušil, čo sa to s ním stalo, prečo mu práve teraz záleží na každom detaile a nedokáže sa uvoľniť natoľko, akoby chcel.
Nepochybne preto prišiel skôr než nastúpi denná smena, a to hluché miesto medzi odchodom nočnej a nástupom tej dennej využíval na to, aby si tú časť scény ešte raz obzrel. Predpokladal, že mu to pomôže opäť získať istotu a zbaviť sa tých nepríjemných pocitov, ktoré ho začali prenasledovať od včerajšieho popoludnia. No zatiaľ to vôbec nepomáhalo. Necítil sa o nič istejšie, práve naopak.
„Daniel, ty si už tu?“ začul za sebou ten dobre známy zamatový hlas.
Pomaly sa otočil a zatváril sa previnilo, takmer akoby bol prichytený pri niečom nepatričnom. A možno to tak aj bolo, keďže nemal na sebe odev, skúšal si to takpovediac naostro, lebo myslel, že tým sa zbaví toho zvláštneho strachu, ktorý nikdy predtým nepoznal v súvislosti so žiadnym iným natáčaním.
„Áno, vlastne, áno...“ len som si chcel niečo skúsiť.
„Očividne...“ skonštatoval Alan priam láskavo.
Cítil na sebe ten jeho pohľad, ktorý ho takmer oberal o možnosť sa voľne nadýchnuť.
„Ja... nuž včera som nebol práve najlepší a chcel som si skúsiť ako... aké to bude...“
„Áno, samozrejme, tak pokojne pokračuj, akoby som tu ani nebol...“ odobril mu to Alan.
A zrejme sa chystal nechať ho tam samého.
Dan vskutku nemal dôvod sa obávať ich vzájomnej spolupráce, Alan bol aj ako režisér bol trpezlivý, všetko podrobne vysvetlil a okomentoval dostatočne na to, aby to herci dokázali pochopiť. Práca s ním bola takpovediac absolútne v poriadku, no napriek tomu sa nebol vo svojej koži, občas síce dokázal byť aj prísnejší, ak to bolo nutné, no z jeho strany nepostrehol ani len náznak toho, že by si svojich hercov nevážil a že by ich spoluprácu niečím urobil nepríjemnou, no stále tu bolo to napätie s ktorým v súvislosti s ním fungovalo takmer neprestajne.
„Ja... bol by som rád, keby si mi s tým pomohol...“ priznal Dan napokon, v snahe zbaviť sa toho napätia ešte skôr než začne nakrúcanie. A takisto aj pod vplyvom toho, že keď režisér už odchádzal, dostal chuť ho zastaviť.
„Bude mi potešením...“ súhlasil Alan,  postavil sa na miesto, ktoré by mu prináležalo, keby natáčanie vskutku prebiehalo.
„Akcia...“ povedal to slovo, ktoré medzi nimi otváralo túto novú dimenziu.
Dan pomaly pokračoval, chvel sa, keď zapínal vodu, snažil sa pôsobiť rozrušene a zmätene... chcel do toho dať absolútne všetko. Ukázať Alanovi, že to zvládne, že nedovolí, aby sa mu strach postavil do cesty.
Je zlomený, zničený, jeho postava sa tak cíti, chcel, aby to prichádzalo z každého jedného jeho pohľadu. No uvedomil si, že prestáva hrať, keď sa sústredí na Alana a na to ako sa naňho díva. Opäť prepadal tomu pocitu, bol voči tomu absolútne bezbranný.
Teraz by sa to malo zmeniť, príde za ním osoba, ktorú miluje, a začne milostná scéna, nežná, pomalá, vo svojej podstate krásna a čistá.
„Stop, ešte raz od začiatku...“ prerušil ho Alan a on sa podriadil jeho hlasu, zopakoval to všetko, no opäť sa v tom tozhodujúcom okamihu akosi zasekol.
„Zdá sa, že viem, v čom je problém, Daniel... Priveľmi sa sústredíš na mňa... Ja som tým, čo ťa rozptyľuje... Chceš mi k tomu niečo povedať...“ opýtal sa ho tichým a pomerne prívetivým tónom hlasu,  nehneval sa naňho, v jeho hlase nezaznievalo ani sklamanie, bola to len nevinná otázka nič viac, no jej účinok na seba nenechal dlho čakať.
„Nie, tak to nie je, ja len...“
„To je v poriadku, rozumiem tomu veľmi dobre...“
„Naozaj?“
Zahanbene sklonil hlavu. Nechcel byť tak skoro odhalený.  Myslel si, že keď tam bude s ním sám, možno sa mu podarí to prekonať tú bariéru.  Očividne to však nestačilo. Nevedel, čo ešte by mal urobiť, ako dosiahnuť, aby opäť získal istotu.
Alanove ruky sa dotkli jeho pliec, úplne to stačilo na to, aby pochopil, aby cítil ako...
Bol to impulz, nerozmýšľal, len zrazu pochopil, že sa bozkávajú, že celé jeho telo priam pulzuje vzrušením.
„Daniel...“
Bol priťahovaný bližšie, bol láskaný s nehou, pod ktorej vplyvom by padli akékoľvek bariéry, ktoré by si nevedomky postavil. A to akým spôsobom bolo vyslovené jeho meno, podnietilo jeho samému k tomu, aby sa pritisol bližšie k tej istote, ktorá pohltila absolútne všetko vrátane jeho samého. Nerozmýšľal, už sa viac nebál sa, len žil. Pre tento okamih, pre túto chvíľu, ktorá v ňom umocňovala pocit šťastia.
         Bol milovaný. Nežne. Neúprosne spojení s ním.
Dotyk toho muža sa stával preňho vyslobodením z neistoty, bol odpoveďou na všetky jeho tajné túžby, prežíval nádherné uvoľnenie, nebola to scéna, bol to jeho život, on bol jeho životom, neúprosne pulzujúcim na hranici medzi slasťou a bolesťou, spolu s ním, len s ním.



„Skvelá práca...“ pochválil ich Alan, keď dokončili tú kúpeľnovú scénu, v pomerne krátkom čase.
Dan sa naňho usmial a nechal sa objať okolo pliec, dovolil, aby mu Alan napravil uterák, ktorý mu z nich takmer skĺzol. Dnešný deň bol vskutku úžasný, aspoň on to tak pociťoval, keď z neho Alan po celý čas nespúšťal oči.
 „Dúfam, že sa neponáhľate, pán režisér, rád by som s vami ešte niečo prebral...“ pošepol Daniel svojmu odteraz už obľúbenému režisérovi, keď sa už ostatní viac-menej začínali rozchádzať kvôli blížiacemu sa obedu.
„Pán Radcliffe, pre vás si vždy nájdem čas.“


download
(doplním v priebehu týždňa)